hitec hs225bb grote uitslag

Discussie in 'Model elektronica' gestart door kees bakelaar, 27 mei 2017.

  1. kees bakelaar

    kees bakelaar

    Lid geworden:
    28 jul 2008
    Berichten:
    6
    Locatie:
    Scherpenzeel, GLD
    Hallo,

    ik heb een funcub xxl met alle servo's hitec 225bb, na een jaar prima gefunctioneerd te hebben, geven de servo's (niet allemaal) maar de flaps bv) bij het aanzetten van de spanning op de ontvanger, direct grote uitslagen, dus helemaal van 0 naar 100% en weer terug. Ik heb al een servo tester geprobeerd, andere ontvanger, maar het probleem blijft. Iemand bekend met dit fenomeen ?

    de servo kan het ook een poosje gewoon goed doen, maar dan met een volle uitslag op de zender begint het weer.

    Gr Kees
     
  2. kees bakelaar

    kees bakelaar

    Lid geworden:
    28 jul 2008
    Berichten:
    6
    Locatie:
    Scherpenzeel, GLD
    en dus opgelost, ze kunnen niet tegen een hogere spanning dan 6 volt
     
  3. Cnn

    Cnn

    Lid geworden:
    9 dec 2014
    Berichten:
    2.529
    Locatie:
    Emmen

    Ik heb ook een funcub xl met dezelfde servo's. Flaps deden ook erg vreemd. Vervangen door hitec 5245 exemplaren en het bleef zich voor doen. Voeding in bec op.6.5v gezet en bleef. Nu deden de hs255 exemplaren het wel goed. Maar de 5245 bleven raar doen. Heb geen enkel idee meer. Denk alle servo's vervangen
     
  4. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann PH-SAM Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    13.367
    Locatie:
    Woerden
    Denk er goed aan dat de "normale" servo's gemaakt zijn voor 4 cellen NiCd of NiMH accu's. De nominale spanning daarvan is 4,8V. Die servo's kunnen maximaal 5,5V constant aan. Sluit je die aan op 6V of meer dan kunnen ze gek gaan doen en zelfs kapot gaan.
    De eerste digitale servo's konden zelfs maar maximaal 5,5V aan en gingen al kapot bij 6V. Die servo's zijn ook nog te koop alleen weet ik het merk en de typenummers niet.
    Alleen servo's waar duidelijk in de specificaties staat dat je ze bij 6V of meer kunt gebruiken mag je op 6V of meer aansluiten. Bij alle andere servo's moet je gewoon nooit meer dan 5,5V gebruiken. Nu zijn er veel mensen die zullen zeggen "ik gebruik mijn servo's al jaren op 6V en dat gaat (nog) altijd goed". Wel prima dan heb je "geluk", helaas zijn er minstens even veel, zo niet meer, mensen die wel met kapotte servo's kwamen te zitten en alle (nare) gevolgen van dien.
     

Deel Deze Pagina