Hoe twee 6volt accu's tegelijk laden met druppel lader

Discussie in 'Accu & laad techniek' gestart door harm., 20 sep 2019.

  1. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann PH-SAM Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    13.335
    Locatie:
    Woerden
    De accu in de boot laden is niet echt verstandig. Tijdens het laden van een loodaccu ontstaat er altijd een klein beetje gas. Als je niet te snel laadt, zoals GJVO al aangeeft, zal dat in de accu blijven en gerecombineerd worden zoals dat heet. Hierbij komt een klein beetje warmte vrij maar ook dat zal geen problemen opleveren.
    Als de accu in de boot blijft kan die warmte moeilijker weg en zou de accu warmer kunnen worden. Als er te veel gas ontstaat kunnen de veiligheidsventielen van de accu open gaan en het gas afblazen. Als dat in de boot blijft hangen kan dat een gevaarlijke situatie opleveren omdat het behoorlijk explosief is. Er wordt niet voor niets gewaarschuwd altijd in een goed geventileerde ruimte te laden.
    Lees DIT verhaal eens door dan weet je meer over de loodaccu's.

    Hoe erg steekt die dop uit de onderkant? Als dat een "puist" is kan dat een probleem zijn waardoor de boot niet rechtuit wil varen. Met extra gewicht aan de andere kant is dat slecht te compenseren. De boot zal dan behoorlijk scheef moeten liggen om dat te compenseren. Het lijkt mij een beter idee dat gat netjes met glasvezel en epoxy dicht te maken en de romp daarna netjes vlak af te werken. Opnieuw spuiten zal dan waarschijnlijk ook nodig zijn. ;) Tenzij je dat gat (later) wilt gebruiken voor een fish finder natuurlijk.
    Wanneer het maar een millimeter of zo uitsteekt zal dat niet echt het probleem veroorzaken. Mijn gokje is dat je de oorzaak meer moet zoeken in verschillen tussen de twee schroeven en de twee motoren. Vooral de motoren zullen niet echt 100% hetzelfde toerental draaien wat net dat kleine verschil maakt. Dat zal je altijd met de trim moeten oplossen.
     
    harm. vindt dit leuk.
  2. GJVO

    GJVO Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 dec 2003
    Berichten:
    16.869
    Locatie:
    Weidenbach in de Eifel
    Als je een fannetje ergens in de boot kan zetten dat een luchtstroom door de boot laat gaan zal knalgas weggeblazen worden.
    Wat betreft het wegtrekken naar 1 kant, zoals Ernst zegt heeft gewicht plaatsen geen zin.
    Je zou dan die dop weg moeten halen of stroomlijnen of aan de andere kant hetzelfde moeten maken.
    Best wel raar dat ze dat in de drijver maken, ik zou het ergens in het midden van de romp doen.
    Maar tja, baitbotenontwerpers worden vaak niet gehinderd door enige kennis.

    GJ
     
    harm. vindt dit leuk.
  3. harm.

    harm.

    Lid geworden:
    29 apr 2018
    Berichten:
    60
    Locatie:
    arnhem
    Bedankt allen voor de reacties, :thumbsup:morgen krijg ik de 500mah lader binnen en zal ik deze klaar maken:koud: wat betreft het in de boot laden kan simpel opgelost worden de navimate heeft een grote boven kap die er afgehaald kan worden voor het luchten/drogen!
     

Deel Deze Pagina