Heeft de Vbar blue tooth app een autotrim functie ?

Discussie in 'Electronica' gestart door jannus, 22 jun 2020.

  1. jannus

    jannus

    Lid geworden:
    25 nov 2009
    Berichten:
    291
    I vlieg met de Kbar V2 5.3.4 Pro flybarless system en gebruikte de Vstabi 5.3 software voor de setup. Met de PC ging dat prima. De software biedt ook een mogelijkheid om de autotrim functie te gebruiken. Afgezien van de noodzaak lijkt mij dat lastig omdat ik op het veld geen laptop bij de hand heb.

    Nu heb ik ook een bluetooth module zodat ik met mijn telefoon en de Vbar app instellingen kan aanpassen. Dat gaat ook prima maar ik zie in de Vbar app geen mogelijkheid voor een autotrim functie. Of zie ik iets over het hoofd?
     
  2. Hobby4Life

    Hobby4Life

    Lid geworden:
    20 nov 2009
    Berichten:
    1.329
    Locatie:
    Avenhorn, NL
    Staat bij status information bovenaan
     
  3. jannus

    jannus

    Lid geworden:
    25 nov 2009
    Berichten:
    291
    Idd Gevonden. Thanks. Nu las ik dat je wel goed moet oppassen met autotrim omdat je de kans loopt als je het niet precies volgens de procedure doet het eerder slechter dan beter wordt. Ben dus huiverig te meer daar de heli goed vliegt. Alleen bij hoveren stil hangen doet hij niet en verloopt dan. Dat zou voor mij de enige reden zijn om autotrim eens te gebruiken. Maar misschien moet ik het zo laten.
     
  4. mr. mark

    mr. mark

    Lid geworden:
    31 okt 2006
    Berichten:
    448
    Locatie:
    Nijmegen
    autotrim werkt niet zozeer voor een hoover, dit zal de vbar altijd wel corrigeren, Denk bijvoorbeeld aan een windstoot.
    Het komt vooral van pas als je biujvoorbeeld veel piroette maneuvres doet

    Hoe de autotrim werkt:

    Na activeren ga je in een hoover stil hangen en laat je de sticks los, het is belangrijk dat je geen stuurbewegingen geeft. De vbar zal nu gaan trimmen en daardoor kan het gebeuren dat de heli gaat driften, dat is prima. Als de heli te ver weg is haal je hem terug en herhaal je dit. Je zal nu merken dat hij na een paar keer minder zal driften. Je kan controleren of de autotrim accuraat is door een piroette te draaien. Als deze mooi op de plek is is het goed, anders herhaal je de autotrim stappen nog enkele malen. Nu land je en schakel je de autotrim uit

    Het is wel belangrijk dit te doen bij windstil weer
     

Deel Deze Pagina