Hulp bij TT-02R Configuratie

Discussie in 'Algemeen auto's' gestart door Rene Schouten, 29 jul 2021.

  1. Rene Schouten

    Rene Schouten

    Lid geworden:
    28 jul 2021
    Berichten:
    2
    Locatie:
    Roermond
    Beste RC-liefhebbers,

    Vandaag dan toch de knoop doorgehakt en mijn eerste RC-auto besteld of liever gezegd het chassis TT02-R.
    Nu ben ik zoekende wat ik nog precies meer nodig heb. (Wil gewoon voor de fun zelf wat rijden op het asvalt en later misschien ook wel races rijden als het me allemaal bevalt en ik wat meer ervaring heb).

    Zelf dacht ik aan de Futaba 3PV zender.
    Maar ik heb helaas nog geen één idee welke motor, ESC, en accu ik hierbij zou moeten aanschaffen (en wat ik eventueel nog meer nodig zou hebben).

    Zou iemand mij in de juiste richting kunnen wijzen.
    Alvast bedankt.
     
  2. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    29.463
    Locatie:
    Sassenheim
    Dus als ik het goed heb zit er in de kit geen regelaar?

    In ieder geval is de Futaba 3PV geen verkeerde keuze. Futaba maakt goede en betrouwbare zenders en de ontvangerszijn nog redelijk betaalbaar tov hun directe concurenten.

    Als je races wilt gaan rijden is het verstandig om je motor/regelaar daarop af te stemmen, dus even de reglementen doornemen waar je wilt gaan racen (vas de Tamiya cup). In veel gevallen is de Carson cup machine (brushed) verplicht of anders naar mijn weten ook de Carson Dragon 16T brushless set
    In het geval van een brushed motor heeft Hobbywing een prima betaalbare regelaar.
     
  3. Rene Schouten

    Rene Schouten

    Lid geworden:
    28 jul 2021
    Berichten:
    2
    Locatie:
    Roermond
    Er zit inderdaad geen regelaar in de kit. (Staat in iedergeval niet omschreven). Heb de kit nog niet ontvangen dus ik wacht zeker nog af totdat ik het zeker weet.

    Wat betreft motor en regelaar heb ik al het een en ander gevonden en ik denk dat ik het racen voorlopig maar achterwegen laat. Wil eerst ervaring hebben met hoe alles werkt.

    Wat betreft de keuze van motor en regelaar is mijn grootste vraag eigenlijk waar ik rekening moet houden wat betreft de aandrijflijn. Kan me voorstellen dat als er een te snelle / krachtige motor wordt ingebouwd deze zal beschadigen (tandwielen)

    Verder weet ik niet welke servo je moet kiezen voor het sturen of passen deze allemaal en is het een kwestie van hoeveel men wilt uitgeven?
     
  4. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    29.463
    Locatie:
    Sassenheim
    Een beetje rond surfen wat anderen gebruiken wil nog wel eens helpen
    https://www.eurorc.com/page/134/tamiya-tt-02-brushless-upgrade
    Om een idee te geven.
    Je zit alleen vast aan een zgn 540 formaat motor, op de diverse Chinese sites ook wel aangeduid als een 1:10 motor.
    En je moet rekening houden dat je met de vertanding niet te zwaar kan gaan, hoe sneller de motor, dest de minder het koppel en dus de hoger de vertanding moet zijn.

    Servo's komen in alle vormen en maten. De Tamiya pakt ieder standaard formaat servo, een veel gebruikte instapper is de Savox 0254mg.
    Om gewicht en ruimte te besparen zie je vooral bij racers een zgn. low profile servo, die zijn iets korter maar meestal ook wel iets prijziger.

    Omdat het om een gewone 1:10 auto gaat is een sterkte van minimaal 3 tot 4kg meer dan genoeg. Wil je een beetje stuursnelheid moet je iets hebben wat 0.12sec over 60 graden verdraaid of sneller. Die Savox zat daar niet aan geloof ik maar voor normaal gebruik zal die voldoen.
     

Deel Deze Pagina