Clinic F3RES

Discussie in 'F3-RES' gestart door jve, 4 jun 2019.

Tags:
  1. jve

    jve

    Lid geworden:
    4 mrt 2007
    Berichten:
    3.397
    Locatie:
    's-Hertogenbosch
    Komend weekend is al weer de laatste wedstrijd voor de zomervakantie.
    De halve maand juni en de maand juli wordt er geen wedstrijd gevlogen.
    Dit betekent: Clinic-time.

    We willen in deze vakantieperiode iig één clinic-F3RES organiseren.

    Het wedstrijd materiaal gaat mee en er wordt uitleg gegeven over reglement, materiaal en wedstrijd.
    Daarnaast kan er vanalles gevraagd worden over het afstellen van je kist, het optimaiseren van je vliegen, het vinden van thermiek en niet onbelangrijk: het oefenen, oefenen en oefenen!! Lekker vliegen dus.

    We willen via deze oproep iig even de interesse peilen middels inschrijving. Je bent tot niets verplicht.
    We moeten immers nog een datum en plaats bepalen. Hier komen we zo snel mogelijk op terug, we zijn namelijk nog steeds afhankelijk van weer en wind.

    Dus schrijf je in en geef (eventueel) aan over welke onderwerpen je meer wil weten.
     
  2. specialpainter.nl

    specialpainter.nl

    Lid geworden:
    24 mrt 2012
    Berichten:
    2.449
    Locatie:
    Elst gld.
    Zeer goed initiatief! Vooral uitleg over het reilen en zeilen op een wedstrijd is voor beginners zeer nuttig om te weten, mijn ervaring is dat de ''wedstrijddrempel'' voor wedstrijdbeginners soms net even te hoog is om uit henzelf deel te komen nemen. Dit soort clinics zijn uitstekend om die mensen het laatste zetje te geven om ze vervolgens op de wedstrijden te verwelkomen!

    persoonlijk vond ik de lijnstart best tricky, omhoogkomen lukt de meeste wel, maar de verschillen die ik heb gehad qua starthoogte waren zo groot dat wat tips en uitleg en heel duidelijke verbetering gaf. Wellicht ook een mooi punt om te behandelen, positie starthaak, ''release'' vd kist etc...

    hoe dan ook, veel plezier, ik ga samen met het nederlandse f3k team ons best doen op het wk wanneer jullie lekker aan het clinic-en zijn!
     
    jve vindt dit leuk.
  3. F3J-Karel

    F3J-Karel

    Lid geworden:
    24 sep 2008
    Berichten:
    556
    Locatie:
    Hengelo
    Clinic time !!, , ja dat vinden ze van F5J ook en F3J heeft al 2 jaar in deze pre-vakantie periode een clinic georganiseerd met als doel om meer deelnemers te trekken. maar heeft het geholpen ?? Door het grotere aanbod in klasses zijn de wedstrijdvliegers verdeeld geraakt en worstelen we allen met de deelnemer aantallen.

    Waarom de handen niet ineen geslagen en organiseer een "modelzweef" clinic en ga niet per klasse te werk !! Nodig ook F3K en andere geintresseerden uit en laat zien wat je kan !

    We bijten elkaar niet en kunnen elkaar alleen maar versterken, door de mogelijkheden te laten zien.
     
  4. Bever

    Bever

    Lid geworden:
    7 mei 2013
    Berichten:
    16
    Locatie:
    Brabant
    Mooi initiatief zo’n clinic. Heb hier zeker interesse in.
     
  5. funpeter7823

    funpeter7823

    Lid geworden:
    22 nov 2013
    Berichten:
    848
    Locatie:
    Emmen
  6. specialpainter.nl

    specialpainter.nl

    Lid geworden:
    24 mrt 2012
    Berichten:
    2.449
    Locatie:
    Elst gld.
    Geweldige opmerking Karel! Waarom het nog niet is geregeld zal te maken hebben met het feit dat het vrijwilligerswerk is en dat tijd wat schaars is. Maar ik kan jullie verzekeren dat ondergetekende bezig is om o.a. zo'n gezamenlijke clinic mogelijk te maken in de toekomst. Kruisbestuiving is volgens mij iets wat elke klasse kan helpen. Om te voorkomen dat er zomaar wat wordt gedaan, ga ik trachten om ea. helder op papier te zetten zodat zoiets ook meer ondersteund wordt vanuit de knvvl.

    Keep feeding me input please!
     
  7. jve

    jve

    Lid geworden:
    4 mrt 2007
    Berichten:
    3.397
    Locatie:
    's-Hertogenbosch
    Het doel is om op een laagdempelige manier vliegers te laten kennismaken met deze (makkelijke en goedkope) klasse en met de wedstrijdvorm.
    Om dan alles weer te gaan combineren met F5J en F3J?? Daar vind ik deze klassen toch weer van andere orde.
    Maar laat je vooral niet tegenhouden om een (andere) clinic te organiseren.
     
  8. specialpainter.nl

    specialpainter.nl

    Lid geworden:
    24 mrt 2012
    Berichten:
    2.449
    Locatie:
    Elst gld.
    vraag is idd; welke vliegers? beter nog, WAAR zoek je de nieuwe deelnemers als klasse? Voor Res likt me idd dat er gevist wordt naar piloten die willen beginnen met het wedstrijdvliegen en is de vraag naar piloten uit andere klassen minder groot dan bij bv f3j,f3f, etc. Iets wat we hebben ondervonden in het 1e jaar, echter kan de res klasse wel een vijver zijn voor de andere klassen. Ik kan me ook heel goed voorstellen dat juist piloten uit andere klassen graag een keer res gaan vliegen vanwege de eenvoud en bv het ''balsa'' karakter vd kisten, back to basic. Dat is namelijk ook leuk;) Met dat in het achterhoofd is samenwerking met andere klassen voor wat betreft de clinics zeer wenselijk. Niet alleen voor de cijfertjes per klasse, maar wellicht nog meer qua sfeer binnen rb-zweef. Op zulke ''crossover'' clinics leer je behalve beter vliegen ook de mensen kennen, het sociale aspect mag wat mij betreft wel wat steviger benadrukt worden, we doen dit tenslotte voor het plezier wat we eraan beleven.
     
  9. F3J-Karel

    F3J-Karel

    Lid geworden:
    24 sep 2008
    Berichten:
    556
    Locatie:
    Hengelo
    Ik ben van mening dat we moeten streven naar meer verbinding en samenwerking tussen klassen. Een gezamenlijke clinic zou een startpunt kunnen zijn.
     
    soarer, Justus en specialpainter.nl vinden dit leuk.
  10. TVR

    TVR

    Lid geworden:
    27 jun 2011
    Berichten:
    77
    F3J en F5B hebben ook te maken met een beperkt aantal deelnemers, handen ineen klinkt als een logische aanpak maar meedoen aan die klassen vergt toch heel wat meer van potentiele deelnemers.
    Onvergelijkbaar met RES en het is daardoor de vraag of een gezamenlijke clinic de RESclinic moet vervangen. Ik denk het niet, het zijn verschillende doelgroepen die we willen interesseren.
    Desondanks is de gezamenlijke clinic nog steeds een goed idee.
    Gisteren na de wedstrijd in Vucht is er door minder ervaren vliegers specifiek gevraagd om een clinic, er is duidelijk behoefte aan instructie en oefening. Dat waren deelnemers van 1 club waar meerdere leden één of zelfs meer RESmodellen gebouwd hebben. Ik weet dat er zo verschillende clubs zijn waar met RES gevlogen wordt en waarschijnlijk het potentieel van deze klasse onderschat wordt.
    In een ander draadje is voorgesteld bij die clubs een clinic te organiseren, RES komt naar u toe! Het lijkt een insteek die het proberen waard is.
    Wat zou het mooi zijn als er zich nu clubs melden die een clinic willen faciliteren en daarmee hun eigen leden en andere RESvliegers (uit de regio) op weg helpen.

    Zijn er slechte RES modellen? Ik denk het niet, wel minder goede RESvliegers en daar liggen kansen.
    De verschillen zijn voor een deel gemakkelijk te verkleinen door kennis te vergroten. Ervaring, die kan alleen de vlieger zelf opdoen.
     
    jve vindt dit leuk.
  11. Justus

    Justus

    Lid geworden:
    8 okt 2003
    Berichten:
    4.419
    Locatie:
    Rijnsburg
    Op dezelfde wijze ligt Nederland vol met mooie elektrozwevers maar komen er maar heel weinig eens bij een f5j kijken. Terwijl het niveau op de f5j net zo hoog/laag ligt als op f3res, ik zie in iedere geval genoeg bekende namen, en het is ook daar de piloot die het verschil maakt en niet de duurste kist (wat ik bij de laatste generatie res-jes ook al bizar vind worden!)

    Ik probeer daar wat over te vragen in het Inside draadje maar daar komt alleen input van mannen die al wedstrijd vliegen.
     
  12. BartMlkr

    BartMlkr

    Lid geworden:
    10 jun 2019
    Berichten:
    4
    Locatie:
    Dongen
    Wil graag mee doen aan een RES clinic. Lekker oefenen en leren. Ik den k dak dat mijn X-Res dan klaar is om in te vliegen en af te stellen.

    Groetjes Bart
     
    jve vindt dit leuk.
  13. BartMlkr

    BartMlkr

    Lid geworden:
    10 jun 2019
    Berichten:
    4
    Locatie:
    Dongen
    Wil graag mee doen aan een RES clinic. Lekker oefenen en leren. Ik denk dat dat mijn X-Res dan klaar is om in te vliegen en af te stellen.

    Groetjes Bart
     
  14. specialpainter.nl

    specialpainter.nl

    Lid geworden:
    24 mrt 2012
    Berichten:
    2.449
    Locatie:
    Elst gld.
    Geheel met bovengenoemde punten eens! de clinics zijn goed voor elke klasse, ongeacht ''moeilijkheid'' graad. geweldig dat er vanuit de klasse zelf eea wordt georganiseerd. Ik denk dat een aanvullende, gezamenlijke clinic NAAST de ''eigen'' clinics die worden gehouden een goed idee is voor alle zweefklassen.
     
  15. jve

    jve

    Lid geworden:
    4 mrt 2007
    Berichten:
    3.397
    Locatie:
    's-Hertogenbosch
    Mooi, en nu het belangrijkste, wie kan een veld regelen in centraal Nederland van ongeveer 200mtr x 200mtr waar we dit kunnen organiseren?
     
  16. Alpha21

    Alpha21

    Lid geworden:
    29 okt 2010
    Berichten:
    573
    Locatie:
    Gld
    17 Februari hadden we al een ´RES meets F3J´ - was een heel gemoedelijke en succesvolle meeting van 2 klasses. Het hangt er IMHO een beetje vanaf hoe de mix van deelnemers is (je wil ten slotte iedere vlieger een beetje aan bod laten komen).
     
    specialpainter.nl vindt dit leuk.
  17. toostbeek

    toostbeek

    Lid geworden:
    6 dec 2014
    Berichten:
    1.403
    Ik zou wel eens willen informeren bij mijn club, MVC Cumulus in Kampen, of het mogelijk is.

    De zaterdag is bij ons een drukke vliegdag, maar op de zondag zie ik wel mogelijkheden. Kampen is niet helemaal centraal, maar wel een ruim veld en prettige faciliteiten.

    En het is altijd leuk vind ik om een activiteit naar onze club te halen.
     
    TVR vindt dit leuk.
  18. fonskremer

    fonskremer

    Lid geworden:
    21 feb 2010
    Berichten:
    57
    Locatie:
    Oldenzaal
    Ik wil graag deelnemen aan de clinic voor RES.
     
    jve vindt dit leuk.
  19. jve

    jve

    Lid geworden:
    4 mrt 2007
    Berichten:
    3.397
    Locatie:
    's-Hertogenbosch
    Vandaag wat geoefend (ook voor de aankomende clinic) met Bart, Dick en André en maiden van de X-Res en de TeRESa. Leuk gevlogen en we zien dat n clinic zeker gaat helpen met afstellen en starten.[​IMG]
     
    Amigo II vindt dit leuk.
  20. jve

    jve

    Lid geworden:
    4 mrt 2007
    Berichten:
    3.397
    Locatie:
    's-Hertogenbosch
    Ik heb op de F3RES.nl (onder wedstrijdkalender) een inschrijfformulier gemaakt voor een (mogelijke) clinic met 3 voorkeur data.
     
    Laatst bewerkt: 7 jul 2019

Deel Deze Pagina