voerboot anatec alf 100 fishfinder no signaal

Discussie in 'Model elektronica' gestart door stevenh1986, 27 sep 2020.

  1. stevenh1986

    stevenh1986

    Lid geworden:
    27 sep 2020
    Berichten:
    4
    Locatie:
    tessenderlo
    goedendag

    ik heb een voerboot anatec met fishfinder alf100 . ik zit met een probleem met het vinden van het signaal van de fishfinder . ik zou graag een betere antenne plaatsen zowel op de fishfinder als op het toestel zelf . het is beiden een sma mannelijke aansluiting . maar mijn kennis is hier niet zo groot van . hopelijk iemand met ervaring

    gr
     

    Bijgevoegde bestanden:

  2. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann PH-SAM Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    13.334
    Locatie:
    Woerden
    De zender van de fish finder werkt op 433MHz, de besturing werkt op de 2,4GHz. Hoewel de antennes er op het eerste gezicht het zelfde uit zien en de zelfde connector gebruiken zijn ze totaal verschillend. Wanneer je een 2,4GHz antenne op de fish finder zet zal je een heel slecht bereik hebben.
    Je schrijft dat je nu al problemen hebt dus is mijn vraag of je wel de juiste antenne hebt gebruikt. Let op dat je dezelfde antenne op de boot als op de ontvanger op de kant moet hebben. Die antennes zijn dus niet de zelfde antennes als voor je besturing! Voor de juiste antennes moet je bij de leverancier zijn dus waarschijnlijk bij de winkel waar je de spullen hebt gekocht.
     
  3. stevenh1986

    stevenh1986

    Lid geworden:
    27 sep 2020
    Berichten:
    4
    Locatie:
    tessenderlo
    A oei ok . Dus iets beter als de orginele kan ik dan niet steken dan hmmm. Ja ik ga straks eens langst om de orginele nog te kunnen vast krijgen . Alvast bedankt .
     
  4. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann PH-SAM Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    13.334
    Locatie:
    Woerden
    Of de originele antennes de beste zijn durf ik niet te beweren, het kan best zijn dat er betere bestaan. Meestal zijn die duurder en kiest de fabrikant (of verkoper) voor een goedkopere maar iets minder goede antenne er van uit gaande dat 200 à 300m ruim voldoende is.
    Wat ik je duidelijk wilde maken is dat de antennes van de (model) besturing zeker niet bruikbaar zijn.
     

Deel Deze Pagina