Verf

Discussie in 'Plastic Modelbouw' gestart door modelbouw2005, 13 aug 2019.

  1. modelbouw2005

    modelbouw2005

    Lid geworden:
    2 aug 2019
    Berichten:
    5
    Locatie:
    Geffen
    Hoi
    Klein vraagje
    Waar kan je het best verf voor modelbouw kopen. Waar het niet te duur is inclusief verzend kosten naar Brabant/Nederland. En welke verf

    Gr modelbouw2005


    Sent from my iPhone using Modelbouwforum.nl[/ur
     
  2. RoeBuilds

    RoeBuilds

    Lid geworden:
    8 aug 2019
    Berichten:
    29
    Locatie:
    ZH, NL
    Goedemorgen 'Modelbouw2005',

    Ik denk dat we iets meer informatie nodig hebben voordat we hier een gedegen antwoord kunnen geven..

    Wat ga je verven bijvoorbeeld: kunststof, hout, metaal? Hangt ook enigszins van het vorige antwoord af, maar wil je verf op waterbasis of enamel? Maakt daarnaast het merk nog iets uit? Ga je kwasten of spuiten?

    Er zijn ontzetten veel soorten verf op de markt (Revell, Vallejo, Citadel of Humbroll bijvoorbeeld) allemaal met hun eigen + en - punten. Daarnaast is het over het algemeen goedkoper om de verf zelf te gaan halen, aangezien je niet onder de verzendkosten uit komt indien je besteld.

    Is er geen winkel bij je in de buurt? Kijk anders even of HIER iets tussen staat..

    Nogmaals: advies geven gaat een stuk makkelijker worden met anwoord op bovenstaande vragen!

    Mike
     
  3. modelbouw2005

    modelbouw2005

    Lid geworden:
    2 aug 2019
    Berichten:
    5
    Locatie:
    Geffen
    Hoi
    Ik verf op kunststof. En spuiten of verven maakt mij niet uit spuiten voor de grote delen verven om de puntjes op de i te zetten dus allebei handig. Revell vind ik een fijn merk daar zijn mijn meeste modelsets namelijk ook van. Ik weet niet wat het verschil tussen waterbasis en enamel
    Alvast bedankt gr modelbouw2005


    Sent from my iPhone using Modelbouwforum.nl
     
  4. RoeBuilds

    RoeBuilds

    Lid geworden:
    8 aug 2019
    Berichten:
    29
    Locatie:
    ZH, NL
    Goedemorgen 'Modelbouw2005',

    Nu komen we ergens! :D:D

    Zoals je misschien onder m'n Avatar kunt zien, ben ik pas sinds vorige week 'echt' lid van dit forum - heb me echter al jaren vermaakt met het in elkaar zetten van de Revell/Tamiya/Italleri kits, zonder enige vorm van vastleggen op het forum. Hierbij gebruik ik ook meestal de verven van Revell, moet wel vermelden dat er zo nu en dan een potje van Humbroll tussendoor glipt aangezien de kleuren van beide merken afwijkend kunnen zijn.. kwestie van smaak, rood van het ene merk is bijvoorbeeld niet de rood van het andere merk. Het is maar net welke ik op dat moment mooi vind en op voorraad zijn.

    Ook ik gebruik de potjes voor verschillende doeleinden - airbrushen, kwasten.. ik verf zelfs met een cocktailprikker indien nodig :p Verf verdunnen tot de dikte van melk en je maakt de mooiste creaties met je airbrush - meer daarover op DIT forum.

    On topic!

    Ik gebruik zelf vrijwel altijd enamel-verf, grote verschil met verf op waterbasis is o.a. de manier van verdunnen - enamel verdun je met thinner/wasbenzine, waterbasis zoals de naam zegt met water. Kwasten behandel je op dezelfde manier - verf op waterbasis verwijder je simpelweg met water, enamel met thinner/wasbenzine.

    Let op: betekend niet dat verf op waterbasis beter is voor je lichaam en het milieu!

    Verf op waterbasis is net zo schadelijk als de thinner/wasbenzine variant, deze ruik je echter niet. Je bent dan ook sneller geneigd om bijvoorbeeld zonder ventilatie te schilderen.. niet doen. Welke soort verf je gebruikt is vooral gebaseerd op je persoonlijke voorkeuren: ik vind zelf enamel beter hechten en dekken, daarnaast loopt het minder uit en kan het tegen een stootje. Anderen hebben op hun beurt weer iets met waterbasis, ieder zijn ding natuurlijk.

    Om terug te komen op je vraag: persoonlijk zou ik gaan voor de potjes enamel van Revell en/of Humbroll. Deze zijn in een breed kleuren-scala te verkrijgen en zijn gemakkelijk in gebruik, reken ongeveer op €1,80 tot €2,00 per potje. Zoals in mijn vorige post vermeld kun je dit beter 'in het echt' halen bij een hobbywinkel, bij bestellen ben je zo (afhankelijk van de bestelde hoeveelheid) €5,00 tot €10,00 kwijt aan afleverkosten.. zijn toch weer een aantal potjes verf.

    Mocht het in jouw geval toch beter zijn om de potjes te bestellen, check dan even DEZE discussie over webshops.

    Ik hoop je voldoende te hebben geholpen, ik hoor het graag als je nog vragen hebt!

    Mike
     

Deel Deze Pagina