Spektrum Dx6R zin of onzin

Discussie in 'Model elektronica' gestart door Cnn, 3 okt 2020.

  1. Cnn

    Cnn

    Lid geworden:
    9 dec 2014
    Berichten:
    2.529
    Locatie:
    Emmen
    Hallo.

    Net in een deal een Spektrum dx6r verkregen.

    Ik deed hem aan en het was letterlijk een tablet. Geen eens zender Software. Ik moest naar de playstore raceware van Spektrum te downloaden. Na dat ik een nieuw Google account had aangemaakt uiteraard. Toen begon de zender google maps te updaten, te samen met nog 30 andere apps.. alvorens ik de zender kon bekijken..

    Waar gaat dit in vredesnaam over.. Moet mijn zender met wifi verbinden? Dit gaat in mijn ogen iets te ver als ik eerlijk ben. Youtube en porno op je zender kijken. Mijn opa zou zich omdraaien in zijn graf als ik hem dit vertel.

    Mijn telefoon loopt met enige regelmaat vast. Slordig als dat gebeurd tijdens het rijden met je auto..

    Het kan me normaal niet gek genoeg. Maar dit is te in mijn ogen..

    Hou het lekker bij mijn oude vertrouwde futaba

    IMG-20201003-WA0000.jpeg IMG-20201003-WA0002.jpeg IMG-20201003-WA0006.jpeg
     
  2. hmeijdam

    hmeijdam

    Lid geworden:
    29 jan 2010
    Berichten:
    1.884
    Locatie:
    Barneveld
    Voor iemand die dol is op gadgets en features zal het wel leuk zijn, maar ik vrees een nadeel. Ik heb 3 Android tablets, waar inmiddels de Android versie zo van is verouderd, dat dat instabiliteit oplevert met de huidige versie van de apps. Ondanks dat die tablets hardwarematig nog helemaal niet versleten zijn. Ik zou zo'n situatie met mijn zender niet willen.
     
  3. Phaedra

    Phaedra

    Lid geworden:
    20 aug 2011
    Berichten:
    502
    Locatie:
    omgeving Antwerpen
    Zolang de "gadget" functionaliteit gedeelte van de zender geen invloed heeft op het eigenlijke zend-gedeelte, is het aanvaardbaar. Ik heb al wel wat geƫxperimenteerd met LUA scripting op mijn Horus X10S, en tot mijn geruststelling kon ik vaststellen dat wanneer ik fouten had gemaakt in het script, en dat script dan vervolgens volledig vastliep of zelfs crashte, mijn zender perfect normaal bleef werken (zij het met zeer irritante auditive alarmen die ik zelf nota bene in mijn script had opgeroepen, lol). En zo moet het.
    Ik heb persoonlijk ook een hekel aan touchscreens in zulke apparaten, tenzij je de "touch" functionaliteit kan uitschakelen terwijl je vliegt. Ik heb zo'n fototoestelletje dat telkens je dat vasneemt ben je per ongeluk iets aan het instellen via de touchscreen (dat bijna de volledige achterwand inneemt). Zeer irritant.
    En de hype van enkele jaren geleden, waarbij je gegevens van je zender (telemetrie) op je smartphone kon zien tijdens het vliegen. Wie kijkt er in godsnaam naar zijn telefoonschermpje tijdens het vliegen?
     
  4. Cnn

    Cnn

    Lid geworden:
    9 dec 2014
    Berichten:
    2.529
    Locatie:
    Emmen
    Daar ben ik ook bang voor. Zender liep gisteren al vast tijdens het updaten. Android versie is 5.1.1 dat is 5 jaar oud bijna. Playstore sloot telkens af als ik raceware wilde Typen, dat is de zender app. Het is een goedkope samsung met een appje wat je zender is. Ding kon niet geroot worden zodat je email app enzo er af was? Je zender is letterlijk een app. Het niks te maken dat ik niet open sta voor nieuwe dingen. Maar dat is gewoon goedkoop.

    @Phaedra het gaat me niet zozeer om touchscreens. Alles met 1 wieltje instellen zoals dat normaal gaat bij spektrum is ook niks. Mijn futaba 18sz heeft ook een touchscreen, werkt wel prima. Naja we zullen het zien. Grappig is het wel. Vind het alleen over de top.
     
  5. Emanuel

    Emanuel

    Lid geworden:
    9 feb 2011
    Berichten:
    1.731
    Locatie:
    Waalwijk
    Het zender deel is gelukkig volledig gescheiden van het android deel. Op android draait enkel de user interface. Ze hebben bij Spektrum gekozen voor low budget android hardware en sterk verouderde software. Dat doet de gebruikers ervaring geen goed. Ik heb de iX12 mogen reviewen en vond de user interface veel te traag. Er zaten een paar echt leuke features is, maar de snelheid was onbruikbaar. Van model wisselen duurde soms 1 minuut....
    De meerprijs die ze vragen voor dit alles is absurd in mijn ogen.
     
  6. Cnn

    Cnn

    Lid geworden:
    9 dec 2014
    Berichten:
    2.529
    Locatie:
    Emmen
    Dat meen je. Hoorde zondag op het veld al dat mensen hun ix12 de hele dag aan lieten omdat het opstarten zo belachelijk lang duurde.

    Ja jammer. Het lijkt wel een goedkope chinese zender als je hem aan doet. Beetje hetzelfde als die imitatie iphones die draaien op android. Het slaat nergens op. Wat is het voordeel Ć¼berhaupt dat een zender op android moet draaien? Makkelijker updaten? Smart esc via je zender programmeren?
     

Deel Deze Pagina