Vliegtuig kwijt help

Discussie in 'Electro vliegtuigen' gestart door Afiso, 28 jan 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Bertus

    Bertus verslagschrijvers Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 sep 2002
    Berichten:
    12.839
    Locatie:
    Krimpenerwaard
    Dan ben je dus op veel mensen boos.;)
    Ik heb nog nooit iemand onder de 120 meter zien vliegen.
     
  2. specialpainter.nl

    specialpainter.nl

    Lid geworden:
    24 mrt 2012
    Berichten:
    2.449
    Locatie:
    Elst gld.
    de kers op de taart, deze laatste reactie. Je wordt bedankt voor het om zeep helpen van onze hobby. ondanks verwoede en oprecht positieve pogingen van meerdere forum-gangers om je op de hoogte te brengen van je begane overtredingen en de eventuele bijkomende gevolgen voor onze hobby, blijkt uit de nonchalance in je reactie dat het aan dovemansoren is gericht. ''ik ken de regels voor alle duidelijkheid''....twijfel ik niet aan, jammer dat die kennis stamt uit hetzelfde tijdperk als de DJI f450 quadcopter en de Skywalker 1900.
     
  3. Vale Ouwe

    Vale Ouwe Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 feb 2004
    Berichten:
    6.317
    Locatie:
    Hell
    Ik ken Afiso niet, maar ik heb toch de indruk hij van goede wil is.
    @ Specialpainter.nl; nooit al, of niet bewust, een overtreding begaan?
     
  4. Afiso

    Afiso

    Lid geworden:
    19 nov 2012
    Berichten:
    534
    Locatie:
    Amsterdam
    Wat voor onzin kram je uit gast. Ik ken de regels ja en ik heb niet in het crt gebied gevlogen wat sommigen van jullie van maken. Dat het bij 50 meter hoogte daar neer kwam door de wind kan jou ook overkomen. Zoek anders een andere hobby met je droevige omzeep helpen van de hobby of sticht een familie. 120 meter is nog steeds de maximale hoogte van de DJI tijdperk ja.
     
  5. Vale Ouwe

    Vale Ouwe Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 feb 2004
    Berichten:
    6.317
    Locatie:
    Hell
    Laat je niet gek maken.
    Commentaar leveren op een ander is simpel, maar er zullen weinig lieden zijn die durfen beweren zich aan alle regels te houden.
    ("wel de splinter in het oog van de ander zien, maar niet de balk in het eigen oog").
     
  6. Afiso

    Afiso

    Lid geworden:
    19 nov 2012
    Berichten:
    534
    Locatie:
    Amsterdam
    Klopt Vale. Tegenwoordig zie ik zoveel mensen die proberen te vliegen met quadcopters op een veldje. Veilig, maar als er 1 iemand daar langs loopt met ze hond zou het eigenlijk al niet mogen dat je daar vliegt. Degene met ze hond vind het leuk maar de ooh zo omzeephelpende hobby klager niet.
     
  7. Bertus

    Bertus verslagschrijvers Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 sep 2002
    Berichten:
    12.839
    Locatie:
    Krimpenerwaard
    Ik bedoelde meer de gevleugelde vlieger.
    Deze klagen vaak over de drone s.
    Maar op een meeting zag ik ze tot boven de 800 meter gaan.
     
  8. specialpainter.nl

    specialpainter.nl

    Lid geworden:
    24 mrt 2012
    Berichten:
    2.449
    Locatie:
    Elst gld.
    Bevestiging gevonden. Ik maak me zo druk over dit soort zaken zodat ik en zelfs jullie fijn van je hobby kunnen genieten.

    Regels overtreden. waarschijnlijk wel ja, op de vragen zoals waar je spotter was ed heb ik nog geen antwoord gelezen. niet dat je dat enigszins verplicht bent om te doen, maar doe dan niet zo kinderachtig wanneer hierdoor de indruk instaat dat je aan bv. deze regel schijt hebt gehad. De indruk dat jij het allemaal niet zo nauw neemt heb je zelf gecreëerd.

    Je geïrriteerde reactie naar mij toe staat nogal dom.

    Ook ben ik je gast niet. ik kraam ook geen onzin uit en ben al helemaal geen regeltjesliefhebber of hobby klager. dat is iedereen die kritiek op je heeft natuurlijk.

    Een gezin heb ik inmiddels al gesticht en een suggestie vanaf jouw kant in deze waardeer ik niet. Ik stel voor dat je dat voortaan achterwege laat.

    Zoek zelf een andere hobby als je niet openstaat voor kritiek op je eigen domme acties waarbij je anderen benadeelt. Aan eerdere reacties kan je prima aflezen dat men niet te beroerd is om je van de juiste informatie te voorzien.
     
    Vlcjeroen en pierreke vinden dit leuk.
  9. Bertus

    Bertus verslagschrijvers Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 sep 2002
    Berichten:
    12.839
    Locatie:
    Krimpenerwaard
    Ik weet niet of je het tegen mij heb maar ik vlieg niet zowel met drones als met vliegtuigen niet.
    Ik kan je zo vertellen waar ze echt hoog vliegen (niet op 1 plek) maar doe dit niet.
     
    specialpainter.nl vindt dit leuk.
  10. Baggeraar

    Baggeraar

    Lid geworden:
    31 jan 2010
    Berichten:
    15.448
    Locatie:
    H&NF
    Wat goed van je.
    Wij allen zullen het dan wel verkeerd zien.
    Dat je in die rode cirkel zat is dus niet waar........

    Schermafbeelding 2018-02-09 om 10.56.50.jpg
     
  11. specialpainter.nl

    specialpainter.nl

    Lid geworden:
    24 mrt 2012
    Berichten:
    2.449
    Locatie:
    Elst gld.
    Nee Kees , ik bedoel jou niet, maar plaats gerust je informatie die je kwijt wil hoor. Ik doelde op de volgende post van Afiso;
    '
    Wat voor onzin kram je uit gast. Ik ken de regels ja en ik heb niet in het crt gebied gevlogen wat sommigen van jullie van maken. Dat het bij 50 meter hoogte daar neer kwam door de wind kan jou ook overkomen. Zoek anders een andere hobby met je droevige omzeep helpen van de hobby of sticht een familie. 120 meter is nog steeds de maximale hoogte van de DJI tijdperk ja''.
     
  12. Kraanvogelei

    Kraanvogelei

    Lid geworden:
    10 feb 2018
    Berichten:
    5
    Locatie:
    Dronten
    Wellicht moet je, in plaats van steeds tegengas te geven, gewoon toegeven. Je kent de regels niet en vloog in het CTR (niet CRT). Verder vloog je buiten je eigen zichtgrens (je kon het ding immers niet zien) en zonder spotter. Had je geen naam/adres in je toestel staan. Daarnaast vloog je in omstandigheden waarvoor je niet over de benodigde vaardigheden beschikte (wind). En, last but not least, had je je spullen niet op orde, want een onverklaarbare crash. Een toestel crashed niet door wind.

    Als je ECHT de regels kent, zoals je zelf beweert, dan heb je er heel bewust een groot aantal van aan je laars gelapt. Ik weet niet wat ik kwalijker zou vinden, de regels niet kennen, of ze doelbewust in zulke aantallen aan je laars lappen.

    Het enige wat je nu bereikt is dat, mocht iemand je toestel terugvinden, mensen het ZEKER niet aan je gaan teruggeven. Want met jouw gedrag maak je wel degelijk de hobby kapot. Dat dat je bedoeling niet is, begrijpt iedereen - of tenminste, ík wel - maar het is wél het gevolg. Niet doen dus.

    Iedereen maakt wel eens een fout en hij die zonder zonden is, werpe de eerste steen, maar wees dan wel zo groot die fout gewoon toe te geven, en je gedrag in de toekomst aan te passen.

    Vliegles zou ook geen kwaad kunnen, als je denkt dat wind een excuus is. Tenzij je toestel niet het vermogen heeft om tegen de wind in een positieve grondsnelheid te ontwikkelen, is het nooit een excuus. En als het harder waait dan je toestel aan grondsnelheid kan opbrengen, had je nooit moeten gaan vliegen. Als je vliegles neemt en je brevet haalt, leer je dat wind niet bepaalt waar jouw toestel vliegt, maar jij. Jij bent de baas. Niet het vliegtuig en niet de wind. Het vliegtuig kent geen wind, alleen turbulentie en luchtdichtheid.
     
  13. ron van sommeren

    ron van sommeren Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 aug 2002
    Berichten:
    29.332
    Locatie:
    halverwege Tiel & Nijmegen, tussen Maas & Waal
    Laatst bewerkt: 11 feb 2018
    Justus vindt dit leuk.
  14. Justapoke

    Justapoke

    Lid geworden:
    9 dec 2012
    Berichten:
    576
    Als je wat binnen de rand van een CTR gebied zit, moet men zich daar niet zo overdreven druk over maken. Die CTR cirkels zijn over het algemeen zo overdreven groot, dat dat je geen enkel probleem zal veroorzaken mocht je daar net wat binnen vliegen. Nee je mag ook niet te hard rijden volgens de wet, maar ook daar houden ze rekening met een foutmarge tijdens controles. En midden in de nacht blijf je ook niet altijd als een debiel voor een rood stoplicht stil staan.

    Zeikers blijf je hier op het MBF toch altijd houden, ik ben er ook al een keer eindeloos op aangesproken toen ik 1 keertje nét binnen de cirkel van CTR Eindhoven had gevlogen. In werkelijkheid op ongeveer 30KM afstand van de start/landings baan van Welschap!

    Ondertussen wordt er door diverse clubs vér binnen dat CTR gebied ook volop gevlogen, en daar houd men zich (bewust / onbewust) ook niet altijd 100% aan de regels.

    Uiteraard is onverantwoord vliegen niet de bedoeling, maar de meeste vliegers zijn oud en verstandig genoeg om te kunnen bepalen dat net ergens op / binnen de rand van een CTR gebied je gewoon prima kan vliegen. Leven en laten leven.

    Aviso: ik hoop dat je je kist terug vind!
     
    Laatst bewerkt: 17 feb 2018
  15. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann PH-SAM Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    13.362
    Locatie:
    Woerden
    Dit getuigt van een totaal gebrek aan kennis en inzicht over wat er in en rond een CTR gebeurt. De clubs die daar vliegen zijn aan strikte regels gebonden en houden zich daar ook aan. Doen ze dat niet dan kunnen ze inpakken en weg wezen. Natuurlijk zullen ze niets te horen krijgen als eens een keer iemand 10 meter te hoog gaat maar als dat steeds weer gebeurt en/of die 10 meter wordt steeds meer dan is het snel over en uit!
    En ja, ik ben zo iemand die ook 's nachts bij een rood stoplicht wacht tot het groen wordt. Een debiel is iemand die wel doorrijdt "omdat er toch niets aan komt". Zo is mijn nichtje bijna 3 jaar geleden rond 23.00 uur op haar fiets aangereden door zo'n figuur die door rood reed. Volgens hem kwam er niets aan maar hij had die fiets over het hoofd gezien. Ze zit nu voor de rest van haar leven in een rolstoel met een 80% dwarslaesie. Ze kan haar benen nog iets bewegen maar heeft er geen kracht meer in en rechts ook geen gevoel meer. Had die automobilist gewoon gewacht tot hij groen licht kreeg dan was er niets gebeurt.
    Stop dus met dit soort domme opmerkingen en houd je aan de regels. Natuurlijk kan en zal een kleine "overtreding" niet direct gevolgen hebben, nog voor de overtreder nog voor de "buitenwereld". Maar als je ontdekt dat je iets fout doet moet je dat veranderen of als je ziet dat iemand iets fout doet moet je hem/haar daar op wijzen. Zo houden we het voor alles en iedereen veilig en kunnen we met plezier onze mooie hobby beleven. Doen we dat niet en nemen we zo'n houding aan als jij nu doet dan zal er een totaal verbod komen en kunnen we alleen nog in een sporthal vliegen maar is het buiten in de openlucht over en uit!
    Noem me een zwartkijker of wat dan ook maar dat zal gebeuren, er zijn al stemmen in die richting opgegaan. Ze zijn nu (voorlopig?) stil maar kunnen heel makkelijk en snel weer opkomen!
    En zoals ik al eerder schreef hoop ik ook dat het vliegtuig weer gevonden wordt en dat de vlieger dan elders gaat vliegen en zich aan de regels houdt.
     
    Jonkje, onno10, ron van sommeren en 2 anderen vinden dit leuk.
  16. ron van sommeren

    ron van sommeren Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 aug 2002
    Berichten:
    29.332
    Locatie:
    halverwege Tiel & Nijmegen, tussen Maas & Waal
    Ik vrees dat een dergelijk ad hominem 'argument' niet veel zoden aan de dijk zal zetten bij een verzekeringsmaatschappij. Noch bij de wetgevende, noch bij de uitvoerende, noch bij de rechterlijke macht. Het zal voornamelijk averechts werken.
     
    Laatst bewerkt: 18 feb 2018
  17. brutus

    brutus Vriend van modelbouwforum.nl PH-SAM Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2008
    Berichten:
    27.936
    Locatie:
    Oldeberkoop
    Ja, en mongolen zoals jij helaas ook!

    (Makkelijk he? beetje schelden zonder echte argumenten....)
     
    ron van sommeren vindt dit leuk.
  18. Baggeraar

    Baggeraar

    Lid geworden:
    31 jan 2010
    Berichten:
    15.448
    Locatie:
    H&NF
    Gelukkig.
    Ik was al weer bang dat ik de opmerking van justaprick nogal hufterig vond.
    Zo van maak je niet druk dat je in overtreding bent, anderen doen het ook, ga vooral door met de wet overtreden en het voor anderen te verzieken.
     
    ron van sommeren en Justapoke vinden dit leuk.
  19. Justapoke

    Justapoke

    Lid geworden:
    9 dec 2012
    Berichten:
    576
    Wat heeft dat te maken met midden in de nacht (voor mij is dat zeg tussen 02:00 en 05:00) gecontroleerd en veilig door rood rijden als er werkelijk geen hond op straat is?

    Misschien je bedoeling om mij weer weg te zetten als een totaal onverantwoordelijke "debiel" die zich overal en altijd als een halve gare door het verkeer begeeft, en zich ook niets van veiligheid m.b.t. modelvliegen aan trekt, maar dat is uiteraard wederom onzin.

    Dat is juist het hele punt, er wordt hier veel te snel mensen (met name wildvliegers) direct als soort van criminelen weg gezet.
    T.S. heeft direct zijn excuses aan geboden toen bleek dat hij zich in de rand van het CTR heeft begeven, daarmee had de discussie daarover gesloten kunnen zijn.
    Maar uiteraard moet er weer door zo'n aantal "Alexander Pechtolds" van de modelhobby hun moreel geheven gevingerwapper tentoon gesteld worden, en er oeverloos over door worden gezaagd. Niet zelden hebben dat soort figuren zelf ZO veel boter op hun hoofd, dat als ze een keer ja of nee knikken het nog zichtbaar wordt op de radar van de luchtverkeer leiding!

    Nergens uit het topic blijkt dat er een gevaarlijke situatie is ontstaan, er is een vliegtuig kwijt geraakt en dat gebeurd bij clubs ook regelmatig!
    De enige "schade aan de hobby" die ook weer in dit geval tot nu toe is ontstaan, is dat er weer een mede-vlieger onnodig af wordt gezeken, en er weer zonder enig bewijs de suggestie wordt gewekt dat zo'n beetje al het modelvliegen buiten club-verband levens gevaarlijk is. Onzin!

    Prima dat er ergens op gewezen wordt nu n dan, maar mensen die alsmaar voor politie willen spelen en alles altijd groter maken dan het is, hebben gewoon het verkeerde vak gekozen. Bemoei je ook eens met je eigen zaken, de ideale samenleving bestaat niet, de hobby is veranderd en wildvliegers bestaan. Deal with it!

    Stop met de flauwekul dat het allemaal zogenaamd onveilig is, ik vlieg zelf meer dan 95% in clubverband, en acht het risico per vlucht juist daar altijd hoger dat ik schade aan personen of objecten kan veroorzaken. Simpelweg omdat je vaak met meerder kisten in de lucht bent waardoor dingen fout kunnen gaan, en en doorgaans juist vaak veel mensen en b.v. auto's etc. in de directe omgeving zijn. Wildvliegen kan dus juist in veel gevallen zelfs veiliger te noemen zijn.

    En uiteraard is het niet de bedoeling dat er moedwillig in een CTR gebied gevlogen wordt, maar als dat een keertje per ongeluk gebeurd is het geen reden om mensen af te gaan lopen zeiken, reacties als "indien iemand je toestel vind gaan we het zeker niet terug geven" is te walgelijk voor woorden.. mooi figuur ben je dan, echt een aanwinst voor de hobby! Da's zo iemand die ook een voetbal lek steekt en 'm weg gooit als kinderen toevallig per ongeluk hun bal over een schutting schieten.

    Ja we hebben wetten, neemt niet weg dat ik van mening ben dat ik b.v. met een EPP 3D kistje prima in een park midden in een stad in een CTR gebied short range 3D kan vliegen, ook al zou dat volgens de regels niet mogen. werkelijk NIEMAND die zich daar verder druk om zal maken, buiten uiteraard de usual suspects / regelneukers hier op MBF. Dat lach ik dan ook gewoon weg en haal mijn schouders op.. :bye:

    Ga eens een middagje in een willekeurige grote stad op een druk verkeerspunt kijken, en aanschouw hoe veel mensen (met name fietsers en voetgangers) een rood stoplicht totaal negeren. Zo vreemd is het niet dat regels en wetten niet altijd nagevolgd worden.

    Ernst: als dat verhaal van je nichtje echt waar is dan is dat zeer lullig voor haar. Die dingen gebeuren helaas. Ik heb als kind geleerd dat groen niet betekend dat je veilig bent, en altijd om je heen moet kijken. Ik herinner me de vele ongelukken met vrachtwagens en de dode hoek, tegenwoordig ook nog relevant met de achterlijke wet rond het grijs kenteken. Een ongeluk kan net zo vaak gebeuren als er eigenlijk geen enkele overtreding van de wet wordt begaan.

    Gelukkig gebeuren de meeste ongelukken nog altijd binnenshuis, daar hebben we als modelvlieger gelukkig dus minder mee te maken. (tenzij het tijdens het bouwen betreft).
     
    Laatst bewerkt: 20 feb 2018
    eddie vindt dit leuk.
  20. Baggeraar

    Baggeraar

    Lid geworden:
    31 jan 2010
    Berichten:
    15.448
    Locatie:
    H&NF
    Zo van maak je niet druk dat je in overtreding bent, anderen doen het ook, ga vooral door met de wet overtreden en het voor anderen te verzieken.

    Je geeft zelf het antwoord al.
    Wellicht handig dat je alle berichten even leest, dan weet je waarom er zo'n discussie ontstaan is.
    Dat jij het nu weer op onveilige situaties gaat gooien, heeft niets te maken met het beweren alle regels te kennen en dan vervolgens alles te doen wat niet mag en dingen die nu juist wel moesten "te vergeten".

    En ook aan jou:
     
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina