welke fabrikant voor een goede kit?

Discussie in 'Historische Zeilschepen' gestart door Danny_1969, 26 feb 2021.

  1. Danny_1969

    Danny_1969

    Lid geworden:
    26 feb 2021
    Berichten:
    20
    Locatie:
    NL
    Hoi allemaal. Ik volg al een tijdje de fora hier en bekijk met veel interesse de bouwverslagen die voorbij komen.

    Ik zelf ben momenteel bezig met de Royal Caroline van Panart en hoewel het me redelijk goed bevalt hoe de kit in elkaar steekt heb ik toch wel wat op een aanmerkingen voor wat betreft duidelijkheid en materialen. Nou ben ik een perfectionist dat moet voorop worden gestelt - goed is niet goed genoeg. Maar vind het dan ook wel weer erg leuk om daar oplossingen voor te vinden.

    Nu is de RC mijn eerste boot die ik vanuit een kit maak en aangezien ik verwacht aan het einde van dit jaar klaar te zijn met dit schip hou ik mijn ogen alvast open voor een nieuwe uitdaging. Ik heb aan scratch build zitten denken maar dan leg ik de lat wel heel erg hoog voor mezelf en wil eerst nog een ander schip maken alvorens ik die stap neem. Maar meer nog omdat ik de keuze nog niet heb weten te maken welk schip ik dan zou willen bouwen.

    Nu mijn uiteindelijke vraag: Welke kits/ fabrikant zijn van goede/hoge kwaliteit naar jullie mening. Ik vind kosten niet de belangrijkste factor. Als je ergens twee of drie jaar mee bezig bent en je deelt het bedrag dan door het aantal maanden dan vind ikzelf de kosten erg meevallen voor deze hobby.

    Ik heb zitten kijken naar schepen van ZHL Models en ondanks dat ik ze erg erg uitgebreid vind lijken en het buxus snijwerk er erg heeeel erg mooi vind uitzien - China is dan toch een struikelblok voor me. Niet omdat het chinees is ( 80% komt uit China Taiwan / Vietnam ) maar omdat ik de taal gewoonweg niet beheers.

    Hebben jullie goede alternatieven voor soortgelijke kwaliteit? - Is het overigens kwalitatief in orde de modellen van ZHL models? Iemand hier die al eens iets van hen heeft gekocht? Ik begrijp dat ze worden geflamed om hun "gestolen" ontwerpen maar dat boeit me niet zo - beter goed stolen dan slecht verzonnen (of zoiets) De afmetingen spreken me ook wel aan - mijn volgende schip mag best iets groter zijn. Mijn vrouw en ik kunnen goed handwerk erg waarderen en iets waar je zo lang aan werkt mag best een prominente plaats in de huiskamer innemen.

    Lang verhaal - Ik zou graag jullie meningen horen over wat goed en kwalitatief is.
     
    Herby63 vindt dit leuk.
  2. articcie

    articcie

    Lid geworden:
    13 feb 2011
    Berichten:
    507
    Locatie:
    Vlijmen
    Je kunt nog even( 1,5 jaar)geduld hebben en kijken voor de Hms victory van amati in schaal 1:64... die wordt naar wat er nu bekend is, een heel stuk nauwkeuriger dan de Caldercraft Victory.. dit terwijl de Caldercraft Victory sinds jaar en dag bekend is voor de kwaliteit...
     
  3. Herby63

    Herby63

    Lid geworden:
    6 aug 2009
    Berichten:
    4.005
    Locatie:
    Brugge
    Welkom op het forum Danny,

    Ik ben zeer geïnteresseerd in de RC die je nu aan het bouwen bent. Mijn werfregister, inclusief de aanpassing van de kit aan de plannen van Anatomy of the Ship vind je bij de bouwverslagen historische schepen;
    Hopelijk kan je daar ook een draadje openen en je vorderingen delen.
     
  4. Ronk

    Ronk

    Lid geworden:
    13 dec 2019
    Berichten:
    1.433
    Locatie:
    Helena Geertje
    Kolderstok is ook een heel goed merk.
    Welkom trouwens!
     
  5. Stephan Kertész

    Stephan Kertész

    Lid geworden:
    5 jul 2019
    Berichten:
    7.748
    Locatie:
    Ittervoort
    Welkom.
    Ik ben begonnen met oude pakketten van marktplaats (2 beide ca. 50 jaar oud) en heb kit bashing heet zoiets gedaan. Dus veel zelf bijgemaakt en aangepast en nu doe ik scratch build. Ben namelijk ook een perfectionist. Ik zou voor scratch gaan. Er is veel te krijgen. Ik heb eventueel een hele lading digitale documenten om een Frans 74 gun schip te maken. Incl. de tekeningen op schaal (PDF) van de Bon Homme Richard. Als je geïnteresseerd bent stuur maar een conversatie (klik op mijn naam).
    Met pakketten maken volgens beschrijving en wat het beste is, ik heb daar weinig ervaring mee. Ik ben zoals gezegd gelijk begonnen met bashing en scratch. En eerlijk gezegd bevalt mij dat heel goed.
     
  6. Danny_1969

    Danny_1969

    Lid geworden:
    26 feb 2021
    Berichten:
    20
    Locatie:
    NL
    Bonhomme Richard vind ik een erg mooi schip en ben daar zeer geinteresseerd naar - Heb het verslag van Jeronimo zijn 2 Pof builds al meerdere keren met veel interesse bekeken. Ik zou graag die tekeningen eens zien.
    Je hebt misschien ook wel gelijk als ik eerlijk ben en is scratch build iets dat beter bij mij past.
    Er is niets mis met de lat hoog leggen.

    Ik zal je zo even een berichtje sturen - ik ben erg benieuwd
     
    Laatst bewerkt: 26 feb 2021
  7. Stephan Kertész

    Stephan Kertész

    Lid geworden:
    5 jul 2019
    Berichten:
    7.748
    Locatie:
    Ittervoort

Deel Deze Pagina