Smit Nederland

Discussie in 'Werkschepen' gestart door Woltergraaf, 21 aug 2016.

  1. kikonline

    kikonline

    Lid geworden:
    14 aug 2016
    Berichten:
    124
    Locatie:
    Ridderkerk
    Dan moet het zo wel lukken Klaas 20201022_091234.jpeg
     
  2. k-k

    k-k Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    12 jul 2012
    Berichten:
    13.096
    Locatie:
    Oostvoorne
    Ja hoor, bedankt. Heb ze zelf samen gesteld van enkele. Had de pech om een kunststof exemplaar kapot te maken. Bij mijn enkelschroever sloeg de schroef tegen een balk en het zware anker van de Bühler deed de rest. Gr. Klaas.
     
  3. kikonline

    kikonline

    Lid geworden:
    14 aug 2016
    Berichten:
    124
    Locatie:
    Ridderkerk
    O, dat is balen zeg. Ik hoop dat de schade meeviel

    Ik ga deze in mijn Smit Finland doen, maar wil nu eerst de renovatie van de Smit Rotterdam gaan doen... starten met de verlichting waar je op hebt geantwoord.
     
  4. Woltergraaf

    Woltergraaf

    Lid geworden:
    20 nov 2014
    Berichten:
    241
    Locatie:
    Ermelo
    Goedemorgen heren! Wat goed om te zien dat min topic niet stil heeft gestaan en toch nog mensen heeft geholpen.
    Ik zag dat mijn laatste post in 2019 was op tweede pinksterdag. Even een update (het ging super maar mijn ankerkluizen had ik slecht gemonteerd. De boot liep vol maar dmv een injectiespuit met een slangetje eraan alles eruit kunnen pompen.

    de reden dat alles zolang stil stond ja dat is een hele goeie vraag. In 2019 had ik net mijn rijbewijs gehaald en ben ik dus een hoop met auto’s gaan doen. Ik ben terecht gekomen bij een bedrijf waar ik werk aan zorg bedden deze ontwerp, monteer, fabriceer en plaats ik aan huis bij mensen die deze nodig hebben. Daarnaast werk ik naast school ook nog bij de frietzaak dus school en twee bedrijven. Hard werken weinig tijd. Later op 4 januari 2020 kocht ik mijn eerste auto. Een Mazda mx5 uit 1997 deze had een hoop te verduren gehad. En bestond vooral uit roest en meer dan 330 duizen kilometers. Na een aantal goeie doelen gereden te hebben voor kleine kinderen heb ik een ongeluk gehad afgelopen oktober tijdens een ride out voor een jongen die 18 werd maar geestelijk 8 is. De auto was er slecht aan toe en we hebben haar zo opgeknapt dat ik weer een korte tijd mee kon rijden (ze begaf het niet en bleef maar gaan) uiteindelijk besloten deze te verkopen en een knappe mx5 terug te nemen. Ik kwam op eentje uit die nog gespoten zou worden dus ipv wit liet ik hem oranje maken mx deze mx5 is van mijn datum alleen 9 jaar ouder namelijk 5 juni 1992.
    Inmiddels was mijn liefde voor modelbouw nog altijd aanwezig maar niet voldoende om weer aan de bouw te gaan. Tot ik afgelopen jaar voor school me bezig hield met een project. Dit was het ontwerpen van een rc boot of drone. Met mijn ervaring met de boten had ik tegen mijn klasgenoot gezegd. “Doen we de boot dan doen we het uniek en gebruiken we een het aandrijving” deze gebruikt niemand en aangezien de ondiep moesten liggen vanwege dat ons vaarwater de waterbak van de waterstraal Snijder was. Uiteindelijk wilden we liever een echte uitdaging waar we beiden niet bekend mee waren. Dus het maken van de drone. Dit was een groot succes! Helaas was de donor drone niet in staat om de componenten werkend uit de donor te krijgen.
    Na ons project kreeg ik weet meer zin in onze hobby en ben ik na lange tijd gister weer naar de vijver gegaan om weer gezellig mee te varen.
    Na gister heb ik weer zin om te beginnen maar vooral
    Om te experimenteren en mijn opleiding te gebruiken. Ik ga dus onderdelen uittekenen in solidworks om deze vervolgens te kunnen printen in de 3D printers. Ik zal mijn Smit weer tevoorschijn halen en verder gaan met de bouw. Als ik me niet vergis was ik gebleven bij het werkend maken van de sleeplier. Deze wilde ik ook printen om zo een tandwielen kast en een externe motor te plaatsen. Ondertussen wil ik nog de spanten uittekenen van de arie visser om deze bij een collega op de lasersnijder te gooien om dit als een 3D project aan te gaan pakken.

    weer een hoop enthousiaste ideeën dus nu eerst zien wat werkelijkheid word zonder mezelf te overbelasten met ideeen.

    ik ga jullie op de hoogte houden wanneer ik weer begin. Nu eerst weer verder en een bed plaatsen in Venlo. Gaat nog wat worden.
     
  5. k-k

    k-k Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    12 jul 2012
    Berichten:
    13.096
    Locatie:
    Oostvoorne
    Wolter, Bedankt voor de update en je bent lekker bezig. Sociaal ventje zo te zien en probeer dat zo te houden. Leuk dat je weer verder gaat met je "oude liefde". Je had inderdaad al een poosje niets meer gepost en op jouw leeftijd ontdekt men het andere geslacht. Ook leuk, maar vraagt ook veel tijd en investering. Wens je veel knutselplezier. Bij mij werkt de sleeplier inmiddels ook. Dacht dat ik iets heb gepost in het schipperscafé. Motor en haakse overbrenging paste in de houten tandwielkast aan de lier. Bedrading naar onderen weggewerkt en in de opbouw een tweede ontvanger geplaatst. Hoef ik alleen maar met 12 Volt naar boven. De regelaar van de lier heeft een BEC en geeft stroom aan ontvanger en servo van de sleephaak. Op termijn nog eens de multiswitch, die de verlichting schakelt naar "boven" halen. Dan kan de 6 polige stekkerverbinding tussen romp en opbouw vervallen. Gr. Klaas.
     
  6. Woltergraaf

    Woltergraaf

    Lid geworden:
    20 nov 2014
    Berichten:
    241
    Locatie:
    Ermelo
    Ha die Klaas! Goed je weer te spreken.
    we blijven inderdaad lekker bezig. De dames komen later wel daar houd ik me niet heel bizar veel mee bezig eigenlijk wat betreft de lier, ik ga hier denk ik eerst wat voor uittekenen. Met mijn nieuwe ervaringen heb ik ook nieuwe ideeen. Eerst wilde ik het op twee motoren maar ik denk dat ik ga kijken wat er te proberen valt met een eventuele tandwiel die van positie veranderd per keer dat hij een het uiterste punt van de geleider heeft bereikt. Bijvoorbeeld hij tikt de ene kant aan dat er een signaal gaat naar een microsensor die een tandwiel verplaatst waardoor die de andere kant op draait. Het zal een hoop werk zijn om uit te vogelen hoe en wat maar het lijkt me wederom een leuke uitdaging.

    mar gaan het eens zien. Deze week laatste week werken en dan de bouwvak vakantie. Dan ga ik eens zien wat we gaan doen. Eerst de schoot van de micro magic repareren en dan kijken naar de Smit. (Een boot die helaas niet bij mij in de auto past )
     
  7. k-k

    k-k Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    12 jul 2012
    Berichten:
    13.096
    Locatie:
    Oostvoorne
    Stoompomp vindt dit leuk.
  8. Ebro de Wit

    Ebro de Wit

    Lid geworden:
    10 nov 2019
    Berichten:
    136
    Locatie:
    Velserbroek
    Trosgeleider zit in de molen van een werphengel.
    Dus hoeft niet moeilijk te zijn als de maat goed is.

    Groetjes Ebro
     

Deel Deze Pagina