HK Smack P&P vliegt niet meer

Discussie in 'Multicopters' gestart door CarbonCeessie, 19 apr 2018.

  1. CarbonCeessie

    CarbonCeessie

    Lid geworden:
    2 apr 2014
    Berichten:
    80
    Locatie:
    Betuwe
    Hallo,

    Naast mijn modelvliegtuigen wil ik quadcopters gaan vliegen. Na wat geoefend te hebben in een simulator heb ik er 1 gekocht. Mijn eerste quadcopter helemaal geen ervaring hiermee.
    De HK Smack P&P er zit geen handleiding bij vandaar dit topic. Mijn ontvanger aangesloten en gebindt met mijn zender. Hij gaat wel aan leds branden en de esc geven een piep signaal bij aansluiten van de lipo. Ik krijg hem niet van de grond.
    Wat doe ik verkeerd? Wat zijn de juiste instellingen voor de DX6i? Wel verschillende instellingen gevonden op internet en geprobeerd maar helaas geen resultaat.

    - DX6i
    - OrangeRX
    - Smack
    - 3S Lipo
     
  2. onno10

    onno10 PH-SAM

    Lid geworden:
    28 sep 2013
    Berichten:
    1.968
    Locatie:
    Rosmalen
  3. CarbonCeessie

    CarbonCeessie

    Lid geworden:
    2 apr 2014
    Berichten:
    80
    Locatie:
    Betuwe
    Bedankt voor de handleiding. Beveiliging kreeg ik er niet af. Ik heb de quad geupdate via dat programma en de beveiliging commandos opnieuw ingesteld. Nu werkt hij zoals het hoort. Bedankt!
     
  4. CarbonCeessie

    CarbonCeessie

    Lid geworden:
    2 apr 2014
    Berichten:
    80
    Locatie:
    Betuwe
    Na een aantal vluchten gaat de quadcopter niet meer aan als ik een volle lipo aansluit. De leds op het CC3D-board geven geen licht meer, doen het wel als ik de mini-usb aansluit. Na zoeken op internet gaan meten met een multimeter. Het powerboard geeft geen 5V naar de CC3D maar 0.68V als ik de aansluit op het flyboard los haal dan is het 8,4V?! Is het power distribution board kapot?
     
  5. Schiksie

    Schiksie

    Lid geworden:
    26 jul 2012
    Berichten:
    3.207
    Locatie:
    Elst( Gelderland)
    Lijkt me wel ja. Ik begrijp alleen je laatste zin niet helemaal...bedoel je dit ? Dus als je flightcontroller op je PDB zit dan is de output va nje PDB 0.68V, haal je de flightcontroller los van je PDB dan is dezelfde output opeens 8,4 v ?
     
  6. CarbonCeessie

    CarbonCeessie

    Lid geworden:
    2 apr 2014
    Berichten:
    80
    Locatie:
    Betuwe
    Ja, over de gebruiker(flyboard) 0.68V en zonder gebruiker 8,4V op dezelfde output. Het lijkt er op dat hij helemaal geen vermogen levert, wel spanning. Ik heb nu het powerboard er tussen uit gehaald en de BEC van een oude ESC gebruikt voor 5V voeding van het flyboard. Als ik het goed begrijp is een PDB bedoelt om ruis in een FPV setup tegen te gaan?

    Hij is overigens sterker dan ik verwacht had. Hij heeft weinig moeite met een Gopro(98 gr) en een 2200mAh lipo(180gr). Quad zelf weegt 300gr.
     

Deel Deze Pagina