NL-RES 2019

Discussie in 'F3-RES' gestart door TVR, 6 nov 2018.

  1. jve

    jve

    Lid geworden:
    4 mrt 2007
    Berichten:
    3.397
    Locatie:
    's-Hertogenbosch
    Vreemd, stond er niets op de agenda over RES of heeft niemand dit geadresseerd (die RES vliegt)?

    Met de nieuwe voorzitter (veel succes Vincent) zal dit toch wel in beeld blijven?

    Hoor graag wanneer de vergadering is.
     
  2. specialpainter.nl

    specialpainter.nl

    Lid geworden:
    24 mrt 2012
    Berichten:
    2.449
    Locatie:
    Elst gld.
    Als voorzitter van rb zweef heb ik binnen de res subcommissie weinig te zeggen, ik kan enkel vragen naar de status;) Maar na het inzien van het werk van Ton, zijn bijbehorende verhaal en motivatie ben ik bijzonder positief over de toekomst van RES in nederland. Voor de duidelijkheid; ik ben zeker geen voorzitter van de res-subcommissie.

    de vergadering was dus al geweest. voor alle duidelijkheid, de jaarvergadering is het moment om je stem te laten horen. het is de enige dag in het jaar waar je invloed hebt, het lijkt of men dat pas achteraf beseft en vragen gaat stellen.

    omdat een enquête nu eenmaal slechts een indicatie is en geheel buiten de knvvl jaarvergadering loopt, kan je dat moeilijk als basis nemen voor de besluitvorming wanneer het een nederlandse competitie betreft. Ook was de huidige wedstrijdleider nog niet zover in zijn analyse van die enquête om van daaruit een definitief plan te presenteren, terwijl dit toch het moment was om dat te doen. Er is medegedeeld wat er uit die enquête kwam, maar een concreet plan gebaseerd op die uitslag ontbrak.

    Daarnaast vraag ik me af of de doelgroep die deze enquête heeft gekregen de juiste is. het zijn 12 resvliegers die de enquête hebben ingevuld, 5 hebben niets ingevuld en in totaal zijn er 23 verschillende piloten geweest afgelopen seizoen. de 12 zijn voornamelijk vliegers die al meevliegen en het naar hun zin hebben. anders waren ze er niet. 17 enquêtes verstuurd, dan blijven er nog 5 piloten over die er ooit wel waren maar geen enquête kregen. Juist de antwoorden van hen geven feedback waarom ze er maar een enkele keer zijn geweest en niet zoveel als mogelijk wedstrijden. De overige 5 die de enquête niet hebben ingevuld waren of aanwezig op de vergadering of voelen zich blijkbaar minder betrokken.

    Lastig wordt het wanneer er iemand op de vergadering dan andere ideeën heeft, zoals in dit geval Ton. Het moge duidelijk zijn dat mede door de afwezigen en tijdgebrek tijdens deze vergadering, er simpelweg geen besluiten genomen konden worden. Ook moet in ogenschouw worden genomen dat het niet ff het seizoen napraten is, maar dat er getracht wordt een competitie op te zetten waar men nog lang plezier aan kan beleven. In dat opzicht kost het in mijn ogen ook gewoon wat meer tijd.

    Om de res-vliegers alsnog de kans te geven om je invloed te laten gelden is er voorgesteld om deze vergadering nog een keer te organiseren om dan wel duidelijkheid te krijgen en hopelijk een officiele knvvl competitie voor het seizoen 2019.

    Hopelijk schikt de nog uit te kiezen datum voor velen van ons, laten we er een goede en bovenal leuke competitie van maken!
     
  3. jve

    jve

    Lid geworden:
    4 mrt 2007
    Berichten:
    3.397
    Locatie:
    's-Hertogenbosch
    Bedankt voor je reactie. Ik wacht op de uitnodiging van de subcommissie.

    Ik denk wel dat we al n heel goed RES jaar achter de rug hebben. Ik zou hier weinig aan veranderen dan alleen meer velden, en waarschijnlijk daardoor meer deelnemers, toevoegen. Verder zou ik data vastleggen en velden reserveren en dan gaan met die banaan.

    De vraag luid dan ook: Wat is er (nog meer) nodig voor n officiële competitie?

    Ik wacht even af.
     
    Laatst bewerkt: 15 jan 2019
    specialpainter.nl vindt dit leuk.
  4. specialpainter.nl

    specialpainter.nl

    Lid geworden:
    24 mrt 2012
    Berichten:
    2.449
    Locatie:
    Elst gld.
    Die vraag komt wel wat laat vind je zelf ook niet?

    om antwoord te geven op je vraag;

    duidelijke regelgeving.
    duidelijke wedstrijdleiding
    duidelijke planning qua data en wedstrijddag-verloop.
    duidelijke inschrijvings procedure
    duidelijk punten systeem met strepers
    prijsuitreiking met prijzen voor plek 1,2 en 3.
    materialen(lijnen, chutes, timers, laptop, score programma, etc,etc.)
    penningmeester
    website
    goedkeuring knvvl subcommissie rbzweef

    Geen van bovenstaande punten waren definitief voor elkaar tijdens de jaarvergadering. Dat is volgens mij het probleem om er een officiële klasse van te maken. Zodra zaken zoals deze definitief zijn zal het geen enkel probleem zijn om er een zeer goede klasse van te maken.

    Nogmaals, het opzetten van een klasse vereist meer dan alleen ff bijpraten over het afgelopen jaar, dat is te kort door de bocht gedacht.
     
  5. jve

    jve

    Lid geworden:
    4 mrt 2007
    Berichten:
    3.397
    Locatie:
    's-Hertogenbosch
    Dan is goed dat het hier staat, dan weten we wat te doen. Hoe meer duidelijkheid hoe beter.
    En n vraag is nooit te laat ;-).
     
    specialpainter.nl vindt dit leuk.
  6. TVR

    TVR

    Lid geworden:
    27 jun 2011
    Berichten:
    77
    Voor de duidelijkheid: Wout is betrokken bij de nog te organiseren vergadering, als RES-initiatiefnemer en organisator en wedstrijdleider organiseert hij deze vergadering en stuurt stuurt hij ook de uitnodiging. Het plan is de vergadering binnenkort te houden ergens in de regio den Bosch - Tilburg, centraal voor de meeste Res-vliegers. Op de vliegersvergadering en uit reacties op dit forum blijkt dat er voor komend seizoen (veel?) nieuwe deelnemers te verwachten zijn. Het zou mooi zijn als die ook in de gelegenheid zijn om te komen. Het afgelopen seizoen was bijna altijd gezellig, er is door alle deelnemers gewerkt aan het opbouwen en weer opruimen van de veldinrichting en er is best goed gevlogen. Er is wel wat mis gegaan en er was op essentiële zaken voor een landelijke competitie onduidelijkheid. Vincent noemt ze hierboven. Op de vliegersvergadering bleek RES de NK status gekregen te hebben en komt daarmee in aanmerking voor subsidie van de KNVvL. En ook daar horen voorwaarden en regeltjes en verantwoording bij. Om de wedstrijden te stroomlijnen en meer per wedstrijd te kunnen vliegen willen we, net als de andere zweefklassen, werken met een installatie voor het starten/eindigen van de werk- en vliegtijden, registreren van vliegtijden en landingspunten en opmaken van de einduitslagen. De wedstrijdkalender: data die zo mogelijk rekening houden met andere klassen en beslissen over weekenden inplannen of dagen, het moet nog definitief beslist worden. Ook het samenstellen van res-commissies die zich kunnen gaan richten op het regelen van velden, contacten met clubs en het organiseren van de voorgestelde clinics: allemaal onderwerpen voor de komende vergadering. Ik hoop dat er veel geïnteresseerden deelnemen zodat er besluiten kunnen vallen en taken verdeeld kunnen worden. Het zou mooi zijn als we met deze vergadering de vliegersvergadering kunnen aanvullen en met de resultaten toch de nieuwe NK-status en KNVvLsubsidies veilig kunnen stellen.
     
    specialpainter.nl en jve vinden dit leuk.
  7. Lyckele

    Lyckele

    Lid geworden:
    20 okt 2007
    Berichten:
    3.394
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
    De plannen klinken super! Even een vraag, was er vorig jaar vanuit de res vliegers een grote behoefte aan NK competitie?
    Of anders geformuleerd, wil iedereen nu perse deelnemen aan een NK Res?

    Dat eea duidelijk moet zijn lijkt mij logisch maar moet het onder de vlag van NK?

    Even voor de duidelijkheid, ik ben er niet tegen maar vraag het mij af.

    Gr Lyckele
     
    Laatst bewerkt: 16 jan 2019
    jve vindt dit leuk.
  8. specialpainter.nl

    specialpainter.nl

    Lid geworden:
    24 mrt 2012
    Berichten:
    2.449
    Locatie:
    Elst gld.
    Op zich geen slechte vraag.

    de huidige res-vliegers is vergeleken met de groep die ik verwacht de komende jaren maar erg klein. Bovendien kunnen die onderling gewoon afspreken om gezellig samen te vliegen. Daarnaast is vorig jaar duidelijk aangegeven dat er uiteindelijk een nk res competitie uit voort zou moeten komen omdat daar juist behoefte aan zou zijn......wel grappig als juist de huidige res-piloten een competitie niet nodig vinden....

    Om een officiële res-competitie te organiseren die door de knvvl erkend wordt is het inderdaad nodig om dat onder de vlag NK te doen.

    Iedereen mag een gezellige vliegdag organiseren voor res piloten, je kan het zelfs een wedstrijd noemen. voorwaarden als knvvl lidmaatschap en een terrein vanwaar modelgevolgen mag worden blijven gewoon van kracht, maar spreekt voor zich. Voor ieder wat wils dus, duidelijkheid is nu zeker op zijn plaats.

    De res- subcommissie is er voor het opzetten en voortzetten van de competitie, voor het organiseren van gezellige res-vliegdagen is geen res-subcommissie nodig en mag dus door eenieder georganiseerd worden.

    Ik hoop dat je vraag hiermee een beetje beantwoord is.

    Ik hoop dat men nu een beetje wakker geschrokken is en van zich laat horen op de vergadering waar jullie van Wout een uitnodiging voor krijgen.
    Juist jouw input kan ervoor zorgen dat zo'n competitie niet alleen een competitie is, maar een gezellige , leuke competitie waar ook ruimte is voor mensen die minder voor het resultaat gaan, of juist voor mensen die dat wel willen doen!

    Wanneer nodig zal ik zeker de boel weer aanjagen, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat de volgende vergadering een succes gaat worden en dat er definitieve afspraken gemaakt gaan worden voor de NK RES-COMPETITIE!!

    RES FOREVER.
     
  9. Lyckele

    Lyckele

    Lid geworden:
    20 okt 2007
    Berichten:
    3.394
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
    Bedankt voor je reactie Vincent.
     
  10. jve

    jve

    Lid geworden:
    4 mrt 2007
    Berichten:
    3.397
    Locatie:
    's-Hertogenbosch
    Is het iets om een groepsconversatie te starten? Daarin de agenda te openen en iedereen de reacties te peilen.
    Dan gaan we voorbereid de vergadering in en blijft dit draadje zoals het is totdat er beslist is.
     
    Lyckele vindt dit leuk.
  11. jve

    jve

    Lid geworden:
    4 mrt 2007
    Berichten:
    3.397
    Locatie:
    's-Hertogenbosch
    Lijst van deelnemers (digi) vergadering:

    1. Willem Verstralen
     
  12. specialpainter.nl

    specialpainter.nl

    Lid geworden:
    24 mrt 2012
    Berichten:
    2.449
    Locatie:
    Elst gld.
    Ook geen gek idee, hoewel dat in dit geval dubbelwerk zou zijn Ton en Wout(enquête) doet exact dat wat je nu beschrijft.. alle punten zijn immers duidelijk, punten waarop actie ondernomen ook. het moet nu slechts vast afgesproken en uitgevoerd worden. door wie en hoe wordt hopelijk duidelijk op de vergadering.
     
  13. jve

    jve

    Lid geworden:
    4 mrt 2007
    Berichten:
    3.397
    Locatie:
    's-Hertogenbosch
    Twas maar n idee.
     
    specialpainter.nl vindt dit leuk.
  14. rudiooms

    rudiooms

    Lid geworden:
    15 jul 2011
    Berichten:
    23
    Hallo, zijn Belgische piloten ook welkom?
    Bij ons is er geen RES kalender en het gaat me vooral om gezellig te vliegen.

    groeten uit het nabije zuiden, Rudi
     
  15. TVR

    TVR

    Lid geworden:
    27 jun 2011
    Berichten:
    77
    Voor de wedstrijden zijn ook Belgische vliegers van harte welkom. Maar het is geen open NK waardoor hun prestaties niet meetellen voor het kampioenschap. Je kunt natuurlijk wel de wedstrijden winnen.
     
  16. Lyckele

    Lyckele

    Lid geworden:
    20 okt 2007
    Berichten:
    3.394
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
    Hoe meer zielen hoe meer vreugde!! En gezelligheid is waar het om draait :banana:
     
  17. specialpainter.nl

    specialpainter.nl

    Lid geworden:
    24 mrt 2012
    Berichten:
    2.449
    Locatie:
    Elst gld.
    Helemaal mee eens! Ook bij andere klassen komen onze Belgische vrienden vliegen, juist voor de gezelligheid!
     
  18. l shems

    l shems

    Lid geworden:
    27 jan 2015
    Berichten:
    1.045
    En toen werd het stil ...?

    Iemand die graag een keertje Zou willen Komen.

    Verstuurd vanaf mijn SM-A310F met Tapatalk
     
  19. TVR

    TVR

    Lid geworden:
    27 jun 2011
    Berichten:
    77
    Het vervelende is dat er tot nu toe niets gebeurd lijkt te zijn. Op de jaarvergadering is afgesproken dat Wout een bijeenkomst gaat organiseren om met de Res vliegers de zaken voor dit jaar alsnog te bespreken en erover te beslissen. subcommissies voor o..a. velden, clinics samen te stellen en er moet nog een wedstrijd kalender komen. Daar wachten we nu op.


    Sent from my Nokia 3.1 using Modelbouwforum.nl mobile app
     
  20. TVR

    TVR

    Lid geworden:
    27 jun 2011
    Berichten:
    77

Deel Deze Pagina