Tamiya TT02b Neo Scorcher aandrijfprobleempje

Discussie in 'Electro offroad' gestart door Beleriond, 24 aug 2018.

  1. Beleriond

    Beleriond

    Lid geworden:
    2 aug 2017
    Berichten:
    29
    Locatie:
    Breda
    Goedemorgen Allemaal,

    Laat ik vooraf zeggen dat mijn Neo Scorcher mijn eerst kit ooit is en dat ik dus een compleet nieuweling ben in het bouwen van RC auto's. Wel heb ik al diverse RTR auto's overigens.

    Het volgende is het geval. Na het bouwen van de auto cf. de handleiding en een eerste proefdraaien van de servo, motor en zender/ontvanger viel mij op dat alle 4 de wielen draaien behalve wanneer ik naar links of rechts stuur (en hierbij het stuurwiel ook max. draai). Zowel naar links als naar rechts stopt het binnenste wiel dan met draaien. M.a.w. naar links sturend stopt het linkerwiel; naar rechts het rechterwiel. Voor de duidelijkheid: dit was een test voor ESC, servo en motor dus nog geen wielen daadwerkelijk gemonteerd.

    Omdat ik een relatieve leek ben wilde ik eerst hier advies inwinnen hoe dit probleem mogelijk wordt veroorzaakt en hoe ik het kan oplossen. Dit lijkt mij een iets betere aanpak dan mijn volledige drivetrain helemaal uit elkaar te halen.

    De auto is verder helemaal stock met uitzondering van de (niet meegeleverde) zender/ontvanger en servo. Mijn zender/ontvanger combo is een Futaba T3PV met R203GF ontvanger. De gekozen servo is de Savox SC-1257TG Digital Coreless Servo.

    Graag hoor ik van jullie welk onderdeel van de auto ik het beste kan bekijken om het probleem te verhelpen. Mocht iemand raad weten maar nog meer informatie nodig hebben dan hoor ik het uiteraard graag.

    Mvgr en bvd,
    Bel*.
     
    Laatst bewerkt: 24 aug 2018
  2. Beleriond

    Beleriond

    Lid geworden:
    2 aug 2017
    Berichten:
    29
    Locatie:
    Breda
    Nogmaals Goedendag,

    Het euvel lijkt inmiddels te zijn verholpen. Ik had in mijn enthousiasme nl. de buitenste bearings (degenen die in de wheel axles gaan tussen de hex hub en de hex pin er niet in gedaan omdat ik ook de wielen niet monteerde.

    Dit deed ik vanmorgen wel, incl. de banden+wielen en het draait als een naaimachientje. Wel trekt hij aardig wat naar rechts (lijkt overigens wel bij al mijn auto's zo te zijn dus wellicht dat ik links en rechts niet gelijk vastdraai of zo). Dit doet mij wel denken aan de Tamiya upgrade van de aanpasbare turnbuckles en toelinks zodat ik de camber en toe naar wens kan aanpassen.

    Gr,
    Bel*.
     
  3. Mark-013

    Mark-013

    Lid geworden:
    10 jul 2007
    Berichten:
    306
    Locatie:
    Tilburg
    Zo zie je maar weer: gewoon de handleiding volgen. ;)

    Wat betreft naar links of rechts trekken: dat los je het makkelijkst op met de trim op je zender.
     
  4. Beleriond

    Beleriond

    Lid geworden:
    2 aug 2017
    Berichten:
    29
    Locatie:
    Breda
    Ik heb de handleiding ook precies en tot de letter gevolgd...tot het punt dat ik wilde kijken of de motor en aandrijving ook werkten. Ik wilde perse de banden/wielen niet monteren om te kijken of de drivetrain zelfs goed in elkaar was gezet XD.

    V.w.b. de trim moet ik nog even goed puzzelen op de Futaba 3PV...hoop opties en instellingen. Wat mijn overigens opviel was dat het niets leek uit te maken toen ik de trim L of R aanpaste. Wellicht dat de trim ook in het scherm nog bevestigd moet worden alvorens het effect heeft...zal ik moeten bekijken.

    I.i.g. zijn aanpasbare turnbuckles en steering links besteld en alu servo componenten liggen klaar om geïnstalleerd te worden.

    Gr,
    Bel*.
     

Deel Deze Pagina