Aan/uit schakelaar

Discussie in 'Model elektronica' gestart door RobertV, 22 nov 2020.

  1. RobertV

    RobertV

    Lid geworden:
    22 nov 2020
    Berichten:
    1
    Locatie:
    Barendrecht
    Hoi,

    Heb een vraag over een aan/ uit schakelaar van een voerboot.
    Voor een vriend van mij ben ik bezig om hier een nieuwe handzender en fishfinder in te plaatsen. Maar nu komt het ik zie hier dat de boot geschakeld wordt over de min pool.
    Vraag me af wat hier de nadelen van zijn en de eventuele risico's, de rode plus draden lopen vanaf de accu stekker rechtstreeks naar de esc, en led verlichting.
     
  2. hmeijdam

    hmeijdam

    Lid geworden:
    29 jan 2010
    Berichten:
    1.884
    Locatie:
    Barneveld
    Schakelen van de min pool is niet ongebruikelijk. Er zijn electronicacomponenten, waarmee het makkelijker is om een schakelende min pool te ontwerpen, dan een schakelende pluspool. Of je nu de plus of de min losschakelt is vanuit de accu gezien niet zo van belang. In beide gevallen onderbreek je de stroomkring.
     
  3. Emanuel

    Emanuel

    Lid geworden:
    9 feb 2011
    Berichten:
    1.731
    Locatie:
    Waalwijk
    Ik heb het altijd vreemd gevonden om een schakelaar op te nemen in het vermogen circuit. Door enkel de ontvanger te schakelen en de accu te ontkoppelen als je niet gaat varen ben je er toch ook?
     
  4. ShadesInBlack

    ShadesInBlack

    Lid geworden:
    21 mrt 2006
    Berichten:
    3.350
    Locatie:
    Gavere/Belgiƫ
    Soms heeft de ontvanger en esc geen schakelaar. Dan kun je niet anders dan de batterrij te schakelen. Is iets handiger dan enkel de connector te hebben om los te koppelen. Maar dan moet de schakelaar de stroom aankunnen
     

Deel Deze Pagina