Jan Willem Roest.

Discussie in 'Lijnbesturing' gestart door Bell-crank, 1 dec 2020.

  1. Bell-crank

    Bell-crank

    Lid geworden:
    25 jan 2014
    Berichten:
    48
    Gisteravond bereikte mij het verdrietige bericht dat als gevolg van een hartinfarct mijn beste vliegkameraad Jan Willem Roest is overleden. Jan Willem voelde zich al een paar weken niet goed en tijdens een bezoek aan zijn arts werd hij onwel. Behandeling vanuit meerdere kanten mocht helaas niet meer baten.
    Jan Willem en ik vlogen elke maandagmiddag als het weer het toeliet met onze LB-modellen op het veld van de Modelvliegclub Stadskanaal en Omstreken. En als het op maandag geen goed weer was spraken we een andere dag van de week af. Onze vliegmiddagen stonden altijd in het teken van het plezier in het LB-vliegen, elkaar assisteren en van advies dienen en wanneer nodig elkaar spullen lenen.
    De interesse van Jan Willem betrof hoofdzakelijk indoorvliegen en met name lijnbestuurd vliegen. In die laatste tak van sport hadden vooral kleine modellen met dieselmotoren zijn belangstelling. Maar sinds kort was een voorzichtige verschuiving van zijn enthousiasme naar gloeiplugmotoren te bespeuren. Hij had nog allerlei plannen.
    Ook was hij een liefhebber van vroegere modelmotoren, waarvan hij een verzameling had.
    Hoogtepunten waren onze halfjaarlijkse bezoeken aan de LB-dagen in Almere, onze "schoolreisjes".
    Jan Willem was een joviale man met een grote sociale betrokkenheid. Je hoefde nooit tevergeefs een beroep op hem doen. Ook binnen de modelvliegclub Stadskanaal stond hij altijd klaar wanneer dat van hem gevraagd werd.
    Rust zacht, Jan Willem.
     
    dieselracer vindt dit leuk.
  2. HansH

    HansH PH-SAM

    Lid geworden:
    23 jun 2016
    Berichten:
    83
    Locatie:
    Selfkant-Tüddern, Duitsland
    Wat een slecht nieuws, ik zal hem gaan missen op de LB dagen, was altijd gezellig met jullie!
     
  3. Bruno van Hoek

    Bruno van Hoek Vriend van modelbouwforum.nl PH-SAM Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 aug 2002
    Berichten:
    10.742
    Locatie:
    Almere, MVA (ex-Daedalus Amsterdam)/ PH-SAM/F23D
    O, wat vreselijk....:(:(:(
     
  4. stunthenk

    stunthenk PH-SAM

    Lid geworden:
    7 feb 2006
    Berichten:
    1.236
    Locatie:
    Amersfoort
    Klaas, wat een vreselijk nieuws! Ik wist niet dat Jan Willem het aan zijn hart had. Hij heeft recent nog op dit forum van zich laten horen. Inderdaad erg aardige man met een brede belangstelling, niet alleen LB maar ook indoor schaalmodellen. Ik zal hem ook missen.
     
  5. ArthurP

    ArthurP Vriend van modelbouwforum.nl PH-SAM

    Lid geworden:
    18 jul 2007
    Berichten:
    706
    Locatie:
    Rotterdam
    Wat een verdrietig nieuws. Aan het begin van het jaar ben ik nog met Jan Willem bezig geweest om zijn uitgebreide tekening collectie weer online beschikbaar te maken.
     
  6. stunthenk

    stunthenk PH-SAM

    Lid geworden:
    7 feb 2006
    Berichten:
    1.236
    Locatie:
    Amersfoort
    Is al bekend wanneer en waar de uitvaart is? En of vrienden en bekenden welkom zijn?
     
  7. Bell-crank

    Bell-crank

    Lid geworden:
    25 jan 2014
    Berichten:
    48
    De uitvaart is op zaterdag 5 december a.s. om 13.15 uur in crematorium "Zevenberg", Fluitenbergseweg 30a te Fluitenberg bij Hoogeveen.
    Degenen die een rouwkaart hebben ontvangen zijn i.v.m. de richtlijnen van de RIVM gevraagd op tel.nr. 06-24662695 aan te geven of ze komen.
    Anderen zouden m.i. dat nummer ook kunnen bellen om te vragen of ze welkom zijn.
     
  8. FOX35

    FOX35 PH-SAM

    Lid geworden:
    27 sep 2005
    Berichten:
    1.315
    Locatie:
    Ruinerwold, Drenthe
    Ik kreeg net de rouwkaart. Ik wist ook niet dat hij iets had of waar hij aan was overleden. Daarom even hier gekeken. Dankzij Klaas weet ik nu meer. Wat een verlies. Het was zo'n enthousiaste vent. Ik ben jaren samen met hem naar de indoor-dagen in Utrecht gereden. We hadden het dan op zowel de heen- als de terugreis van enkele uren natuurlijk voornamelijk over modelbouw en heel veel over LB. Ik hoop dat ik daardoor, én door de inschakeling als tijdwaarnemer bij de Webra-cup ofwel Staka, er mede verantwoordelijk voor ben geweest dat ik hij gemotiveerd raakte weer met LB te beginnen. Ik vind het fijn dat hij daar nog jaren plezier aan heeft beleefd. Sterkte Klaas. Lastig om alleen door te gaan, maar ik hoop van ganser harte dat je toch met plezier LB blijft vliegen.
    PP
     
    dieselracer vindt dit leuk.
  9. stunthenk

    stunthenk PH-SAM

    Lid geworden:
    7 feb 2006
    Berichten:
    1.236
    Locatie:
    Amersfoort
    Ik heb het 06 nummer gebeld. Blijkt van de dochter van Jan Willem te zijn. Ik heb Jeanny en mijzelf aangemeld. We zijn zeer welkom.
     
  10. dieselracer

    dieselracer PH-SAM

    Lid geworden:
    21 mei 2016
    Berichten:
    71
    Locatie:
    Tschechje Zaanstad
    Dat is erg mooi geschreven! Ik heb Jan helaas niet zo heel lang mogen kennen..maar die tijd,en paar jaren, die we wel samen mochten delen, was voor ons echt heel bijzonder.Ik heb nog steeds spijt, dat ik nooit bij hem thuis was geweest..in zijn werk plekje...en het mooie huis te mogen zien van Ellie en Jan...

    Ik was ook echt heel erg van de kaart,toen ik het hoorde...Kon het gewoon niet bevatten...Ik zal hem echt heel erg missen...als ik mijn ogen sluit, zie ik hem zo voor me staan..en zijn stem erbij, met de droge, en zo leuke commentaar....Maar zoals ik al tegen Ellie zei-.. hij is nu daar, waar hij het altijd zo mooi vond....tussen de wolken..in de mooi blauwe lucht... het vliegen was zijn grote passie...en dat ga ik zeker niet vergeten....."Meneer Roest!!"..zoals ik altijd Jan met en glim lach noemde.. Bedankt voor jou mooie uren..het waren er niet heel veel,.. maar die er wel waren, zijn voor mij heel special.....One day ...we met again....
     
  11. Bruno van Hoek

    Bruno van Hoek Vriend van modelbouwforum.nl PH-SAM Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 aug 2002
    Berichten:
    10.742
    Locatie:
    Almere, MVA (ex-Daedalus Amsterdam)/ PH-SAM/F23D

Deel Deze Pagina