Goede airbrush compressor?

Discussie in 'Plastic Modelbouw' gestart door 120134, 7 aug 2016.

  1. 120134

    120134

    Lid geworden:
    22 sep 2012
    Berichten:
    124
    Locatie:
    Assen
    Hallo,
    Ik zat te denken om een airbrush aan te schaffen, mij leek de sparmax sp-35 wel wat. Wat is een goede compressor voor airbrush? Ik heb het liefst eentje zonder olie, met vochtafscheiding en een zo constant mogelijke luchtstroom. Budget is zo rond de 100,00. Dit is alleen de compressor. Geluid maakt me niet enorm veel uit. En 1 die in het stopcontact kan. Is de sparmax sp-35 een goede of zijn er nog betere ik zag ook Hansa en een paar andere merken. En moet ik dan ook nog een slag kopen die het pistool met de compressor verbind? en zo ja waar kan ik die vinden?
     
  2. ejk

    ejk

    Lid geworden:
    25 jun 2011
    Berichten:
    72
    Een airbrush is nogal een investering, zorg daarom dat je meteen de juiste voor jou hebt. Ik kan van harte een bezoek p of zelfs een gratis workshop bij Airbrush Services Almere adviseren. Daar hebben ze alles en kunnen ze de airbrush en compressor adviseren (en verkopen) die voor jouw toepassing en budget het beste is.
     
  3. rubenbosman

    rubenbosman

    Lid geworden:
    24 mei 2008
    Berichten:
    2.571
    Locatie:
    Kampen, overijssel
    Ik heb inderdaad ook een workshop gehad bij airbrush service almere, ze weten daar alles van de airbrush en daar wordt je altijd goed geholpen en geadviseerd.
     
  4. Micropuller

    Micropuller Forum veteraan

    Lid geworden:
    1 jul 2004
    Berichten:
    6.399
    Als je € 100,- te besteden hebt, zou ik nog even afwachten en marktplaats in de gaten houden.
    Ik heb vorig jaar een Euro-Tec (zelfde als Hansa en Sil-Air) gekocht voor € 75,-
    Deze hebben een ketel (nodig voor een constante luchtstroom) en een soort koelkastcompressor en zijn dus fluisterstil, wat erg prettig is als je er bij in de buurt zit.
    De slang tussen je airbrush en je compressor zul je er inderdaad nog bij moeten kopen (of je moet geluk hebben dat deze bij de compressor zit, zoals bij mij het geval was)
    Let wel even op dat er veel verschillende aansluitingen bestaan. Niet iedere slang zal op iedere airbrush passen (geldt overigens ook voor de aansluiting op de compressor)
     
    Laatst bewerkt: 8 aug 2016

Deel Deze Pagina