Nieuw hier en meteen een paar vragen ivm nabouwen vrachtwagens 1/24

Discussie in 'Plastic Modelbouw' gestart door Jan in de Zon, 17 dec 2020.

  1. Jan in de Zon

    Jan in de Zon

    Lid geworden:
    17 dec 2020
    Berichten:
    6
    Locatie:
    Torrevieja Spanje
    Hallo allemaal. Ik zal me eerst voorstellen. Mijn naam is Jan en ben 57 jaar oud. Ex-int chauffeur en woon net onder allicante in spanje.
    Vroeger wel wat italeri trucks gebouwd +/- 30 jaar geleden. Door een zwaar ongeval ben ik invalide en wil AL mijn trucks na gaan bouwen in de schaal 1/24. Ik heb al de Scania streamliner en de Koeltrailer aangeschaft om die in de kleuren van Getru na te bouwen. dan nu de vragen.
    1 Is er een bedrijf die de decals van bestaande bedrijven print/maakt in de schaal 1/24 ??
    2 Ik heb vroeger in het levend vee gereden en hoe kom ik aan de opbouw van een veewagen bijv de cuppers opbouw. Moet dat met de hand gemaakt worden of ishet beter daar een 3d printer voor te gebruiken?? Ik ben geen computer expert dus de 2e optie zou wel eens een probleem kunnen worden. 3 Of zijn er shops die bijv de zij-wanden klaar hebben zodat ik die enkel op maat hoef te snijden/zagen.

    Bij voorbaad dank voor de hulp
     
  2. Altitude100

    Altitude100

    Lid geworden:
    30 jul 2011
    Berichten:
    72
    1. Ja. Zoek eens naar "custom decal" of "custom water slide decal". De eerste treffer met mijn favoriete zoekmachine is: https://custom-model-decals.com/. (Heb ik nooit zelf gebruikt)
    1. (plan B) Er bestaat ook decalpapier dat je in je eigen printer kan gebruiken. Zoeken op "laser printer decal paper" of "inkjet printer decal paper". Die grote internetwinkel heeft het vast.
    2. Als je het plezierig vindt om te bouwen, dan kan je met polystyreen plaat en staven al heel vlug mooie resultaten bereiken. Evergreen materiaal kan je in de betere modelbouwwinkel makkelijk vinden. Als je je plezier haalt uit een 'af' model, dan kan je zoeken of je online een 3D model van vee-opbouw ergens kan vinden. Bijvoorbeeld zoeken op "3d model stl cattle trailer"
    3. Zoeken op "cattle trailer 1/24" levert de "AMT 1/25 Wilson Livestock Van Trailer" op. Natuurlijk nog niet helemaal wat het moet zijn, maar toch al een stap in de goeie richting.
    Denk eraan dat logo's van bestaande bedrijven handelsmerken zijn, en dat je die zonder toestemming niet zomaar mag gebruiken. Een vriendelijk e-mailtje doet wonderen.

    Petje af voor alle levend vee chauffeurs! (Passagiers = self-loading cargo ;-))

    Have fun @
    Altitude100
     
  3. Jan in de Zon

    Jan in de Zon

    Lid geworden:
    17 dec 2020
    Berichten:
    6
    Locatie:
    Torrevieja Spanje
    Hoi alvast bedankt voor je reactie.WBT die decals denk ik dat ik er wel uit kom. Ik heb nog steeds goed contact et de Getru en heb hun een berichtje gestuurd voor wat foto,s van mijn oude wagen,vooral ivm het oude adres. Was eerst Roelofsarendveen en is nu bleiswijk. Dat wordt geen probleem.
    Die amerikaanse trailer had ik in mijn handen maar ik kan er weinig mee. Omdat de buitenwand er niet in de verste verte op lijkt.
    Ik bouw eerst die koeler helemaal en ga dan beginnen met het onderstel van de F16 Globetrotter 6x2 met aanhanger. Als dat allemaal gebouwd is dan kijk ik hoe ik de opbouw maak.
    Ik denk dat ik polystyreenplaten gewoon op maat maak en dan 1 voor 1 de openingen erin zaag/snijd.

    Ha en dat levende vee laat een hoop rommel achter,lijken wel toeristen in een bus naar LLoret de mar, ze zeuren alleen niet zo over de muziek of de snelheid in de bochten.
    En ik heb hier al gelezen dat er veel mensen zijn die goede ideeen hebben en anderen raad geven,dus wie weet komt er nog 1 met een ander idee aanzetten.
    In januari ga ik beginnen met de Getru Trekker en Koeler,dat zal wel een paar maandjes duren voordat ik ermee klaar ben. Want ik heb wel gezien dat hier echte artiesten lid zijn die de naam Supermodel bouwer dragen mogen wat mij betrefd
     
  4. Hessel H

    Hessel H

    Lid geworden:
    14 okt 2011
    Berichten:
    11
    Hoi Jan. Ik heb dit forum weer herontdekt nadat ik aan het zoeken was naar informatie. Ik bouw uitsluitend 1:24/25 en heb daar ook veel contacten in van binnen en buitenland. In Nederland hebben we Dutch Model Truck Club (DMTC) 'opgericht' We zijn een club van vijf modelbouwers die samen proberen de modelbouw zo breed mogelijk te promoten in de breedste zin van het woord. We hebben intussen een flink aantal mensen die bij ons op de stand staan als we beurzen en tentoonstallingen bezoeken. We hebben een Fotki site waar heel veel info op staat van truck modelbouw. Ook zijn we actief op facebook. Beide links staan hier beneden. Als je bij Facebook wil aansluiten beantwoord dan wel even alle vragen. André (moderator) is behoorlijk streng.

    https://public.fotki.com/modeltrucks25thscale/

    https://www.facebook.com/groups/907016422665076

    Hessel
     
  5. Jan in de Zon

    Jan in de Zon

    Lid geworden:
    17 dec 2020
    Berichten:
    6
    Locatie:
    Torrevieja Spanje
    Hoi Hessel bedankt voor je berichtje en de links. Die fotki kende ik nog niet, staat mooi spul bij. Ik denk dat ik niet naar beurzen of zoiets in Nederland kan gaan omdat ik 80 km onder Allicante in Spanje woon. Ik ben alwel begonnen met mijn oude trekker en trailer van de Getru na te bouwen,maar ik ben niet 1 van de vlotste en nogal een beetje precies. Dus alles gaat met een slakke gangetje.Maar het is een hobby waar je geen haast mee moet hebben,en ik heb tijd genoeg dus waarom zou ik mee haasten. Als ik de koeler en trailer af heb dan zal ik wat foto,s plaatsen van de bouw van het geheel. Ben nu bezig met decals aan het printen,maar at is ook nog een heel gevogel. Vooral wanneer je niet zo handig bent met de computer
     

Deel Deze Pagina