Union Wrestler 1:50

Discussie in 'Bouwverslagen - Schepen' gestart door JaFa, 29 dec 2019.

  1. Macrabbit

    Macrabbit Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    16 mei 2010
    Berichten:
    2.353
    Locatie:
    Julianadorp
    Je blijft me verbazen Jan. Als de tijd het weer toelaat, zou ik wat graag een keertje met eigen ogen jouw brouwsels aanschouwen.
     
  2. JaFa

    JaFa

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    951
    Locatie:
    Leuven (Belgie)
    @ Ronny Hahaha toch wel fijn dat onze voorzitter ook aan onze gezondheid denkt! Top, nu in alle eerlijkheid die extra Steering pods ik ben ze speciaal gaan wegen,ze wegen maar 157gr meer dus dat valt zeker te doen, het scherm bovenaan is wel wat zwaarder, maar dat gaat ook niet altijd mee denk ik. Het is ook maar een probeersel, het was Steve die dit alles in gang heeft gezet trouwens! Nu al dat gewicht, ik dacht ergens gelezen te hebben dat er bankjes komen dan denk ik dat dit een knie zender wordt, dat gaat de nieuwe trend worden ben ik zeker van. Trouwens de setup van Steve wordt veeeeeeeeeeeel groter dan de mijne, die gaat gewoon zijn stuurhut nabouwen vrees ik ;-)

    Voor iedereen die het zich nu af vraagt ja, ik ben dus eindelijk lid geworden van de beste modelboot club die België rijk is!
    Nu natuurlijk eens hopen dat corona verdwijnt dat ik ook daadwerkelijk eens kan gaan...
    Mocht je info willen over de club, moet je bij Ronny zijn, ik hoop een mooie bijdrage te kunnen leveren met dit model.
     
    Laatst bewerkt: 25 feb 2021
    k-k en P Voogt vinden dit leuk.
  3. JaFa

    JaFa

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    951
    Locatie:
    Leuven (Belgie)
    @ Hey Sjoerd, ik heb je wat gemist man! dat gaat zeker ooit eens moeten kunnen denk ik, hiernaast ben ik ook met de stuurhut bezig maar ik miste een raam, waarschijnlijk ben jij dat toen ook wel tegengekomen. Nu ik ben voor die groene glas look gegaan en die is echt wel heel mooi maar door dat raam en mijn ietwat rare manier van bouwen (onorthodox laat ons zeggen) kan ik dus niet verder.

    Nu er wordt noestig aan gewerkt dus dat komt eerstdaags wel aan en dan kan ik verder.

    Ik had je met de deuren al laten zien dat ik denk dat ik de oplossing heb gevonden voor die zwarte look in de cabine, ik spuit de randen van de ramen zwart, dan zet ik de ramen die cabine kleur moeten krijgen in de cabine, dit is een lastig werk omdat veel lijm de verf oplost, en ook residu achterlaat op de ramen... Als in mijn gevan de 3 achterste zijramen en al die ramen in de pet (oranje) met hun zwarte rand geplaatst zijn, spuit ik de cabine wit, lastig omdat je die zwarte randen moet wit krijgen, als gevolg een coating of 10. dan het afplakken van de pet, en alles oranje. Daarna ben ik voor het dak van de cabine gegaan, nu moet ik bekennen ik heb deze niet grijs gedaan waarom, het trekt op niets, ik moest hem toch primen dus had hem eerst grijs geprimed en hem even op de boot gezet, maar dat klopte visueel helemaal niet met de groene dekken. Vandaar ik het dek op de stuurhut ook maar groen heb gedaan.

    Als dat allemaal gedaan is moest de zonnebril vooraan en achteraan gedaan worden, dit was weer een uurtje of 2 afplakwerk, je verschiet je dood als je ziet hoelang je aan iets bezig bent he!

    Dan is de zonnebril gespoten, daarna heb ik al de "zwarte" ramen gekleefd buiten dat 1 raam wat ontbreekt...

    hier heb je een overzichtje:

    Het afplakken van de zonnebril:

    [​IMG]Untitled by Jan Fabri, on Flickr

    Je zit dat al de andere ramen er al inzitten en overschilderd zijn, ik moet zeggen ik hoooooop dat als ik de protectie verwijder dat mijn idee gelukt gaat zijn want hier heb ik wel angst voor, Theorie is 1 ding maar of het gaat uitpakken zoals ik wil? Maar ja dan maken we ze maar opnieuw zeker?

    De achterste zonnebril:

    [​IMG]Untitled by Jan Fabri, on Flickr

    Hier komt hij net uit de spuiterij:

    [​IMG]Untitled by Jan Fabri, on Flickr

    Ik probeer het spuitwerk strak te houden maar ik moet zeggen dat dit toch niet zo voor de hand ligt hoor!

    Hier ben ik de ramen aan het plaatsen, wat je goed kan zien is dat de bescherm folie er nog opzit, de binnen kant heeft deze ook nog, maar omdat je de ramen moet spuiten aan 1 kant is deze zwart overspoten, ik heb dit speciaal zo gedaan dat deze zwarte kant aan de binnen zijde zit, mocht er dan een foutje in zijn (onderloop of zo, ga je dat minder zien dan aan de buiten zijde. Ik probeer alles te beredeneren voor ik iets doe natuurlijk de oranje en de 3 witte aan de zijkant gaan het verschil maken ik hoop dat dit uiteindelijk goed komt. Wat is het plan hier, eest breng ik alle decals aan (dat gebeurd zodadelijk) die zijn morgen droog om te worden vernist, normal hoop ik dat 2 a 3 lagen volstaan.

    Als alles voor de laatste keer is vernist ga ik de ramen aan de buitenzijde vrij maken en hopen dat dit min of meer lukt maar ja er is gezonde stress voor die etappe.

    [​IMG]Untitled by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]Untitled by Jan Fabri, on Flickr

    Voila zo heb jij en de mede lezers het stappenplan, nu nogmaal het is experimenteel met als uitgangspunt een donkere brug te krijgen zonder donker getint glas, maar als ik de deuren bekijk ben ik vrij zeker dat dit effect goed ga komen, of mijn schilder skills er zijn dat is iets anders, de mensen die mij al wat langer volgen weten dat verf echt wel mijn zwakte is dus duimen...
     
    P Voogt, k-k, pentip en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  4. RenéH

    RenéH

    Lid geworden:
    29 mrt 2020
    Berichten:
    242
    Locatie:
    Schoonhoven zuid holland
    Jan , als ik zo naar je schilderwerk kijk , kan ik alleen maar zeggen dat het er schitterend uit ziet en dat je toch wel trots mag zijn op jezelf . Ga zo door met de hobby.


    Rene.
     
    MarcT vindt dit leuk.
  5. JaFa

    JaFa

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    951
    Locatie:
    Leuven (Belgie)
    Ok, de decals geplaatst 2 vernis beurten (matt) maar dan kwam de beschermfolie van 1 van de ramen los, dus is het bij 2 lagen gebleven. Toen kon ik natuurlijk direct eens kijken naar het resultaat.

    Naar mijn gevoel is het ok, niet perfect maar dat is het eigenlijk nooit naar mijn aanvoelen, waarschijnlijk moet ik daar eens aan werken...

    Maar het resultaat is behoorlijk en ik zie hier en daar toch slechtere pogingen. Anyway, nu wordt het tijd om alles te detailleren dit is veruit de leukste job, ik laat jullie even de resultaten zien, maar er moet worden bijverteld dat de zwarte beschermfolie (de doorzichtige die gespoten was in het zwart om de randen te verkrijgen) er nog opzit dus je kan momenteel niet in de brug kijken en ja er mist nog 1 raam...

    Maar het gaat hier vooral op de buiten randen, de folie binnenin haal ik er pas af als alles binnen in is gelijmd zodat ik geen ramen besmeur met lijm of liijmdamp.

    hier en daar moet ik nog wat bijwerken, het deeltijdse resultaat:

    [​IMG]Untitled by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]Untitled by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]Untitled by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]Untitled by Jan Fabri, on Flickr

    Op naar de rest, ik ben er bijna... Nu nog maar 920 dingen...

    C U
     
    RenéH, MarcT, Bas botenbouwer en 9 anderen vinden dit leuk.
  6. mrproper13

    mrproper13

    Lid geworden:
    2 nov 2008
    Berichten:
    119
    Locatie:
    Antwerpen
    Goed bezig Jan ... topwerk maar ben niet anders gewend van u :wave

    grts 1/1 tugmaster
     
    MarcT en JaFa vinden dit leuk.
  7. Broeckx Ronny

    Broeckx Ronny

    Lid geworden:
    28 sep 2008
    Berichten:
    875
    Locatie:
    Hulshout Belgie
    Hey Jan , als je het echt goed bekijkt zie je hier en daar wel een heel klein foutje , maar je mag niet vergeten dat de foto een vijfvoudige vergroting is van de cabine .
    Daarom kan je gerust zeggen dat het een meer dan prachtig resultaat is , er zullen er maar heel weinig zijn die het beter kunnen en dan ga je al naar de professionals .
    Het is en blijft een hobby .
    Groetjes
    Ronny
     
    Jan Walpot vindt dit leuk.
  8. JaFa

    JaFa

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    951
    Locatie:
    Leuven (Belgie)
    Hey mannen, ik ben bezig met de binnenkant van de brug, damn veel draden en dan ben ik nog niet eens aan de mast begonnen, Net het plafond geplaatst en de camera setup, al staat deze nog niet vast.

    Dan even de binnen verlichting getest, ja lap is er al een buislamp stuk, kijk ff mee:



    :p:p:p
     
    k-k, bad65 en mrproper13 vinden dit leuk.
  9. RenéH

    RenéH

    Lid geworden:
    29 mrt 2020
    Berichten:
    242
    Locatie:
    Schoonhoven zuid holland
    Jan , ik zit met veel verwondering dit bouwverslag te volgen . Deze verlichting is waarheidsgetrouw het knippert zelfs voordat ze permanent branden. Wat betreft die ene , beter nu defect dan waarneer je klaar bent met alle bedrading. Soms zit het mee en soms zit het tegen. Succes verder met de bouw.


    Rene.
     
  10. JaFa

    JaFa

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    951
    Locatie:
    Leuven (Belgie)
    Hey Rene, bedankt voor de leuke motivatie, juist om je niet op het foute spoor te zetten, die kapotte lamp zit in de simulatie, om de zoveel keer zit er ergens een kapotte tussen vandaar, nu had ik ze gewoon getriggerd voor de film, ze werken allemaal gewoon hoor. :D
     
    mrproper13, RenéH, Zeiler en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  11. jankraak

    jankraak

    Lid geworden:
    22 jan 2005
    Berichten:
    647
    Locatie:
    Den Helder "Netherlands"
    Jan, ik zag even de foto's op Flickr, maar waarmee spuit jij je modellen? gewone verf of met watergedragen verf?
    Ziet er erg strak uit.
     
  12. JaFa

    JaFa

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    951
    Locatie:
    Leuven (Belgie)
    Hey naamgenoot, Nu ga ik veel reactie uitlokken vrees ik maar deze boot is geheel in motip verf gespoten, waarom, wel net zoals je zelf zegt door de strakheid van verf. Wel is het moeilijk om motip te mengen met andere merken het is vrij agressieve verf.
    Over het algemeen is het resultaat zeker ok wat wel een probleem kan zijn is de hechting op zuiver styreen plaat, ik los dit grotendeels op door met een 800 over alle onderdelen te gaan, maar dan meot je er wel 3 lagen over zetten of nog zie je de schuurgroeven, maar dan nog is de hechting niet ideaal, anderzijds is de lak erg sterk en dat is ook belangrijk, mijn vorige boot had ik met enamel gespoten en de airbrush, jonge jonge wat een rommel wat een gedoe, een goede airbrush (astec) met compressor en wat nog maar het werk wat je hebt aan schoonmaken is 10 langer dan het spuiten zelf, en enamel verf dek rotslecht, als ik 20 lagen moet leggen voor het mooi is geef ik er de brui aan vandaar ondanks ik een goede airbrush heb was ik overgestapt op die spuitbussen, het was een probeersel maar ik moet zeggen het bevalt mij reuze!

    Nu mocht iemand een goede Styreen primer kennen die goed samen gaat met Motip verf laat het mij AUB weten want dat is het enige wat ik nog ontbreek moet ik zeggen! voor de rest ben ik zeker tevreden van deze verf.

    Nu let op somige dingen zijn nog met de airbrush gedaan de FRQ600 reddings boot is volledig met enamel gedaan Humbrol en Revell door elkaar, zolang het geen geel is werkt dat heel mooi alleen de vernis van revel en humbrol trekt op geen zier die van Humbrol is gelig en verkleurt dus gans je boot, die van Revel heeft de hardheid van choco als je eraan komt smelt hij bijna weg...

    Ook hier voel ik mij aanbevolen voor goede "veilige" vernis die krasvast wordt.

    Verven is mijn grootste probleem bij modelbouw al de rest dat gaat maar altijd dat gedoe met verf vandaar de overstap naar motip, ik spuit iets en 2 uur later kan ik er gewoon mee verder, 24u later is het zo hard als porselein, en de vernissen zijn super!

    Bij deze, oh ja heb jij al ooit eens de tijd gevonden om het vector stuursysteem te testen?

    Ondertussen heb ik nog iets anders, het staat nog niet 100% op punt maar hier zie je de initiële setup, hier nog met een 2x180° servo maar ondertussen heb ik iets met 1500° wat echt wel fijn per graad werkt:

     
    P Voogt en mrproper13 vinden dit leuk.
  13. JaFa

    JaFa

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    951
    Locatie:
    Leuven (Belgie)
    Hey mannen nog een update van het stuur systeem van de Wrestler

    Zoals het nu werkt, er moet nog een beetje getrimmed worden maar als dat eenmaal klaar is werkt het nagenoeg perfect, er wordt nog wat verder getest met andere componenten om zeker de beste setup te hebben maar hiermee hebben jullie het idee.

    Het voordeel van dit systeem, ik kan gewoon met de sticks varen op de klassieke manier (1), ik kan via de VectorCONTROL (2) varen waar de stick de richting van de truster geeft en de uitslag de hoeveel power weerspiegeld. Daarnaast zijn er zoals bij de echte sleepboten 2 steeringpods (3) die zowel vooruit als achteruit power kunnen geven en daarmee is echt gewoon alles mogelijk.


     
    mrproper13 vindt dit leuk.
  14. Broeckx Ronny

    Broeckx Ronny

    Lid geworden:
    28 sep 2008
    Berichten:
    875
    Locatie:
    Hulshout Belgie
    Hey Jan , de vernis die bij ons in de club word gebruikt en waarvan wij zeer tevreden zijn is LORD NELSON , verkrijgbaar in spuitbussen en potjes .
    Je kan kiezen , mat , satiné of blinkend en is eveneens bruikbaar op witte verf zonder vergelen achteraf .
    Wat betreft grondverf , de meesten van ons gebruiken ook de MOTIP grondverf met heel goede resultaten , verkrijgbaar in wit , grijs en roestbruin .
    Groetjes
    Ronny
     
  15. Broeckx Ronny

    Broeckx Ronny

    Lid geworden:
    28 sep 2008
    Berichten:
    875
    Locatie:
    Hulshout Belgie
    Knap gedaan Jan , proficiat , dit werkt zo goed als perfekt
    Groetjes
    Ronny
     
  16. jankraak

    jankraak

    Lid geworden:
    22 jan 2005
    Berichten:
    647
    Locatie:
    Den Helder "Netherlands"
    Jan,

    Bedankt voor de uitleg, we kunnen altijd iets leren van een ander.
    Ik kan slecht met spuitbussen werken, kan het nooit bijwerken als er iets beschadigd is.
    Daarom doe ik het met de airbrusch. en gewone verf. Duurt wat langer en je moet beter opletten op stof.

    Ik heb er nog niet naar gekeken, sorry. Heb het heel druk met andere modellen en wat printspul voor anderen, maar ik ga het zeker doen.
    Wel moet ik me dan even verdiepen in jouw instellingen, daar ik natuurlijk andere schakellaars gebruik in mijn zender.
    Ik ben nu software aan het maken om 12 pins onafhankelijk van elkaar uit het dek van de Bylgia te laten komen.

    we horen elkaar, Jan.
     
  17. JaFa

    JaFa

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    951
    Locatie:
    Leuven (Belgie)
    Geen probleem Jan, voor die 12 pinnen, ga je daar niet best gewoon en multiswitch voor gebruiken? die van NVM kan je tot 16 dingen laten doen, ik heb bvb de laatste niet schakelwaarden (15 en 16) gebruikt om direct de zij pinnen samen en de haken samen en alles samen op en neer te doen...

    Je kan er ook gewoon een servo lib in zetten en dan stuur je bij elke puls gewoon een servo naar een positie, met eventueel een bepaalde snelheid of als je echt wil een hele sequentie... dan moet je het water niet opnieuw uitvinden? Marten kan je daar ook zeker mee verder helpen.
     
  18. RenéH

    RenéH

    Lid geworden:
    29 mrt 2020
    Berichten:
    242
    Locatie:
    Schoonhoven zuid holland
    Jan , deze kunstof primer gebruik ik altijd. Van dit merk gebruik ik ook de kleuren , makkelijk en snel te verwerken mits juiste temperatuur. Spuiten doe ik altijd buiten in de tuin bij mooi weer. Nooit binnen en ik moet zeggen dat ik nog nooit tegenvallende resultaten heb gehad . Wel meerdere lagen primer en altijd korrel 800 vooraf .
    Tussen de lagen ( 2 a 3 ) primer door 10 min droogtijd , daarna gelijk de kleur erop. Kleur ook min. 2 lagen daarna transparante laag . Hoop dat je hier wat aan hebt.
    Succes met de hobby


    Rene.
     
  19. JaFa

    JaFa

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    951
    Locatie:
    Leuven (Belgie)
    Hey Rene, kan je nog even het merk of de link geven want hij staat er niet bij. Heb je dit ook al ooit gemengd met motip? Of nog niet?
     
  20. Fuel Monkey

    Fuel Monkey

    Lid geworden:
    6 jun 2010
    Berichten:
    2.230
    Locatie:
    Hoofddorp
    Laatst bewerkt: 3 mrt 2021

Deel Deze Pagina