f3k clinic/wintermeeting/f3ksales/f3kfunday

Discussie in 'HLG/DLG/F3K' gestart door specialpainter.nl, 4 nov 2018.

  1. IcarusMuscae

    IcarusMuscae

    Lid geworden:
    22 apr 2012
    Berichten:
    17
    Locatie:
    Op de grens van Brabant en Zeeland
    Mijn dank voor het opbouwende commentaar. Je hebt helemaal gelijk. Ik ga lekker vliegen en laat het helpen van belangstellenden over aan anderen.
     
  2. Reennie

    Reennie

    Lid geworden:
    11 dec 2012
    Berichten:
    118
    Locatie:
    Varsseveld, Gelderland
    Vindt het een mooie en handige samenvatting van alle mogelijke instelling hoor IcarusMuscae, mooi naslagwerk. Enige nadeel is dat voor een beginner haast niet te overzien is waar wat bedoeld wordt als je dat hele verhaal in één keer wilt gaan begrijpen. Daar heeft Vincent dan weer een punt, gewoon beginnen en stap voor stap leren wat de verschillende zaken / instellingen doen - biedt meer inzicht lijkt mij. Plus ik moet de eerste DLG met flaps én ailerons (voor crowbraking) nog tegenkomen.... :)
     
  3. specialpainter.nl

    specialpainter.nl

    Lid geworden:
    24 mrt 2012
    Berichten:
    2.449
    Locatie:
    Elst gld.
    @IkarusMuscae; Graag gedaan, een volgende clinic komt hopelijk nog deze winter en als we echt geluk hebben met de lokatie ook nog een in het voorjaar. Ook dan zullen de verschillende vliegstanden, mixes en theorieën besproken worden, met praktijkvoorbeeld. De clinic is geheel gratis en vooral bedoeld voor enthousiaste f3k beginners. Om juist voor deze groep alles duidelijk en overzichtelijk te houden is het belangrijk om de gebruikte termen zo simpel als mogelijk te houden. Ik begrijp je reactie en rectificatie van je bericht niet zo. het zij zo, ik had het goed bedoeld voor iedereen, dus ook zeker voor jou. Je bent van harte welkom op een toekomstige clinic.
     
    Reennie vindt dit leuk.
  4. Emiel Driessen

    Emiel Driessen

    Lid geworden:
    12 nov 2018
    Berichten:
    21
    Locatie:
    Uden
    Goedemiddag,

    Ik ben in het gelukkige bezit van de Vortex-3 die ik van Jorn overgenomen heb. Een geweldige kist en ik ben bezig hem af te bouwen, onder andere met behulp van Jorn zelf en tips van Roy Dor (Vortex specialist YouTube).
    Jorn heeft mij aangeraden mijn vragen onder andere via dit forum te stellen, wat ik een uitstekend idee vind. In dit geval kunnen wij alles met elkaar delen en ik denk ook veel leren.
    In ieder geval kunnen wij met deze informatie, uiteindelijk opbouwend het verhaal van IcarusMuscae (wat ik een goed idee vond en met interesse gelezen heb) rond krijgen.

    Ik heb tot nu toe twee vragen maar er zullen er zeker meer komen, hoe verder ik vorder met het afbouwen en af/instellen. Ik hoop dat jullie mij hierbij kunnen helpen;

    Vraag1;

    Ik bestuur mijn DLG met een FrSky Taranis - Plus en Roy stelt in eerste instantie zijn flaps (rolroeren) af met een stand naar beneden van 12/13mm en met de servo's standen in de 0-positie (hij heeft een Graupner MZ-24). Dit om de flaps maximaal naar beneden te brengen bij het afremmen. Hoe moet ik mijn zender en de servo's nu instellen zodat de flaps daarna weer in de 0-positie komen te staan?
    Of kan ik de instellingen zo doen dat de flaps en servo's beide in eerste instantie op de 0-stand gezet worden en op een andere manier maximale uitslag van mijn flaps kan realiseren voor bij het remmen (instellingsmogelijkheden van de Taranis Plus)?

    Vraag 2;

    Ik heb er van Jorn 4 ballast gewichten bij gekregen om de kist, midden onder het vleugelvlak, zwaarder te kunnen maken als er meer wind is; de gewichten zijn 30gr, 40gr, 60gr en 80gr.
    Heeft iemand enig idee welk gewicht staat in relatie tot welke windkracht? Of dat deze gewichten misschien ingezet moeten worden om andere redenen?

    Bedankt voor jullie hulp.

    Met vriendelijke groeten,
    Emiel Driessen.
     
  5. bieze

    bieze

    Lid geworden:
    17 jun 2014
    Berichten:
    317
    Locatie:
    Ranst
    Hey Emiel,
    maak voor je vraag(en) anders een apart 'draadje' met een gepast titel. (bouwverslag Vortex bijv)
    Als er nadien nog eens iemand vragen heeft, vind hij makkelijker antwoorden...
     
  6. Emiel Driessen

    Emiel Driessen

    Lid geworden:
    12 nov 2018
    Berichten:
    21
    Locatie:
    Uden
    Dank Bieze voor jouw reactie. Gaarne jouw hulp in deze want ik ben er niet bekend mee, een "draadje" aan te maken. Merci Emiel
     
  7. bieze

    bieze

    Lid geworden:
    17 jun 2014
    Berichten:
    317
    Locatie:
    Ranst
    Onderaan en bovenaan deze pagina staat een lichtblauw balkje :

    Hoofdpagina>forums>modelvliegtuigen> HLG/DLG/F3K

    Als je op HLG/GLG/F3K klikt kom je terug op voorpagina van het DLG forum en staat bovenaan rechts een donkerblauw vakje "start nieuw topic"

    daarop klikken en je hebt een nieuw 'draadje' ...

    :thumbsup:
     
    crins vindt dit leuk.
  8. Emiel Driessen

    Emiel Driessen

    Lid geworden:
    12 nov 2018
    Berichten:
    21
    Locatie:
    Uden
    Bedankt biese, is al gelukt :banana:
     
    crins vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina