Linkage armpjes swashplate

Discussie in 'Algemeen heli' gestart door Martijn1813, 27 mei 2019.

  1. Martijn1813

    Martijn1813

    Lid geworden:
    2 mrt 2019
    Berichten:
    45
    Locatie:
    Cuijk
    Even een vraagje over de linkage armpjes van de swashplate, moeten deze precies de lengte hebben zoals aangegeven in de beschrijving in dit geval 27,3 mm of mogen ze bijvoorbeeld ook 26 mm zijn? Heeft dat bijvoorbeeld een ander effect? En het is een trex 700 dfc flybarrels en deze staat op zijn landingsgestel erg schuin naar voren moet de swashplate dan gewoon horizontaal staan of met de heli mee? want als ik de swashplate dan horizontaal zou zetten klopen de maten van de elevator linkage arm niet meer zoals handleiding zegt, dan word deze korter dan de andere twee
     
    Laatst bewerkt: 27 mei 2019
  2. Tbird2

    Tbird2

    Lid geworden:
    7 nov 2008
    Berichten:
    715
    Locatie:
    Doesburg
    De lengte van de link armpjes (ik neem aan dat je de push-pull rods tussen swash en servo hevel bedoeld) hangt af van welke servos je gebruikt, dit kan dus iets afwijken van wat er in de beschrijving staat.
    De bedoeling is dat je swash bij horizontale servo hevels een even grote travel omhoog als naar beneden heeft (kan maken).
    Zijn je linkjes dus de verkeerde lengte dan haal je mischien niet je minimale of maximale blad hoek (of meer waarschijnlijk haal je niet voldoende stuur uitslag in 1 van de uiterste posities).

    De swash (dus ook je linkjes, maar ook je FBL controller) stel je af met de rotor-as perfect verticaal, en je bladen dus perfect horizontaal, dus niet met de heli voorover op zijn skids.

    Nog even een disclaimer, niet lullig bedoeld, maar als je dt soor vragen stelt lijkt me dat je nog niet veel ervaring hebt.
    Geen probleem, iedereen moet het leren, maar.....
    Je hebt het over een Trex 700 DFC, ga daar nou niet mee expirimenteren, zo'n ding is echt gevaarlijk als het mis gaat.
     
  3. Martijn1813

    Martijn1813

    Lid geworden:
    2 mrt 2019
    Berichten:
    45
    Locatie:
    Cuijk
    Ik heb inderdaad nog niet heel veel ervaring, en ben onder begeleiding van een intructeur, maar Hij gaat met de hoofdas mooi verticaal omhoog maar trekt iets voorover en mijn instucteur vliegt zelf logo 550 en sab goblin 600 maar die staan wat rechter op het onderstel dus zaten wij dus met die vraag samen over hoe die swashplate dan moest staan
     
  4. brutus

    brutus Vriend van modelbouwforum.nl PH-SAM Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2008
    Berichten:
    27.928
    Locatie:
    Oldeberkoop
    De swashplate moet als uitgangspunt haaks op de hoofdas staan.
    Hoe de heli op zijn landingsgestel staat (voorover, achterover, naar links of naar rechts) heeft daar verder niks mee te maken.

    Daar zijn speciale tooltjes voor, die je om de hoofdrotor-as schuift, en waarmee je die swash helemaal haaks kunt stellen.
    Die dingen heten "swash leveling tool" of zoiets en zien er zo uit: https://www.bing.com/videos/search?...F637056B26DC820877A3F637056B26DC8&FORM=WRVORC
     

Deel Deze Pagina