Voerboot zelf maken hulp onderdelen

Discussie in 'Werkschepen' gestart door GiovanniW, 6 jul 2019.

  1. GiovanniW

    GiovanniW Guest

    Beste,

    Ik ben aan het nadenken om zelf een voerboot te maken. Hierbij zou ik gebruik maken van de Carp Madness X-Jet romp (https://www.cm-baitboats.com/en/x-jet-baitboat-hull-2020#88c0b0862109ad7d987c3a7b914a780b).
    De bedoeling is wel dat het betaalbaar blijft, dus hobbyking spullen zijn zeker toegestaan. Ik zoek een balans tussen betaalbaar en goed werken.

    Voor de de boot zelf moet ik alles nog zoeken, maar ik heb geen kennis over motoren, regelaars, zender ontvangers,...

    Het gaat hier om een romp waar 2 jet motoren in moeten. Deze jet is de KMB jet38 (https://kehrer-modellbau.de/KMB-JET28-Rev.-3/RC-Wasserstrahlantriebe/KMB-JET28-Rev.-3-Schubeinheit).
    Is er een goedkoper alternatief hiervoor? + welke motoren kies ik het best? Ik heb ook gehoord over elektronische en mechanische regelaars. Mijn voorkeur gaat naar elektronisch aangezien deze niet 0 of 1 zijn zoals mechanische.

    Voor de zender ontvanger, zou ik willen kunnen varen uiteraard, verlichting aan zetten, voerkleppen openen en eventueel nog een sonar aan/uit zetten.

    Kan iemand mij helpen met het kiezen van onderdelen?
    Laat aub weten als er dingen ontbreken in mijn uitleg, want dat zal meer dan waarschijnlijk het geval zijn.

    Alvast bedankt!
     
  2. concrete

    concrete

    Lid geworden:
    3 aug 2019
    Berichten:
    3
    Locatie:
    Breda
    Doordat mijn voerbootje na vele jaren trouwe dienst er onlangs de brui aan gaf heb ik de stap genomen om hem zelf uit elkaar te halen en te repareren. Moet zeggen door veel zoeken op internet wordt je een hoop wijzer en met sommige vragen heb ik gewoon een goeie modelbouwshop opgezocht en daar ook de benodigde nieuwe spullen aangeschaft. Heb zelf eigenlijk geen verstand van regelaars e.d. en ik snap dat je graag zo goedkoop mogelijk je voerboot wilt samenstellen maar ik denk dat je op regelaars en motoren niet moet bezuinigen en goede spullen moet kopen. Je bent misschien op het eind van het liedje misschien 100 euro meer kwijt aan goede spullen maar dan weet je ook dat je, als je normaal met je spullen omgaat, het de komende jaren gewoon probleemloos werkt en je niet staat te prullen aan de waterkant.
    Qua zender/ontvanger zou ik iig gaan voor 2.4 ghz (tegenwoordig normaal). Aantal kanalen vind ik het simpelst om voor iedere handeling een kanaal ter beschikking te hebben. Vooruit, achteruit, verlichting, voerbakken, sonar zit je al op 5 en als je voerbakken afzonderlijk wilt legen op 6. Vraag is of je sonar moet kunnen schakelen omdat dit volgens mij bijna geen stroom vraagt is het niet zo erg als dit altijd aanstaat, led verlichting idem. Als het om een schijnwerper gaat dan moet deze natuurlijk geschakeld kunnen worden. 6 kanalen zou dus eigenlijk voldoende moeten zijn maar als je misschien nog wat uit wilt breiden later (gps oid) is het misschien wel fijn als je wat over hebt, ik ben zelf voor 8 gegaan. Voldoende mogelijkheid op de zender om de boel te configureren en wat extra schakelaars (waaronder 3 posities) waaraan je kanalen kan koppelen is wel fijn. Voor zover ik op de hoogte ben is futaba en spektrum wel goed maar lees ook veel over FrSky. Verder is ontvanger met sbus, voor zover dat tegenwoordig niet standaard is, misschien ook ooit handig als je nog iets met gps wilt doen.
    Ben ook maar beginneling in de RC dus hoop dat er niet teveel onzin tussenstaat :) en je aan bovenstaande ook iets hebt.

    Zie dat we inmiddels aantal weken verder zijn nadat je dit topic aangemaakt hebt. Hoever ben je op dit moment en waar ben je tegenaan gelopen. Misschien wel leuk om elkaar op de hoogte te houden als beginnende voerbotenbouwers :)
     

Deel Deze Pagina