Union Wrestler 1:50

Discussie in 'Bouwverslagen - Schepen' gestart door JaFa, 29 dec 2019.

  1. jankraak

    jankraak

    Lid geworden:
    22 jan 2005
    Berichten:
    647
    Locatie:
    Den Helder "Netherlands"
    mail eens je file van de zender, dan probeer ik hem ook eens.
     
  2. Carène

    Carène

    Lid geworden:
    25 mrt 2018
    Berichten:
    95
    Locatie:
    thuis
    Heb zelf het systeem niet maar ken wel wat mensen die het wel hebben. Wat ik bij hun allemaal zie is dat je behoorlijk wat technische kennis en veel geduld moet hebben om het geheel in te stellen. Ze zijn maanden tot een half jaar bezig voor het lekker werkt. De 1e proefvaart gaat meestal niet naar wens. Los van het feit dat we allemaal modelbouwers zijn en niet voor een uitdaging uit de weg gaan had ik voor de prijs wel wat beters verwacht (2x print a 135 eu + 2x vaartregelaar a 15 eu + thruster systeem waar het op kan).

    Zelf ben ik bezig met een mechanische versie vd oneindige sturing. Op de zender heb je wel 2 kanalen per thrusters nodig maar de aanpassing is klein en omkeerbaar.
    Ik las ergens dat je de zender ook voor andere boten gebruikt dus dan is dit een uitkomst. Mijn doel is om met een kliksysteem het op en af de zender te klikken.
    Wel heb ik gemerkt dat de servo beugel vrij breed is en bijvoorbeeld (nog) niet in een kleine ASD als de 2810 past.

    upload_2020-7-8_13-28-14.png

    Aanpassing op de zender met een ronde schijf.

    Leuk dat bootje, heb ik ook zelf zo eens gemaakt (ver voor de 3D print tijd). Bij mij wordt de omhoog en omlaag gaande beweging begrensd door een tweetal eind switches bediend door een spindel welke aan de davit lier vast zit. Werkt al vele jaren zonder enige storing en trekt altijd de aandacht op het water. Bootje vaart alleen niet zelf, heb daar de zender niet voor.
    upload_2020-7-8_13-51-33.png

    upload_2020-7-8_13-52-15.png

    De 1e opzet was een switch op de davit arm maar dit werkte niet naar behoren, omdat dan de neergaande positie niet beperkt wordt.
    upload_2020-7-8_13-53-13.png

    upload_2020-7-8_13-59-25.png

    upload_2020-7-8_13-59-57.png
     
    Laatst bewerkt: 8 jul 2020
    jankraak vindt dit leuk.
  3. Broeckx Ronny

    Broeckx Ronny

    Lid geworden:
    28 sep 2008
    Berichten:
    874
    Locatie:
    Hulshout Belgie
    Hey Jan , lukt het een beetje met de lessen ??
    Het bouwen ligt hierdoor even stil veronderstel ik .
    Groetjes
    Ronny
     
  4. JaFa

    JaFa

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    951
    Locatie:
    Leuven (Belgie)
    Hey Ronny, ja hoor na 6 maand stil te hebben gelegen kost het toch wel weer wat energie moet ik toegeven, ondertussen is alles net achter de rug, net mijn medical terug gedaan vandaag en de vorige dagen in de simulator doorgebracht.
    Dat is nu niet mijn favoriete bezigheid maar het viel wel veel beter mee dan verwacht, dat is ook al iets he.
    Morgen mijn eerste dag terug "echt" werken met een korte GVA (Geneve) up and down, de dag daarna een AGP (Alicante) en rond ik af met een LIS (Lissabon) en zaterdag nog een ACE (Lanzarote)

    Dan mag ik terug genieten van mijn welverdiende vakantie :hammer:, voor de mensen weer gaan zeggen dat wij niet hard werken, deze stond reeds gepland van vorig jaar en kon blijkbaar niet veranderen worden met heel het Covid gebeuren.

    Anyway ik plan een beetje modelbouw en een bezoekje aan JP (JeanPaul) hij heeft daar mooie plannen liggen van de 10/20 serie van Antwerpen.
    Tijdens mijn "blok" is mijn oog hier op gevallen dat dit toch wel een heeeeeeel eigenwijze sleepboot is ik twijfel nog tussen de serie 10 en/of 20, (vooral de schoorstenen vind ik mega!)
    Ook denk ik dat dit een redelijk exclusieve boot is, en niet te vergeten de Voith...

    Dit wordt dus mijn volgende project, eerst dacht ik de Ruby te maken, waarvan ik hier ondertussen een vrij mooie plug heb om een mal van te trekken op 1/50, toch is het de bedoeling om eerst de 10/20 serie romp te maken zodat ik dan van beide schepen een mal kan maken en een romp of rompen. Maar omdat de Ruby heel erg lijkt op de Wrestler wil ik er iets "anders" tussen.

    Ik ga eens proberen om een "goede" mal te maken, de plug van de Ruby/Pearl/Emerald/Coral is allesinds strak genoeg. (foto's komen misschien nog in een ander bouwverslag).

    Nu ik heb nog nooit geen mal gemaakt dus dat moet ik nog eens goed bekijken, eerst maar even de plug maken van de 10/20

    De wrestler pik ik nu stilaan terug op, de software voor de sturing werkt ik moet ze enkel nog installeren, de ketting voor de stootbanden is binnen dus nu kan ik deze monteren op de romp, en dan alle gaten dicht maken, dat wil ook zeggen dat stilaan een lektest kan volgen.
    Als dan de software min of meer werkt kan ik wat beginnen varen met mijn 1STE VAARBOOT :goal. Eindelijk!!!

    Met wat geluk zit dat er dus dit jaar nog in als we niet naar een 2de lockdown gaan...

    Alvast erg bedankt voor de intresse ook op job gebied, toch fijn dat de mede bouwers hier aan denken, dat wordt heeeeeeel erg gewaardeerd!
     
    Tazz 19 vindt dit leuk.
  5. Broeckx Ronny

    Broeckx Ronny

    Lid geworden:
    28 sep 2008
    Berichten:
    874
    Locatie:
    Hulshout Belgie
    Hey Jan , ik had al gehoord van JP dat je interesse had in die sleepboten .
    Zijn ook wel mooie boten , enkel die kronkel in de schoorstenen doen ze wat raar lijken .
    Groetjes
    Ronny
    sleper 10.jpg sleper 20.jpg
     
  6. Macrabbit

    Macrabbit Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    16 mei 2010
    Berichten:
    2.353
    Locatie:
    Julianadorp
    Hey Jan,
    Goed te horen dat je je weer in de echte wereld terug bent. Daarmee bedoel ik natuurlijk dat je min of meer weer je normale ritme terug pakt. Dat dit ten koste gaat van de hobby tijd, so be it. Wat betreft het varen met de Wrestler, ik heb nu een aantal malen met de Boxer gevaren en moet zeggen, het is significant anders dan met vaste schroeven. Logisch natuurlijk maar het verschil is erg groot. Ik moet me echt concentreren , zeker als ik met een collega probeer iets te (ver)slepen. Valt niet mee. Nog veel oefening nodig. Maar dat ga jij ook beleven neem ik aan. Ben benieuwd hoe het jou vergaat.
    Wat betreft de 10/20 serie, ben niet bekend met deze schepen, maar als ik Voith hoor ,zie ik een hoop beren op de weg. Ik heb wel gelezen dat er collega's zijn die deze aandrijving ook zelf hebben gemaakt, mijn petje gaat daar diep voor af. Heb hier tekeningen liggen waarmee je de aandrijving kunt maken, maar daar gaat serieus tijd in zitten. Daarnaast schijnt de effectiviteit van het systeem niet denderend te zijn. Heb hier ook nog een complete kit liggen van de Parrat ( niets aan gebouwd nog) met daarbij ook de Voith aandrijving van Graupner. Ik kan me er niet toe zetten om er aan te beginnen.
    Wat betreft het bouwen van de romp. Zoals je weet kan dit op meerdere manieren. Je hebt er al een paar voorbij zien komen. Heb zelf al meerdere pluggen gemaakt en daar de romp omheen gemaakt. Werkt perfect als je maar 1 romp nodig hebt. Wil je meerdere rompen dan is de manier die Pim gebruikt de beste optie. Keus ligt helemaal bij jou. Qua kosten heeft een plug de voorkeur. Het grote verschil daarnaast is dat bij een plug de binnenkant super glad wordt, bij een mal wordt de buitenkant gladder, Mijn ervaring is dat ook bij een romp uit de mal nog wel het één en ander moet worden geplamuurd. Nogmaals, de keuze ligt bij jou.
    Hoop in ieder geval dat je wens uitkomt om nog dit jaar wat vaaruren met de Wrestler te maken. Houd ons op de hoogte, liefst met heel veel foto's uiteraard. Wat je volgende project betreft, dit horen we tzt wel.
    Groet
    Sjoerd
     
  7. AvdH

    AvdH

    Lid geworden:
    12 jan 2018
    Berichten:
    22
    Locatie:
    Warwickshire, Verenigd Koninkrijk
    Hoi JaFa,

    Prachtig schip! Een van de mooiste die ik hier voorbij heb zien komen. Ik lees je updates altijd met veel plezier.

    Ik had een vraag over de (witte) markeringen op de romp. Heb je die zelf gemaakt of laten maken?
    En de prachtige decals op de opbouw? Zelf geprint?

    Gr. Arno
     
  8. JaFa

    JaFa

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    951
    Locatie:
    Leuven (Belgie)
    @ Ronny, normaal ga ik morgen even langs JP voor de plannen, dan ga ik nog even bekijken hoe ik de boot ga bouwen, ik heb net een romp gemaakt van de Ruby en dat is eigenlijk heel strak gelukt, er moet nog wat worden geschuurd maar het geheel ziet er erg goed uit waarschijnlijk ga ik hetzelfde doen met de TUG22.

    Hier wat foto's van de Ruby/Pearl/Coral/Emerald romp op 1/50 (het is een plug dus er moeten nog rompen van worden gemaakt...):

    [​IMG]IMG_5481 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5482 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5483 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5485 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5486 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5486 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5488 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5489 by Jan Fabri, on Flickr

    Ze moet hier en daar nog wat ge "Filled" worden daarvoor gebruik ik sytreen pasta ik maak dat van afsnij materiaal in lijm eigelik word dit uiteindelijk allemaal hetzelfde materiaal en echt wel sterk. de grote randen en op delen van de boeg moet nog plamuur komen.

    [​IMG]IMG_5491 by Jan Fabri, on Flickr

    Maar ik vind dat de projecten nu al door elkaar lopen en dat is niet leuk, ik ga deze boot trouwens terug op de kast leggen omdat hij te hard op de Wrestler trekt en dan in de bouw fun er snel af.

    Nu of ik doe de TUG22 zo of met schuim, dat wil ik ook wel eens proberen... We gaan het zien ook de 22 wordt 1/50 ik ga proberen deze schaal aan te houden omdat het makkelijk werkt en er best wel wat dingen zijn voor te kopen zoals railing materiaal enzo, en het zijn altijd modellen die onder de meter blijven, wat toch handzamer is nu en zeker ook later.

    Oh ja het zijn die rare schoorstenen die mij volledig over de streep hebben getrokken, de meeste vinden deze niet mooi, ik denk dat dat de boot juist dat tikkeltje extra karakter geven!

    Keep you informed!

    Waarschijnlijk komen er in het kort water test(s) van de Wrestler aan...
     
    Laatst bewerkt: 3 aug 2020
    Macrabbit, Broeckx Ronny en Carène vinden dit leuk.
  9. JaFa

    JaFa

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    951
    Locatie:
    Leuven (Belgie)
    Korte update, terug in vakantie dus er is weer een beetje tijd...

    Er is al veel gedaan aan de boot maar er is toch nog veel werk ook.

    Ik heb net zoals jullie maanden moeten wachten op oosterse bestellingen maar eindelijk was mijn ketting voor mijn stoot banden binnen. Ik moest voor elke watertest eerst de stootbanden aanbrengen omdat ik hiervoor boringen in de rop had gedaan, wat uiteindelijk de boot degradeerde tot een dure zeef.

    Hier een overzicht van de romp en al de gaten, ook zie je al de bevestigings punten van de kettingen.

    [​IMG]IMG_5433 by Jan Fabri, on Flickr

    Voor de banden heb ik lang heel lang gezocht ik wilde mooie schaal getrouwe banden en als het dan kon ook nog verschillende maar niet te verschillend zodat de symmetrie niet teveel in het gedrang kwam:

    [​IMG]IMG_5493 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5494 by Jan Fabri, on Flickr

    Ook had ik reeds gezien dat de montage vaak een zwakke schakel is.

    Op andere verslagen zag ik reeds verschillende vastzet systemen maar steeds zie je deze zitten, dat is ook niet bij de echte banden (die hangen enkel aan de kettingen) nu het doen zoals in het echt was geen optie, enkel aan de 4 kettingen vasthangen zou zeker leiden tot breuk en vrijwel direct vrees ik.

    Dus moesten de banden STERK worden vastgemaakt.

    Ik heb het zo opgelost, een messing bar met een 1/2 boog en 2 uitsteeksels uit de band, aan de binnen zijde is dit met een HIGH tack rubber lijm in de band gelijmd enkel aan de boven zijden, zo kan jet het niet zien. De 2 messing uitsteeksels komen in de romp en worden daar vastgelijmd, ik heb Stabilit hiervoor gebruikt (mijn voorkeurs lijm).

    Op deze foto zie je wat ik bedoel, je zit ook de lijm binnen in de band:

    [​IMG]IMG_5492 by Jan Fabri, on Flickr

    Je ziet dat ze ook genummerd zijn, dit omdat alle boringen lichtjes anders waren natuurlijk.

    Voor ik ze vast heb gezet werden de lang verwachte kettingen aangebracht: (het is weer een scherpe foto :frustie:)

    [​IMG]IMG_5502 by Jan Fabri, on Flickr

    Sommige ketting punten zitten op het bovendek en deze had ik niet gemaakt, bij deze:

    [​IMG]IMG_5501 by Jan Fabri, on Flickr

    Je moet al heel erg laag in de band gaan kijken om de lijm te zien hier kan je vooraan een beeld krijgen, als je goed kijkt zie je ook dat de bunks reeds zijn ingericht, met bed en al, er zit ook een licht systeem in die zelfs een TV toestel simuleert maar dat is voor een andere update, ik heb hier nog geen film van gemaakt vandaar.

    [​IMG]IMG_5495 by Jan Fabri, on Flickr

    Dit was dan ook de eerst geplaatste band, een dikke tractor band vooraan aan de boeg.

    [​IMG]IMG_5496 by Jan Fabri, on Flickr

    Dan al de rest dit heeft in totaal 3 dagen en zeker 12 uur geduurd, er is niets lastiger dan die ketting mooi krijgen enz...

    [​IMG]IMG_5503 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5504 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5505 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5506 by Jan Fabri, on Flickr

    KLAAAAAAAAAAAAAAAAR!

    pfffffff... wat een werk.

    Dit is het:

    [​IMG]IMG_5507 by Jan Fabri, on Flickr

    Voor de scherpe lezer zie je ook dat de trusters en de volledige boegschroef zijn gemonteerd,

    Enkele coole kiekjes:

    [​IMG]IMG_5465 by Jan Fabri, on Flickr


    [​IMG]IMG_5464 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5463 by Jan Fabri, on Flickr

    Soms lukt het foto's maken wel he:goal

    Ook zag je dat de motoren in de boot zitten ondertussen dit heeft lang geduurd maar blijkbaar is dat noodzakelijk voor een watertest had ik mij laten vertellen dus ja geen keus zeker.

    Hier een motor overzicht:

    De boegschroef, deze zal op 6 of 7 volt gaan lopen of het moet zijn dat ik de start snelheid toch laag genoeg krijg met de zender, dan mag ze gewoon op S3 (11,3V).

    [​IMG]IMG_5462 by Jan Fabri, on Flickr

    Je ziet ook wel dat ik fan ben van Stabilit, misschien moet ik dat nog eens witte, of niet het maakt tenslotte niets uit.

    De trusters, ze draaien 2x180° L/R maar niet dus niet 360 oneindig, ik ga het eerst zo proberen omdat ik de ander optie niet vertrouw, ik hoor zoveel klachten van de IMTH dat ik er geen 500€ aan geef dat vind ik veel en veel te veel om eventueel weg te moeten gooien...

    Ik heb zelf een sturing geprogrammeerd in OpenTX voor deze trusters die de besturing van het echte benaderd, maar dit is niet het meest makkelijke, het makkelijkste is stick vooruit en links en rechts natuurlijk.

    Wel ik ga 3 systemen gebruiken en bekijk dan wat het best uit komt, de Taranis maakt dit allemaal mogelijk.

    Hierover zal ik een aparte update maken omdat dit toch wel complex is, maar ik denk dat hiervoor vele fans zullen zijn, nog even wachten mannen... (komt er aan ik sukkel nog met iets...)

    Hier de trusters:

    [​IMG]IMG_5461 by Jan Fabri, on Flickr

    Hier staan we nu, de boegschroef is voorzien van ESC (10A) en de trusters ook (30A) ik moet nog even zien hoe ik ze het best vast zet maar waarschijnlijk maak ik nog kleine L profieltjes en zet ze vast op de servo schroeven. Dan staan ze niet op de bodem en kunnen ze dus geen water slikken.

    Ook heb ik een slang op de FiFi ingangen gezet, anders blijf ik met gaten in de boot zitten he. Dit zijn op de echte boot trouwens de ongefilterde FiFi ingangen dus het blijft min of meer natuurgetrouw.

    [​IMG]IMG_5509 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_5508 by Jan Fabri, on Flickr

    Zo je kan op de foto's zien dat de boot bijna klaar is voor zijn eerste doop, ik moet enkel de sturing nog op orde krijgen en alles overzetten naar de zender, dat is toch nog behoorlijk wat werk,

    Het Vector systeem zagen jullie in een vorig filmpje maar dat maakt sturen in de boot zoals de echte, dus een bocht naar rechts betekend dan dat de rechtse truster naar links wordt gestuurd, voila je begrijpt dat dit ook niet direct het meest logische is, al hangt het gewoon af van je denk patroon.

    Wat ik nog moet geprogrammeerd krijgen is dat als je met 1 stick stuurt je zowel 1 als 2 trusters kan sturen maar dan zowel met de linkse de rechtse truster als omgekeerd.
    Ik weet niet of dit ook nuttig is het vector systeem dus daar ga ik nog even over bezinnen.

    Als deze sturing werk gaat hij het water in...

    Het heeft wat op zich laten wachten deze update maar toch, enjoy it!
     
    Laatst bewerkt: 3 aug 2020
    rins, AvdH, Tazz 19 en 4 anderen vinden dit leuk.
  10. JaFa

    JaFa

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    951
    Locatie:
    Leuven (Belgie)
    Hey bedankt voor je fijne post,

    Veel van de markering is zelf gemaakt, wat ik kan kopen koop ik maar vaak is dat niet type specifiek dus moet je het wel zelf maken, mijn vrouw heeft een cameo, hiermee kan je wel heel wat details maken.

    Het gekleurd decal komt inderdaad van de printer, ik print op Testors papier dit heb je wit en doorzichtig, ik gebruik wit op de witte achtergrond omdat het een beetje transparant is en mooi weg blend als het 1 a 2 maal is vernist.

    In de vorige posts zag je al dat ik de decals maak in Powerpoint, print en dan met een vernis overspuit, anders lossen ze op in het water!

    Ik hoop dat je hiermee verder kan, Bye.
     
    Laatst bewerkt: 3 aug 2020
    AvdH, Tazz 19, k-k en 2 anderen vinden dit leuk.
  11. P Voogt

    P Voogt Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    1 mei 2020
    Berichten:
    2.026
    Locatie:
    Woudrichem
    Ziet er prachtig uit, zo met die banden.
    Voor dat repeterende ‘productie’ werk moet je even gaan zitten. Maar daarna heb je ook wat!
    (Ik weet er alles van ;-)
    Gr. Peter
     
  12. Macrabbit

    Macrabbit Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    16 mei 2010
    Berichten:
    2.353
    Locatie:
    Julianadorp
    Wauw Jan, wat weer een prachtige update van je schip. Ben zeer benieuwd naar haar maiden trip en hoe je uiteindelijk de besturing gaat maken. Toch een monsterklus in een maand of 8 gedaan. Ik ben er ruim een jaar langer mee bezig geweest. En gezien het resultaat vind ik dit uitzonderlijk. Alle lof uit het hoge Noorden.
     
  13. Dordtsebank

    Dordtsebank

    Lid geworden:
    19 nov 2007
    Berichten:
    597
    Locatie:
    Zuid Holland
    Helemaal eens met de bovenste schrijvers. Wat een monnikenwerk al die kettingen en ze hangen zeer natuurgetrouw. Mooie oplossing.
    Banden zelf vind ik een leuk details dat het verschillende merken zijn. In het echt ook zo. Top.

    Ben ook zeer benieuwd naar de Voith-Schneider sleepboot waar je aan gaat beginnen. Maar dat is voor een volgend topic hoop ik !!
    Top update ;)
     
  14. Martin '70

    Martin '70

    Lid geworden:
    7 jan 2006
    Berichten:
    1.140
    Locatie:
    Spijkenisse
    Mooie update, eens met Ferry wat betreft je banden en zijn ook hol zo te zien . En ga straks met veel interesse je topic van de 22 volgen. Ben je van plan de voith’s zelf te bouwen in 1:50 ?
     
  15. Fuel Monkey

    Fuel Monkey

    Lid geworden:
    6 jun 2010
    Berichten:
    2.217
    Locatie:
    Hoofddorp
    Dit is een fantastisch en briljant stukje werk, al denk ik dat de rederij niet blij zal zijn met de rekening van al die nieuwe banden.;)
    Zie het niet als kritiek a.u.b. maar ik heb nooit nieuwe banden in gebruik gezien.
    Grt John
     
    Laatst bewerkt: 4 aug 2020
  16. JaFa

    JaFa

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    951
    Locatie:
    Leuven (Belgie)
    Dank je Peter, ja reproductiewerk is nu niet mijn sterkste kant, zeker niet in de zomer, op een druilige winter of herfstdag wil ik me daar nog wel eens met belasten maar nu is, was het een opgave... Het resultaat is wel echt ok!

    Vaak denk ik ik even na hoe en wat en vind ik wel en oplossing zo ook voor de banden, ik had al meerdere mensen horen klagen over de fragiliteit hiervan, ik hoop dat dat nu mee gaat vallen.
    De Voith boot, wel sinds gisteren heb ik van een collega bouwer (zeker niet de eerste de beste!!!) erg mooie plannen verkregen.
    Het is de bedoeling om toch van het zomer weer te profiteren om deze rompen (zowel de 20 serie en de Ruby/P/C/E samen te maken.
    Kwestie van het "vuile" werk tot een minimum te beperken. Gisteren heb ik het geluk gehad om een zeer mooie en uitgebreide, duidelijke briefing te krijgen over hoe ik het best een mal maak met wat en hoe.
    Deze kennis sterk me wel, nu moet ik eens de verschillende producten verzamelen en dan ga ik aan de slag.
    Natuurlijk eerst nog de 2de plug maken...

    Thx Martin, de Voith's, wel ik weet het niet zeker hoe en wat, ik mis daarvoor een goede freesbank, en als ik zie wat dat kost, overweeg ik toch ook om ze eventueel gewoon te kopen, toekomst zal het waarschijnlijk uitwijzen.
    Hier zit ik met het volgende probleem, misschien kunnen jullie mij wel helpen hiermee, er zijn op de markt nieuwe voiths, maar deze zijn 5mm te groot tov de schaal, geen ramp ze passen wel in de boot maar het wordt allemaal wel juist, de oude voiths die vroeger in de Thyssen zaten zijn deze kleiner?
    En zo ja heeft iemand nog een setje van 2 aan democratisch prijs?
    Nu verwacht dit project ook niet morgen!
    Ik ben een trage bouwer!


    Hahaha wel ik heb gezocht naar oplossing voor de slijtage, op de auto pasten ze niet heel goed, dat was dus geen optie, en de Barbies en Playmobil folks hier zijn nu niet de meest meewerkende, ik heb onderhandeld maar zonder resultaat ze wilde mij niet helpen ;-)

    Ik weet het ze zijn natuurlijk te nieuw maar ja heb je die boot al eens zien blinken, zelfs in het droogdok was dat niet hahaha, nu mijn vaarkusten zullen die banden wel snel onderhanden nemen misschien dat ik dan beter opteer voor mijn "echte" versleten winterbanden van de auto. Wil ik nog een boot overhouden...



    Heren bedankt voor jullie fijne opmerkingen! Vandaag is het waarschijnlijk "plug" dag, de software voor de besturing is klaar, ik moet ze enkel nog op de zender zetten, de boot is klaar en alles is aangesloten.
    Maar ik bespeur toch wat watervrees meer bij de Kapitein dan bij de boot, dus ik weet niet of ik hem vandaag al te water laat... De kids pool staat klaar en is een aangename 30° maar toch is er wat terughoudenheid...

    Keep you informed...
     
  17. Peter58

    Peter58 Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    2.790
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    Weer mooi gemaakt jan, ik wou dat ik al zover was. Die van mij zou direct het water in gaan, veel te nieuwschierig hoe die vaart. Dus hub er mee in de kids pool :)
    Grt peter
     
    Laatst bewerkt: 5 aug 2020
  18. Broeckx Ronny

    Broeckx Ronny

    Lid geworden:
    28 sep 2008
    Berichten:
    874
    Locatie:
    Hulshout Belgie
    Hey Jan , juist genoeg water in de kidspoel doen dat er ongeveer 3cm onder de kiel is .
    Op die manier kan er nooit veel gebeuren .
    Zie de foto's tegemoet van de eerste watertest .
    Groetjes
    Ronny
     
  19. Carène

    Carène

    Lid geworden:
    25 mrt 2018
    Berichten:
    95
    Locatie:
    thuis
    Hup het water in Jan, met thrusters varen is veel te verslavend om niet te doen!
    Bij mij gaan ze al het water in als er nog openingen in de romp zitten van ankerkluis, boegschroef ed. uiteraard afgeplakt met ductape!
    Vaak erg geruststellend, soms een klein *shit* momentje..
    Blijkt dat er toch nog ergens een plekje geplamuurd is waar water door piept.
    Maar nu kan je er nog bij!
     
  20. JaFa

    JaFa

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    951
    Locatie:
    Leuven (Belgie)
    Ok het is toch een fijne modelbouw dag geweest al zeg ik het zelf, gisteren heb ik de plannen van de 20 serie verkregen, dank je JP! Vandaag heb ik gespendeerd om het geraamte van de plug voor te bereiden ik vrees wel dat ik de de plug niet op enkele dagen ga af krijgen, vandaag heb ik plannen gekopieerd, getekend, gesneden, gezaagd, geschuurd en gelijmd. Momenteel ligt het geraamte buiten te drogen, de thinner waarmee ik heb gelijmd stonk toch wel wat...

    Nu hier ben ik heel wat tijd mee zoet geweest.

    Maar ik heb toch nog wat tijd gevonden om de zender te updaten met de sturing.

    Ik heb ondertussen veel sturingen gezien en over veel nagedacht, uiteindelijk ben ik voor 2 systemen gegaan, nu het is maar software als ik er niet gelukkig mee ben programmeer je gewoon iets anders he!
    Dat is wel het enorme voordeel aan die Taranis niets wat je doet ligt vast voor altijd je kan het wijzigen met wat andere regels in de mixers te zetten. Het enige wat heel erg lullig is, is dat er maar 64 mixers zijn
    Het blijkt dat ik echter een mixer fetisj heb dus hier ga ik nog problemen me krijgen.

    Ik ben toch nog zeker 2 uur bezig geweest met programmeren en blijkbaar zijn er toch dingen op de PC (mac) iets anders dan op de zender zelf... Soms moet je dan oplossingen vinden.

    Dus even samenvatten voor de film, er zijn 2 stuursystemen, het eerste wat ik Classic noem is vooruit / achteruit en links en rechts en eventueel een boegschroef, wat we dus allemaal hebben, wat ik nog hieraan heb toegevoegd, is 1 stick per truster, of beide, maakt niet uit welke stick dan.
    Dan de 360° (niet oneindig) wat ik cool noem de Vector sturing, Vector 360 deze simuleert de sturing zoals op de echte boot, stick vooruit geeft het vector beeld van de trust stick naar rechts boven wil zeggen dat je de kont naar recht boven wil dus je draait de boot naar links. Ik hoor jullie al denken Pfff wat moeilijk, wel dat is hoe de manen dat doen blijkbaar en eerlijk het is erg logisch hoor.

    Hieronder een Youtube film over hoe de sturing werkt in de echte boot:



    En nog eentje:



    De sidesticks, worden gesimuleerd door de zendersticks, dus naar waar je wijst is de richting van de kracht, de uitslag van de stick is de grote van de kracht.
    Het vermogen wordt dan ook nog bepaald door een "dual rate" dat staat op de draaiknop, ik heb deze op 20% staan voor schaal varen (moet misschien nog worden aangepast) 100% is voor erg grote dingen te slepen... De zender geeft aan als als hij 20% heeft en zeurt ( het is een vrouwenstem...) als hij niet op deze setting staat zodat je weet dat je op vol vermogen of een ander vermogen staat, dit kan wel nuttig zijn in de haven als je prompt de stick uitslaat en hij er als een halve gare vandoor gaat...
    Ook zijn er waarschuwingen als in de Classic mode de sticks "master/slave" zijn. Ik denk dat ik daar ook nog iets van op het scherm van zal zetten zodanig dat dit duidelijk is...

    Veel geleuter ik ga het gewoon laten zien dan hebben jullie het idee... (de linker truster maakt een soms een piepend geluid, ik vrees dat hier nog wat vet moet worden bijgespoten...)

    Het is een lange film ik hoop dat alles duidelijk is.

    Bij deze:



    Dit was dan de Dry test zeker, nu beginnen mijn uitvluchten te minderen ik ga vroeg of laat toch moeten overgaan naar echt water he... Ik heb de temp van het zwembadje al lager gezet wie weet morgen...

    C U guys...
     
    jankraak en Bertho vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina