Union Wrestler 1:50

Discussie in 'Bouwverslagen - Schepen' gestart door JaFa, 29 dec 2019.

  1. JaFa

    JaFa

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    951
    Locatie:
    Leuven (Belgie)
    @ Carene, ik heb met de decals een aantal dingen getest en dit kwam er voor mij het best uit.
    De vellen decal papier zijn wel iets te duur naar mijn aanvoelen maar alle andere opties trokken voor mijn gevoel althans op niets.

    Het uittekenen van decals is niet moeilijk, ik gebruik Powerpoint eigenlijk al jaren professioneel (Flight training) en ik moet zeggen eigenlijk kan ik er alles maar dan ook alles mee maken van van foto realistische tekeningen tot volledig geanimeerde motoren. Er zitten wel een aantal plugins in om het een en ander makkelijker te maken of gewoon mogelijk te maken.

    Volgens mij is het een heeeel erg onderschat programma waar de meeste dweeps enkel stomme presentaties mee maken, wat het programma te kort doet, maar ja...

    Het uiteindelijke resultaat van de decals is wel fantastisch naar mijn gevoel althans, dit komt zometeen...
     
  2. P Voogt

    P Voogt Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    1 mei 2020
    Berichten:
    2.034
    Locatie:
    Woudrichem
    Dan zitten we aan weerszijde van de (Vlaams/Noord)-Brabantse grenzen aardig op dezelfde lijn :beer:.
    Da’s het mooie van scratch-bouwen: veel proberen, voldoet het niet aan je standaard: dan opnieuw. Het kost ff tijd, maar dan heb je ook wat om van te genieten. Zowel die van jezelf als die van een ander.
     
  3. JaFa

    JaFa

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    951
    Locatie:
    Leuven (Belgie)
    Tijd voor de wekelijkse update, ondertussen vrees ik dat het vaak 2 al dan niet 3 wekelijks is... Ik doe nog wel iets maar merk toch stilaan dat het tijd gaat worden dat het volledig rompdeel klaar is.

    Nog enkele weken en dan is het wel zover, er moet enkel nog het dek gespoten worden en dan kan ik me enkel nog bezig houden met de detailles, dit is wat ik ook het liefst doe eigenlijk.

    In de vorige update had ik jullie het achter verblijf laten zien, dit is onder tussen gespoten (wit) en afgewerkt, ik moet zeggen het is eigelijk wel echt heeeeeeeel erg goed en vrij strak gelukt. er zitten 4 lagen wit op en 3 lagen vernis.

    Ook heb ik alle decals aangebracht, aangezien ik over zeer veel foto's beschik van de boot en de zusterschepen kan ik alles vrij uitgebreid en gedetailleerd nabouwen, ik moet zeggen dat ik echt wel probeer niets te vergeten ik schuim letterlijk muur naar muur af hoek naar hoek zodat elke bout klinknagel eropzit. Niet altijd komt dat nog erg goed naderhand op het achter verblijf is zo'n gereveteerd paneel aan de stuurboord zijde.

    Genoeg flauwekul jullie volgen het hier voor de foto's dus bij deze een overzichtje,

    Aan stuurboord zijde het verbouwde achteruitsteeksel, hierop komen de nieuwe Palfinger NPDS David met de FRSQ600 reddingsboot, deze boot is zo groot voor dit schip dat het er toch wat vreemd uit gaat zien, nadat de cabine en de rest van de delen erop zullen zitten zal dat uiteindelijk wel goed komen.

    Je kan goed de verluchtings fans zien achter de roosters, dit soort detailles maakt mij blij! Ook zie je dat anders dan bij de zusterschepen onder het David support er plaats is voor shakkels en harp en D sluitingen, ook hier zie je de kleurcode voor het dekpersoneel de D sluitingen komen nog, ik ga proberen in een aantal kleuren er te voorzien...

    [​IMG]IMG_5341 by Jan Fabri, on Flick

    Het bovenste deel waar de David moet komen is zoals je ziet geblutst, hier komt toch een "stelling" stuk over dus dat zie je niet meer naderhand ik ben gestopt met de dingen die je niet meer ziet strak af te werken want dat heeft totaal geen zin eigelijk.

    Verder in het vertrek aan stuurboord zijde zie je een aantal elektriciteit en schakel kasten met de bijhorende opschriften.

    Dan de achterkant van het verblijf met al de leidingen deuren en kranen, in de deuren zitten nog raamgaten zonder raampje dit moet langs binnen worden aangebracht maar de boot is nog afgeplakt voor het spuiten van het dek dus dat komt later, vandaar je wat vreemde dingen in de raam ziet, dit is tape.

    Wat her hier nog mist in deze foto althans was de Airco inverter voor het verblijf, deze had ik dus verbrod met een verf fout...

    [​IMG]IMG_5320 by Jan Fabri, on Flickr

    Op de volgende foto zie je dat ik al een ander exemplaar heb gemaakt, ja zelfs geschilderd en gedetailleerd, hij is nog mooier dan de originele...

    [​IMG]IMG_5343 by Jan Fabri, on Flickr

    Wat misschien nog goe is om te vertellen is dat je van al dit werkt naar alle waarschijnlijkheid niet maar dan ook niets meer zal zien, de main winch die in deze holte komt is zo groot dat ze zo goed als alles verbergt. Spijtig maar ja, ik vind het toch een prachtig resultaat!

    Aan bankboord zijde gaat het dan verder met een "tuinslang" haspel met daarop de gekende Gardena spuit, ook hier zie je de opening voor de Palfingerkraan, omdat deze voor onderhoud moet kunnen worden verwijderd is dit dus open, als je kijkt binnen in het gat aan de rechterkant zie jullie boven en onder neodeen magneten, deze houden de afdek cover van de kraan vast. Je ziet nog een klein lijntje aan de zijkant van de wand, maar daar ga ik niets aan kunnen doen.

    [​IMG]IMG_5346 by Jan Fabri, on Flickr

    Verder zitten alle verluchtingen, deuren enz. aan de wand.

    [​IMG]IMG_5321 by Jan Fabri, on Flickr

    In close up, hier zie je weer wat een fenomenale fotograaf ik ben :confused:, (NIET DUS :oops:!), alle draden die jullie zien zij die van de Leds, ik ga ze allemaal parallel zetten, aangezien ik met serie vervelende ervaringen heb, op deze manier kan ik ook later makkelijk lapjes vervangen moest dit nodig zijn.

    [​IMG]IMG_5323 by Jan Fabri, on Flickr

    Dan heb je natuurlijk de Cover van de kraan, hierop zitten bij de echte boot de bunkering leidingen, met de verloop pluggen en de klemhouders (met hendels) ook nog een elektriciteits kast, er moeten hier nog wel wat draden worden aangebracht maar dat is ondertussen gebeurd. Ook zie je hier dat de decals eigenlijk wel goed zijn weggewerkt het is nog geen 100% maar ik vind het toch al redelijk ok.

    [​IMG]IMG_5324 by Jan Fabri, on Flickr

    En hier op zijn plaats:

    [​IMG]IMG_5344 by Jan Fabri, on Flickr

    En dan naar goede gewoonte een overzicht video, deze is zonder het dak:



    En deze is dan afgewerkt, er moeten nog een paar naden worden opgevuld, van bovenaf zie je dit eigenlijk niet, maar mocht er ooit een camera op komen zou dit storend kunnen worden vandaar ik het toch maar mooi zal maken.



    Voila na deze video moet ik zeggen dat ik verder ga met een een andere boot, althans tijdelijk.

    Ik probeer hier vanavond nog iets van te posten het gaat om de Palfinger TRSQ600, het is een echt schatje geworden.

    Tot de next update! C U...
     
    Laatst bewerkt: 7 jun 2020
    norwin, Bert V, AvdH en 2 anderen vinden dit leuk.
  4. k-k

    k-k Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    12 jul 2012
    Berichten:
    13.102
    Locatie:
    Oostvoorne
    Wat moet je hier nu aan toevoegen? Ben gewoon sprakeloos! Gr. Klaas.
     
  5. Peter58

    Peter58 Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    2.797
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    Huh...... ongeloffelijk dit :eek: jan wat maak je er iets moois van o_O
    Grt peter
     
  6. Broeckx Ronny

    Broeckx Ronny

    Lid geworden:
    28 sep 2008
    Berichten:
    874
    Locatie:
    Hulshout Belgie
    Hey Jan , volgens mij zijn dit foto's van de echte die je een beetje bewerkt hebt om ze kleiner te tonen .
    Knap gedaan , en dit op 1/50 , proficiat .
    Groetjes
    Ronny
     
  7. Dordtsebank

    Dordtsebank

    Lid geworden:
    19 nov 2007
    Berichten:
    597
    Locatie:
    Zuid Holland
    Waanzinnig mooi.
     
  8. JaFa

    JaFa

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    951
    Locatie:
    Leuven (Belgie)
    Even tijd voor een andere boot, verandering van spijs doet eten he,

    Deze is volledig scratch build, niks 3D print gewoon even uit de hand wat styreen wat lijm een schaar en wat tijd, fantastisch om dit zo te doen!!!

    Dit is ook een onderdeel wat in 2018 is veranderd op de boot voorheen was het een rubberbootje met de gekende Palfinger zwaai david kraan.

    Het gaat over de FRSQ 600 een reddingsboot van de Palfinger lijn, nu wordt de boot niet zelf door Palfinger gemaakt ze kopen hem in noord Europa maar samen met hun geautomatiseerde david systeem is het wel een heeeeeeeel erg modern reddingsboot systeem, het ziet er ook uiterst lomp uit maar ja...

    Hier de boot met een goede tekening mochten jullie hem ook willen maken:

    [​IMG]Palfinger RFSQ600 by Jan Fabri, on Flickr

    En dan stap voor stap, de kiel platen met spiegel:

    [​IMG]IMG_5326 by Jan Fabri, on Flickr

    De rompwanden:

    [​IMG]IMG_5327 by Jan Fabri, on Flickr

    Het is natuurlijk allemaal niet heel erg groot...

    Ik heb weer mijn best gedaan om erg slechte foto's te trekken hier zijn er nog 2:

    [​IMG]IMG_5329 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5330 by Jan Fabri, on Flickr

    Dan een sprong in de tijd hier is het styreen model bijna klaar, er moet wel nog heel wat worden geplamuurd natuurlijk, in voor- zij- en achteraanzicht:

    [​IMG]IMG_5334 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5333 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5332 by Jan Fabri, on Flickr

    Hier is nog een stoeltje uiteindelijk is dit in de spiegelplaat gezet hier staat het nog vast op de bodemplaat na wat fotostudie was dat dus fout...

    [​IMG]IMG_5335 by Jan Fabri, on Flickr

    Hier zie je hem min of meer op zijn plaats staan, ja het is echt wel een serieuze boot als je bedenkt dat hij maar 7x kleiner is dan de sleper zelf.

    (sorry voor de fotokwaliteit, ik ding mee naar de slechtste fotograaf prijs van 2020...)

    [​IMG]IMG_5347 by Jan Fabri, on Flickr

    Dan kwam natuurlijk nog de david, een Palfinger NPDS3500 deze zijn zowel elektrisch als hydraulisch aangedreven te koop.

    Hier met de boot:

    [​IMG]IMG_5354 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5353 by Jan Fabri, on Flickr

    Dit is de basis vorm van de david:

    [​IMG]IMG_5357 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5356 by Jan Fabri, on Flickr

    En dan de detaillering, het is nogal een "hoekinge" bak die david maar het is wat het is anderzijds het was zeker fijn om te maken:

    [​IMG]IMG_5359 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5358 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5361 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5360 by Jan Fabri, on Flickr

    Voila dat was de update, ondertussen is de boot gespoten, met Humbrol deze keer, en de david heeft ook al 3 spuit beurten achter de rug.

    tot zover...
     
    Laatst bewerkt: 9 jun 2020
    Tug.NL, Marc w, kaapstander en 5 anderen vinden dit leuk.
  9. Watergeus

    Watergeus Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    7 mrt 2011
    Berichten:
    912
    Locatie:
    Dordrecht
    Jan,

    Prachtig weer!
    Je bouwt de Palfinger spullen in ieder geval sneller dan Palfinger zelf :D, die hebben nogal eens de neiging om zich niet aan de afgesproken levertijden te houden.

    Overigens bouwt Palfinger ze wel zelf maar dan in Noorwegen, daar zit het hoofdkantoor en fabriek. In Harderwijk doen ze nog wat klantspecifieke aanpassingen als dat nodig mocht zijn.
    De davits bouwen ze of in Kroatië of in Vietnam, afhankelijk van het type.

    Groet,
    Mathieu
     
  10. JaFa

    JaFa

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    951
    Locatie:
    Leuven (Belgie)
    Tijd voor een update, voor mij is er nu een mijlpaal gezet, op een paar kleine afwerkingen na is het schilderwerk van de romp af, hier en daar is wat "broddel" werk van het spuiten, kleine overspray, en in de hoeken is er soms wat verf opgehoopt. Dat moet ik nog wat rechtzetten maar het is zo goed als klaar.

    Een overzicht:

    [​IMG]IMG_5368 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5367 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5365 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5364 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5362 by Jan Fabri, on Flickr

    Ik ben er best tevreden mee zeker als je bedenkt dat alle verschansing reeds was gespoten en afgeplakt is het resultaat is echt wel ok, nog een beetje bijwerken in het weekend en dan zijn de grote spuit werken achter de rug. (de zorgen ook :D)

    Hier is er al war bijgewerkt:

    Wat je trouwens ook hier ziet is hoe open de boot is, dit is schitterend voor alle opties in te werken.

    [​IMG]IMG_5384 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5385 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5386 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5388 by Jan Fabri, on Flickr

    En een overzichtje:



    De FRSQ 600 is ook klaar, net zoals de David, er moet enkel nog een blokje vernist worden, hij is echt maar dan ook echt fantastisch geworden. (teaser)

    CU
     
    AvdH en P Voogt vinden dit leuk.
  11. Macrabbit

    Macrabbit Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    16 mei 2010
    Berichten:
    2.353
    Locatie:
    Julianadorp
    Jan, weergaloos. Weet er geen andere woorden voor. Je tilt alles naar een hoger plan.:wave
     
  12. Watergeus

    Watergeus Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    7 mrt 2011
    Berichten:
    912
    Locatie:
    Dordrecht
    Soms is het een kunst om dingen weg te laten maar jij maakt er een kunst van om dat dus niet te doen en met prachtig resultaat.
    En de foto's zijn ook goed gelukt ;).

    Hoe lang ben je met het afplakken bezig geweest? zal niet zijn meegevallen om de verschansing af te plakken met al die verstevigingen.

    Groet,
    Mathieu
     
  13. JaFa

    JaFa

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    951
    Locatie:
    Leuven (Belgie)
    Als het van de grootmeester zelf komt zal ik wel links en rechts iets goed doen aan het model denk ik dan zo, ik ben er zelf ook niet ontevreden over, maar deze fijne opmerkingen maken het plaatje wel helemaal af!

    Hey Mathieu, wel ik ben en zal altijd wel een detail kliever blijver, ze maken alles zoveel vollediger, het afplakken wel zoals bij vele kruipt daar veel erg veel tijd in, ik heb dit in 2 keer gedaan, eerset heb ik alles in grijze primer gespoten.
    Daarna grijze lak erover en een week laten drogen.
    Dan heb ik de ganse binnenkant van de verschansing afgeplakt van dek tot net onder de rand van de bovekant van de verschansing zodat de boven"railing" mee de rompkleur had. dan heb ik er vervolgens het mos grijze van de romp op gespoten, dit heeft in totaal met lasnaden etc ongeveer een week geduurd.
    In tussentijd heb in het achtermanschappenverblijf afgewerkt en na die week droogtijd heel het dek en de mosgrijze romp afgeplakt en het manschappenverblijf gespoten.
    Dit was een risico omdat als er "overspray" was het hele verblijf terug moest worden gedaan...
    Tussendoor werden steeds de decals aangebracht en in 2 lagen vernis ingebed.
    Na het manschappenverblijf te hebben vernist dan zijn we dus al 4 a 5 weken later is dit volledig afgeplakt en is het dek gespoten, gedecaled en vernist.
    Sommige afplaktape heeft er 6 weken opgezeten denk ik.
    Gelukkig is alles er goed afgekomen.
    Veel heeft toch te maken met de kwaliteit van de tape!

    Uiteindelijk is het het resultaat dat telt maar de weg ernaar wat toch moeilijk en zwaar vond ik, vooral omdat je met 1 fout al je mooie werk kan verprutsen!

    Ik ben er allesinds erg blij mee, stilaan kan ik gaan denken aan functies en andere dingen... nu ga ik even alles laten bezinken ik moet trouwens vanaf volgende week terug op cursus voor het werk, dat gaat wat worden na bijna een half jaar thuis te zijn geweest pfff, ik zie er al tegen op:confused:.

    Ik post misschien later vandaag nog een update over de Reddingsboor de FRSQ 600 dat kleine ding is echt mega goed gelukt is ben er zelf van onder de indruk!
     
    Laatst bewerkt: 12 jun 2020
  14. P Voogt

    P Voogt Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    1 mei 2020
    Berichten:
    2.034
    Locatie:
    Woudrichem
    Indrukwekkend stuk werk Jan.
    De voorbereiding kost tijd, maar dat betaald zich dubbel uit in het resultaat.
    Ziet er schitterend uit!
    Gr. Peter
     
  15. JaFa

    JaFa

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    951
    Locatie:
    Leuven (Belgie)
    Bij deze een kleine update van de Reddings boot die bij de modificatie in 2018 op de Wrestler is geplaatst, eigelijk is dit kleine scheepje heel mooi uit de build gekomen.

    Dit moet het worden:

    [​IMG]Palfinger RFSQ600 by Jan Fabri, on Flickr

    Ik ga er niet veel over zeggen jullie moeten het maar vragen zo is er misschien weer eens wat interactiviteit...

    De beelden spreken voor zich...

    De kiellegging:

    [​IMG]IMG_5326 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5327 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5330 by Jan Fabri, on Flickr

    Het motor compartiment:

    [​IMG]IMG_5332 by Jan Fabri, on Flickr

    Met de David:

    [​IMG]IMG_5354 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5353 by Jan Fabri, on Flickr

    wat detailles tussendoor:

    [​IMG]IMG_5359 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5361 by Jan Fabri, on Flickr

    Weer heel wat verder:

    [​IMG]IMG_5371 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5372 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5374 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5375 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5376 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5380 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5379 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5381 by Jan Fabri, on Flickr

    En hier volledig klaar er mist enkel nog een kleine decall voor de afstandsbediening van de david. (je ziet hem ergen hangen in de fotosessie:

    [​IMG]IMG_5389 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5391 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5392 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5393 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5394 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5395 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5396 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5397 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5399 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5400 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5401 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5402 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5403 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5404 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5405 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5406 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5407 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5408 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5409 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5410 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5411 by Jan Fabri, on Flickr

    Hey I was in a Photo mood :goal.

    Voila ik vind dat hij leuk gelukt is heeeeeeeel leuk.

    Bye





     
    AvdH, Roelof_l en Zeiler vinden dit leuk.
  16. Macrabbit

    Macrabbit Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    16 mei 2010
    Berichten:
    2.353
    Locatie:
    Julianadorp
    Wat heet goed gelukt.:wave. Ook de fotografie gaat met sprongen vooruit. Leuk effect zo die foto's op een spiegelplaat. Top Jan.
     
  17. P Voogt

    P Voogt Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    1 mei 2020
    Berichten:
    2.034
    Locatie:
    Woudrichem
    Wie het kleine niet eert, is .........
    Kraan en scheepje zijn een mooie combinatie en een verrijking voor het moederschip!
    Gr. Peter
     
  18. Peter58

    Peter58 Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    2.797
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    :eek: mn mond valt open van verbazing, en sprak iets uit wat ik hier niet wil schrijven ;)
    Heb er geen woorden voor, en vind dit ongelofelijk mooi :thumbsup:
    Grt peter
     
  19. Dordtsebank

    Dordtsebank

    Lid geworden:
    19 nov 2007
    Berichten:
    597
    Locatie:
    Zuid Holland
    De ene na de andere mooie update. Klasse.
    Prachtige mob boot.
     
  20. Watergeus

    Watergeus Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    7 mrt 2011
    Berichten:
    912
    Locatie:
    Dordrecht
    En nu ga je ook vertellen dat je hem op afstand kan laten varen zeker........

    Prachtig resultaat.

    Groet,
    Mathieu
     

Deel Deze Pagina