Probleem met traxxas vxl-3s esc en 3500 KV motor

Discussie in 'Electro auto's' gestart door hdt, 12 aug 2016.

  1. hdt

    hdt

    Lid geworden:
    7 jul 2009
    Berichten:
    29
    Goedemiddag,

    Ik heb een uitdaging waarbij ik jullie hulp kan gebruiken. Ik heb een Traxxas rally VXL met een VXL-3s ESC, en traxxas velineon 3500 brushless motor. De batterij die ik gebruik is een zippy 3S, 5000 mAh 30C.

    Het probleem is als volgt:
    De auto "trapt" plotseling op de rem totdat deze slippend tot stilstand is gekomen. Dit gebeurt nadat ik een paar minuten heb gereden. Als ik even wacht (ongeveer 5 seconden) dan kan ik weer even rijden en stopt de auto weer door plotseling te remmen. De temperatuur van de ESC en de motor zijn normaal.
    Dat wil zeggen: Ik kan mijn vinger zolang als ik wil op de koelrip van de ESC of op de behuizing van de motor houden. Helaas kan ik mijn infrarood meter niet vinden, anders had ik de precieze waarden gedeeld. Ik kan met zekerheid zeggen dat de temperatuur niet te hoog is.

    Ik heb ook een test uitgevoerd waarbij de auto op een verhoging staat, en de wielen vrij van de grond ronddraaien. Ook dan treedt het probleem op. Ik heb hiervan een filmpje gemaakt en online gezet:



    Ik denk zelf dat de ESC een probleem heeft waarbij een component voor problemen zorgt. De ESC en motor hebben altijd in een rustler VXL gezeten, daarna heb ik deze set overgezet in een rally vxl. Daarbij heb ik gemerkt dat de ESC en de motor veel warmer worden dan in de rustler. Met de infrarood meter heb ik temperaturen gemeten van 72 graden celcius op de koelrib van de ESC, de gevoelstemperatuur was erg hoog op mijn vingers :).

    Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

    Vriendelijk bedankt voor de moeite alvast,
    Henk
     
  2. Scrap

    Scrap

    Lid geworden:
    15 jun 2015
    Berichten:
    237
    Lijkt haast wel of je motor blokkeert. Heb je een andere motor om te testen?
    Doet ie hetzelfde op 2s?
    Ik neem aan dat je voldoende ruimte hebt op de spur en pinion?
    Alles draait soepel?
     
  3. hdt

    hdt

    Lid geworden:
    7 jul 2009
    Berichten:
    29
    Hoi scrap,

    Bedankt voor je reactie. Ik heb helaas geen andere motor om te testen. Ik zal de test herhalen met 2s, dat is een goed idee. De ruimte tussen spurt en pinion is goed, ik pas hiervoor de "papiermethode" toe. Voor het testen heb ik nogmaals gekeken of de tandwielen goed zitten. Voor de rest loopt alles soepel. Ik zal van het weekend de 2s uitvoeren en het topic updaten.
     
  4. hdt

    hdt

    Lid geworden:
    7 jul 2009
    Berichten:
    29
    Ik heb getest op 2s, daar heb ik geen problemen mee. Een test met 3s levert opnieuw problemen op. Nadat de auto plotseling stopt, merk ik dat het sturen heel traag gaat. Het ziet eruit als slow motion sturen, en de ventilatoren op de ESC en de motor gaan langzaam draaien als ik stuur. Als ik daarna een seconde of 10 wacht, dan kan ik weer wegrijden.
     
  5. motorsports

    motorsports Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 mrt 2006
    Berichten:
    5.546
    Locatie:
    rondom Utrecht
    slechte 3S lipo ?
     
  6. Peter Aalbers

    Peter Aalbers

    Lid geworden:
    25 dec 2014
    Berichten:
    157
    Is je regelaar niet gewoon stuk? Een tijd geleden had ik een soort gelijk probleem met een tikkende motor. Bleek dat de ESC gewoon stuk was. Het viel onder de garantie waardoor het maar weinig heeft gekost.
     
  7. ruudxd

    ruudxd Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 nov 2007
    Berichten:
    6.339
    Locatie:
    Zwolle
    Als hij het op 2S gewoon goed doet lijkt het mij inderdaad ook een slechte LiPo.
     
  8. hdt

    hdt

    Lid geworden:
    7 jul 2009
    Berichten:
    29
    Ik ga een nieuwe test doen zoals in het youtube filmpje. Dit keer sluit ik een multimeter aan om te zien wat er met de spanning van de LiPo gebeurd als de auto plotseling remt. De test die ik daarna zal doen is een test met een andere 3S LiPo. Deze is van mijn zoontje en heeft 35C 2700 mAh. Normaal gesproken te licht om mee te rijden, echter voor een test op een verhoging moet het lukken. Ik hou jullie op de hoogte,

    Bedankt voor de reacties en het meedenken,

    groetjes,
    Henk
     
  9. Bazzz

    Bazzz

    Lid geworden:
    6 jan 2017
    Berichten:
    32
    Locatie:
    Eindhoven
    Een oude post, ik weet het, maar ben benieuwd naar de uitkomst van je test Henk. Zou je die met ons willen delen svp?
     

Deel Deze Pagina