Traxxas X-maxx Topic!

Discussie in 'Electro offroad' gestart door darkfire, 30 okt 2015.

  1. MadMaxx

    MadMaxx

    Lid geworden:
    19 jul 2016
    Berichten:
    22
    Locatie:
    heerlen
    leuk dat je wil helpen en zeker eens samen rijden daar , heb alweer een mooi stukje land gevonden bij ons in de buurt . ook langd de schandeler of groene boort .ongeveer tegenover het ambos . mooi stuk gras met helling om te jumpen.

    wens ik je nog een fijne vakantie en laat die zweden maar een poepie ruiken met je losi . laat maar weten als je samen wil gaan rijden.
     
  2. Limboracer

    Limboracer

    Lid geworden:
    9 mei 2016
    Berichten:
    189
    Locatie:
    Landgraaf
    hoi mani,

    Zal je zeker contacten als we terug zijn. Dat poepie laten ruiken zal wel goed komen (zit tussen familie en vrienden met BigScale geweld daar):thumbsup:

    Hoe bevalt de X-MAXX na het vinden van het "extra" vermogen ?:banana:
     
  3. MadMaxx

    MadMaxx

    Lid geworden:
    19 jul 2016
    Berichten:
    22
    Locatie:
    heerlen
    bevalt me echt prima. ben meteen ook grotere velden gaan zoeken om het vermogen ook goed tot zijn recht te laten komen.
    alleen klinkt ie na gisteren anders . heb alle tandwielen achter al bekeken maar niets te zien van slijtage , zometeen nog even de voorkant checken, daar ook niets vind kijk ik na elke rit alles even na totdat ik het probleem gevonden heb. t is een ratelend geluid dat ik nu hoor. verder rijd ie helemaal goed en trekt goed op.
     
  4. nielsVV

    nielsVV

    Lid geworden:
    1 feb 2006
    Berichten:
    563
    Locatie:
    Affligem[BE]
    Wat zijn zo gemiddeld de rijtijden op 6s? Ik ben ook een max aan het overwegen, maar de snelheid primeert bij mij niet, heb liever een lange rijtijd. Wil er zo wat mee gaan wandelen door het bos etc en later misschien een fpv setje op monteren.
     
  5. bertjeu

    bertjeu

    Lid geworden:
    12 mrt 2013
    Berichten:
    3
    Locatie:
    zeist
    iemand enig idee mijn x maxx stuurt niet als die stilstaat wel zie je de servo arm bewegen zodra die rijd stuurt die wel
     
  6. ruudxd

    ruudxd Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 nov 2007
    Berichten:
    6.340
    Locatie:
    Zwolle
    Zit er een servo saver op?
    Zoja, kijk eens of die niet te los staat.
     
  7. MadMaxx

    MadMaxx

    Lid geworden:
    19 jul 2016
    Berichten:
    22
    Locatie:
    heerlen
    als je hem mee neemt met wandelen(50% instelling) kun je echt een flinke wandeling maken ik denk wel 40 minuten per set . neem een extra setje mee en je kan lekker gaan wandelen. als je voluit gaat gaan ze snel (ong tien minuutjes) leeg. de lipoos die ik gebruik zijn de yellow rc 3s 5000 mah 35 c ik heb ook nog een set van een ander merk (ali express ) 3s 6800 mah 25,35,tot 100 c ,maar die kan ik nu pas gaan gebruiken na veel gezeur dus nog geen recentie over .


    je komt er pas achter als je het probeert :)
     
  8. MadMaxx

    MadMaxx

    Lid geworden:
    19 jul 2016
    Berichten:
    22
    Locatie:
    heerlen
    Beste X-MAXX gebruikers . GEBRUIK HET zelfrechtopzet systeem NIET!!!!!

    tenzij je geld zat hebt om steeds weer nieuwe spur en andere tandwielen wil blijven kopen. ik heb het een aantal keer gebruikt om te testen hoevaak het wel werkt. nou ik heb het geweten!!!! de tanden op de spur waren helemaal weg :( dus ik ben wel genezen nu . ik loop er wel even heen de volgende keer..
    meer mensen die deze ervaring delen ?
    oh ja . na een en een halve set lipoos te hebben leeg gereden deed ie niets meer . stekkers van esc aan die van de lipo gesmolten. ze zijden in de winkel dat ik de eerste was ???? moest ik potverdrie dubbeltjes ook nog betalen voor het monteren van de nieuwe stekkers :S
     
  9. motorsports

    motorsports Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 mrt 2006
    Berichten:
    5.546
    Locatie:
    rondom Utrecht
    Het "selfrighting" system is aan het begin al meerdere keren aangehaald , dat dit erg slecht is voor de aandrijflijnen esc, omdat er telkens vooruit en achteruit wordt geschakeld om op deze manier de auto te laten " wiegen" , is meer voor de luie mens.

    welke stekkers zitten aan de lipo's en ESC ?, deans/EC3/EC5/Tamiya ......ect ?

    Ohja vergeet niet dat in deellast rijden , vaak de componenten sneller opwarmen, en telkens een stukje rijden , remmen , en weer op slow speed rijden vindt de ESC zeker niet leuk ,laat staan de korte piek belastingen in de Lipo.
    Wil je langzaam pak dan een crawler , (daar zit een geheel ander setup in , qwa motor/esc)
     
  10. Schots en Scheef

    Schots en Scheef

    Lid geworden:
    25 jun 2008
    Berichten:
    2.460
    Locatie:
    Hoogeveen
    Zitten nieuwe type traxxas stekker op.
     
  11. motorsports

    motorsports Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 mrt 2006
    Berichten:
    5.546
    Locatie:
    rondom Utrecht
    naja die kunnen niet veel hebben qwa amperage(rond 65A) , beter naar 6MM(120A) bullets overstappen of EC5 Stekkers(90A) , maar 6mm bullets zijn veeeel beterrrrrr...(deellast rijden = meer warmte ontwikkeling dan vollast )
     
  12. Limboracer

    Limboracer

    Lid geworden:
    9 mei 2016
    Berichten:
    189
    Locatie:
    Landgraaf
    Dit "geweldige systeem" is inderdaad al veelbespoken en mijn xmaxx collega's hebben dit ook ondervonden na het vervangen van diverse drivecups en differentiëlen. Het is zoals op diverse plaatsen gewoon het met grof geweld afwisselen tussen volgas achteruit en vooruit. Zoals HEMISTORM in een review al zei is het iets wat niet thuis hoort op een rc auto en als je het wilt gebruiken beter een pc spelletje kunt gaan spelen.:D

    Hier in Zweden rijden ook heel wat xmaxxen rond, heb alleen nog geen standaard xmaxx gezien:frustie:. Stuk voor stuk de hele electronica vervangen en dan zijn het toch echt wel beesten van RC auto's.
     
  13. Limboracer

    Limboracer

    Lid geworden:
    9 mei 2016
    Berichten:
    189
    Locatie:
    Landgraaf
    Qua stekkers kan ik de Castle 6.5 bullets aanraden. Heb ze op mijn wagen en heb nergens last van, zelfs niet tijdens een beginners crawlertochtje wat allemaal onder deellast van de LOSI was. Traxxas stekkers kunnen qua amperage heel weinig verdragen.
     
  14. MadMaxx

    MadMaxx

    Lid geworden:
    19 jul 2016
    Berichten:
    22
    Locatie:
    heerlen
    bedank voor jullie reacties . ik hoop dat ik na morgen (als mijn voor spur en ringspur Of zo iets en bijbhorend vet voor diff binnen zijn ) eens een week niets hoef te bestellen en ik lekker kan rijden zonder dat er iets stuk gaat.

    ik heb wel weer een andere vraag , wie weet hoe ik mijn ledjes aan en uit kan zetten via de traxxas tq1 handzender zonder bluetooth link. of moet ik daarvoor een andere zender aanschaffen . eigenlijk wil ik er dan ook nog een sirene opzetten/inbouwen.
    wat ik op dit moment aan en uit zou willen zetten is :

    verlichting voor en achter .
    blauwe politie verlichting.
    sirene

    wat ik eigenlijk niet meer wil gebruiken (omat het toch niet werkt ) zijn

    de 70/30- 50/50 switch
    en de selfrightning knop.

    kan ik die een andere fuctie geven?

    ik weet niet waar ik info kan vinden hierover op dit forum . misschien dat jullie een idee hebben

    alvast bedankt
     
    Laatst bewerkt: 28 aug 2016
  15. Limboracer

    Limboracer

    Lid geworden:
    9 mei 2016
    Berichten:
    189
    Locatie:
    Landgraaf
    Heej MadMaxx,

    Wat rij je allemaal kapot ?? aandrijflijn of armen en schokbrekers ?? Wat voor een gearing heb je op de motor zitten of is deze nog stock. er zijn wel Heavy Duty onderdelen voor de Xmaxx beschikbaar, het is enkel uitzoeken welke het beste/duurzaamste voor jou is.

    Qua de verlichting en geluid kan ik je niet helpen, weet wel dat sommige een Spectrum zender hebben nagerust om de "traxxas" opties uit te schakelen en daar puur instellingen mee te doen en de Spectrum zou ook een groter bereik hebben. Welke LHS heb je ?? wellicht kan deze je hierbij helpen.
     
  16. MadMaxx

    MadMaxx

    Lid geworden:
    19 jul 2016
    Berichten:
    22
    Locatie:
    heerlen
    jeh .. indd wat ik al allemaal kapot heb gehad aan dat kl..te ding . die stampede die ik had nooit iets aan gehad en deze alleen ellende . nu staat hij al weken stil omdat ik door het uitproberen van het selfrightning systeem mijn ring en spur gear voor kapot heb gedraaid . in nl is die ring gear nergen te krijgen iig ik heb hem nog niet gevonden, staat nu al weken in back order bij toemen, heb de meeste traxxas winkels in nl al gebeld of ze het hadden liggen . niets en niemand kan hem uit vooraad leveren. ik hoop echt dat als hij weer rijd ik eens ff niets hoef te vervangen.

    ik denk ook eerlijk gezecht dat hij de 6s niet aan kan.

    hij is nu wel weer een lekker helemaal schoongemaakt . alle schroefjes die erin zaten en alles dat uit elkaar kan is ook uit elkaar geweest alles lekker in de wd40 gezet. t was me wel een karwij om alle juiste schroefjes op dezelfde pek terug te schroeven maar t is me gelukt zonder schroefjes over te houden :):) jeej
     
  17. Limboracer

    Limboracer

    Lid geworden:
    9 mei 2016
    Berichten:
    189
    Locatie:
    Landgraaf
    Dat is echt vervelend dat hij nu stil staat, is het niet een optie om in Amerika te bestellen?? Heb voor de Losi een partij spare parts gekocht In Amerika en was binnen een week hier. Alleen heb ik bij de Losi 1 wiellager moeten vervangen na ong. 40 runs op 6s:rolleyes:. Succes en laat maar weten als ie gemaakt is, dan kunnen we een samen rijden als je wilt.

    Grtz uit Heerlen :beer:
     
  18. Pete®tje

    Pete®tje

    Lid geworden:
    30 jan 2011
    Berichten:
    923
    Locatie:
    Rotterdam
    Traxxas stekkers kunnen flink meer hebben dan 65A. De vraag is hoelang het hoge amperage wordt gevraagd. Dit zal alleen bij acceleratie zijn en dus kortstondig. Ik heb meerdere loggings waarin pieken van ruim over de 150A in zitten en een gebruik van >100A gedurende een paar seconden. Ik heb nog nooit enige warmte aan een Traxxas connector gevoeld.

    Ik vraag me af waar het idee van komt dat bij voluit rijden componenten minder snel warm worden dan bij minder gas geven. Klinkt naar mijn idee zeer onlogisch.
     
    Manixxl vindt dit leuk.
  19. Manixxl

    Manixxl

    Lid geworden:
    31 mei 2016
    Berichten:
    66
    Locatie:
    heerlen
    Heb je soms een adres voor me in de states want ik heb echt geen zin meer om te wachten . Al is de leverancier van toemen ook uit america heb ik me laten vertellen . Echt belachelijk dat dit onderdeel niet te krijgen is . Laat meteen ook weer zien hoe snel t kapot is gegaan bij de rijders . Ik heb iig geleerd en blijf toch maar gewoon naar de auto tie lopen om hem weer op de wielen te zetten . Grrr . Limbo ik laat het je zeker weten . Lijkt me echt reuze leuk. En kan ik mijn 10.000 mag batterij eens testen . Hij is zoo groot hij past eigenlijk niet in de maxx.
     
  20. Limboracer

    Limboracer

    Lid geworden:
    9 mei 2016
    Berichten:
    189
    Locatie:
    Landgraaf
    Laatst bewerkt: 16 sep 2016

Deel Deze Pagina