Bruder Landrover brandweerwagen

Discussie in 'Bouwverslagen Trucks en Bouwmachines' gestart door FredK, 29 nov 2018.

  1. Rutger2012

    Rutger2012

    Lid geworden:
    30 jan 2013
    Berichten:
    46
    ook leuk ;-)
     
    Tug.NL vindt dit leuk.
  2. LuukTrucker

    LuukTrucker

    Lid geworden:
    13 jan 2018
    Berichten:
    72
    Locatie:
    Utrecht
    Wat een mooie Land Rover Fred! Mijn interesse is gewekt! We blijven t volgen!
     
  3. FredK

    FredK

    Lid geworden:
    29 nov 2018
    Berichten:
    891
    Locatie:
    Den Haag
    Misschien heeft een oudere jongere het al ontdekt, maar van het origineel is destijds ook een heel mooi schaalmodel van Dinky Toys geweest. Omdat het een brandweerwagen is zit je altijd met de specifieke attributen.
    Gelukkig heb ik inmiddels een klein beetje kennis(en kennissen) zodat bijvoorbeeld de Storz koppelingen voor de brandslangen aan de pomp in 3D (fud) beschikbaar zijn (1:15) Het pomphuis zelf is uit plastic gemaakt net als de leidingen: Zoals al geschreven, een speurtocht op Internet leverde mooie detail foto's op van een gerestaureerd origineel.
    Met wat extra attributen zoals brandblussers, een electrohaspel en zoeklicht met een zelfgebouwde schuifladder en eerste aanval haspel begint het model zijn kenmerkende brandweer look te krijgen.
    De aandrijving bestaat uit 4 st. 200 rpm 6V minimotoren die elk een eigen wiel aandrijven. De vooras is pendelend gemonteerd en de houders voor de wielen(eigenlijk de fusees) zijn verend gemonteerd in de houder. De achteras is ook pendelend maar daarnaast kan elk wiel ook nog iets uitzakken doordat de motorhouder weer beweeglijk in de achteras zit.
    Door deze constructie heeft de Land rover een heel erg goede terrein vaardigheid gekregen, en wordt dit alleen beperkt door de grip van de banden in relatie met het eigen gewicht.
    Als de ruw bouw gedeeltelijk klaar is komt het moment om het model in de primer en daarna de rode lak laag te spuiten. Ik gebruik hiervan producten van Motip en heb hier voor en iets donkerder rood dan RAL3000 gekozen, zeg maar Brits brandweerrood. De grote voorbumper zat niet op het speelgoed model van Dinky maar hoort wel degelijk op het voertuig. Het was namelijk een watertank, waardoor men meer water kon meenemen in het compacte voertuig, maar misschien nog belangrijker, ook extra gewicht gaf op de vooras.
     
    Tug.NL, trialrolf, LuukTrucker en 4 anderen vinden dit leuk.
  4. marcelinets

    marcelinets Guest

    Op de Bergselaan in Rotterdam Noord zit een modelauto winkel die heeft ook oude auto,s waaronder brandweer auto,s en dinky toys.
    Die storz koppelingen vind je ook op www.modellbau-niepelt.de , daar heb ik de mijne vandaan.
     
  5. FredK

    FredK

    Lid geworden:
    29 nov 2018
    Berichten:
    891
    Locatie:
    Den Haag
    Storzkoppelingen zijn in 3D getekend, en worden in FUD bij Shapeways geprint. Set van koppelingen goedkoper dan bij Niepelt, en ook halve koppelingen, hele met blind deksel en grote zuigbuiskoppelingen. Volgende stap, zuigkorf in diverse uitvoeringen, opzetstukken zoals tegenwoordig aan de buitenzijde van blusvoertuigen te vinden zijn en andere typische brandweerattributen. Andere onderdelen, oude handgrepen voor deuren en materieelkasten, en oude dubbele richtingaanwijzers.
    Peter van Modelcars kent mij al jaren, maar ik ben een modelbouwer en geen verzamelaar, dus geen goede klant voor hem.
     
  6. FredK

    FredK

    Lid geworden:
    29 nov 2018
    Berichten:
    891
    Locatie:
    Den Haag
    Na wat schilderwerk is dit de definitieve achterzijde van het voertuig, kentekenplaat is na de foto geplaatst. Achterlichten zijn diffuse leds, die door een Beier module aangestuurd worden. De zwaailichten zijn de drukknopjes van ballpoints, die exact de juiste ronding en maat hebben voor deze schaal. In eerste instantie voorzien van een draaiende led, maar het geluid van de draaiende motoren stoorde mij erg. Dus een looplichtprintje genomen en elk blauwzwaailicht voorzien van 8 leds in een cirkel. Effect is bijna hetzelfde als een echt draaiende led, maar veel minder storingsgevoelig en geluidloos.
    Het oude brandweerembleem is een afdruk van een reverspeldje, en daar heb ik er gelukkig gelijk een aantal van laten maken. De Beier stuurt ook het motorgeluid aan, nog geen Land Rover benzineversie maar een standaard Defender geluid. Tweetoon luchthoorn is van een Youtube d.m.v. Audacity bewerkt en in de module gezet. Laatste details waren de de ruitenwissers, een stuurwiel en de spiegels. Deze heb ik uit messing gemaakt en in een buisprofieltje aan de deur vastgemaakt. Hierdoor zullen de spiegels wegklappen ipv afbreken mocht ik op het RC parcours een aanrijding veroorzaken.
    Deze foto is gemaakt op het parcours tijdens de Intermodellbau in Dortmund, een mooi sfeerplaatje.
     
  7. luchard

    luchard

    Lid geworden:
    8 jan 2015
    Berichten:
    765
    Locatie:
    dronten
    Erg mooi :thumbsup::thumbsup:
     
  8. marcelinets

    marcelinets Guest

    Erg mooi geworden Fred.

    PS. Peter van Modelcars kent mij ook al jaren, woon om de hoek zeg maar.
     
  9. Langedijker truckertje

    Langedijker truckertje

    Lid geworden:
    23 sep 2018
    Berichten:
    700
    Locatie:
    Langedijk
    Mooi model weer Fred.

    Ben benieuwd wat voor brandweer modellen je nu hebt staan
     
  10. LuukTrucker

    LuukTrucker

    Lid geworden:
    13 jan 2018
    Berichten:
    72
    Locatie:
    Utrecht
    Zeer geslaagd!!! :thumbsup:
     

Deel Deze Pagina