Billing Boats - St. Roch (BB510605)

Discussie in 'Bouwverslagen - Schepen' gestart door Vegas, 25 aug 2020.

  1. Vegas

    Vegas

    Lid geworden:
    25 aug 2020
    Berichten:
    1
    Locatie:
    ZH, NL
    Goedemorgen allemaal!

    Allereerst complimenten voor alle bouwverslagen op dit forum.. geweldig gewoon! Zie veel voorbij komen waarvan ik alleen nog maar kan dromen, puur vakmanschap op schaal :D

    Ik ben zelf al een aantal jaren een van de 'stille' meelezers op dit forum, iemand die tot vanmorgen niet eens zelf inloggegevens had maar toch dagelijks even kwam kijken of z'n favoriete projecten waren voorzien van een update. Deze werden dan tijdens de lunch even doorgenomen, zijn de eetpauzes trouwens bij iedereen zo kort of ligt het aan mij? :p

    Na een tijd twijfelen ben ik nu dan toch voornemens om zelf een project op te gaan starten.. niet al te ingrijpend - alhoewel ik technisch opgeleid ben en qua kennis op een goed niveau zit, is modelbouw toch een hele andere tak van sport. Wil het wel uiteindelijk RC gaan maken, aandrijving en sturing lijkt me voor nu even voldoende.

    Mijn oog is ondertussen gevallen op de St.Roch van Billing Boats, maar wil toch met jullie kunstenaars checken of het een goede keus is om hiermee te beginnen.. dus bij deze de grote vraag: is dit wat? Lijkt me zelf een leuk bootje voor een beginner, niet al te moeilijk maar toch uitdagend. Ben zelf ook fan van houtbouw - heb het idee dat ik daar meer voldoening uit haal 'in the end' dan bij een ABS romp.

    Ik weet natuurlijk dat er ook zeker andere opties zijn, sta dan ook zeker open voor advies!

    Nogmaals: ga zo door iedereen, vanaf vandaag kan ik ook reageren op de topics :cool:
     
    Gerrit-Jan en Zeiler vinden dit leuk.
  2. k-k

    k-k Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    12 jul 2012
    Berichten:
    13.038
    Locatie:
    Oostvoorne
    Hallo Vegas, Welkom op het Forum en leuk dat je daarin inspiratie kunt vinden. De St Roch is een leuke boot, maar bedenk wel dat die om RC te maken voor een beginner wel klein is. Meestal is het dan woekeren met de ruimte en de relatief smalle romp maakt het scheepje gauw instabiel. Technisch is het wel mogelijk, maar probeer in het schip zoveel mogelijk ruimte te houden voor de apparatuur. Dus bij de spanten zoveel mogelijk materiaal verwijderen. Probeer zwaardere dingen zo diep mogelijk in de romp een plekje te geven en de opbouw zo licht mogelijk te houden. Ook is het belangrijk om onderdelen zoals roer, schroefas en motor voor onderhoud te kunnen demonteren. Dat soort dingen moet je vooraf rekening mee houden. Aan de andere kant wel een leuke uitdaging. Gelukkig is er heden ten dage een hoop klein spul voor deze doeleinden te koop. Het loont de moeite om je daar vooraf goed in te oriƫnteren. En als je met een houten schip wilt gaan varen impregneer hem dan goed eer het te water gaat. Het scheepje in mijn avatar heeft een balsa romp en is inmiddels 58 jaar oud. Vaart nog steeds, maar loopt door de zachte ondergrond gauw schade op. Had het enige jaren geleden een epoxy/glasweefsel huidje moeten geven. Succes ermee! Gr. Klaas.
     
    Vegas vindt dit leuk.
  3. Marc w

    Marc w

    Lid geworden:
    10 feb 2013
    Berichten:
    3.277
    Locatie:
    Turnhout belgie
    Als je de stuurhuis afneembaar kan maken om bij de motor,servo, ontvanger.... kan komen en het cargo luik kan gebruiken om de batt te vervangen, moet dit zeker lukken.
    Alvast succes
     

Deel Deze Pagina