Temperatuur oppervlak glasplaat meten

Discussie in '3D Printen' gestart door HugoW, 30 mei 2022.

  1. HugoW

    HugoW

    Lid geworden:
    30 aug 2007
    Berichten:
    3.511
    Locatie:
    SInt-Oedenrode
    Hoi,

    ik heb sinds dit weekend eindelijk een glazen bed op mijn printer. De plaat is 440x440x4 mm. Ja, da's groot. Hij ligt op een aluminium plaat van 8 mm dik, waar de temperatuursensor ook in zit. Daaronder zit de siliconen verwarmingsmat en daaronder een laag schuimisolatie. Tot voorkort printte ik op kapton en kort op iets anders dat steeds los kwam (te veel grip). Nu merk ik dat de glasplaat niet heet wordt. Ik print PETG met 70 graden bedtemperatuur maar ik kan het bed, als de printer zegt dat hij warm is en ik hem een paar minuten heb laten doorwarmen, redelijk goed aanraken. De zijkant van de alu plaat niet, die is 70 graden.

    Ergo, ik wil de temperatuur van de bovenzijde van het glas meten. Ik denk eraan om (net buiten nozzle bereik) een hotend-sensor op het bed te plakken met aluminium tape en er een klein stukje isolatieschuim overheen te klemmen. Dan zou ik de temperatuur van de bovenzijde van het glas moeten meten, toch? Of zijn er betere sensoren voor deze toepassing? Ik wil niet het verschil meten tussen bovenkant glasplaat en gemeten waarde in de aluminium plaat, dit blijkt geen constant verschil te zijn. Anders kon ik gewoon de temperatuurinstelling van de slicer aanpassen of de kalibratie van de sensor aanpassen.

    Alvast bedankt voor suggesties,

    Hugo
     
  2. Rolf Engelsman

    Rolf Engelsman

    Lid geworden:
    16 okt 2021
    Berichten:
    41
    Locatie:
    Groningen
    Ik heb ook een glasplaat met daar bovenop nog een Wham Bam pex sheet. Ik meet de temperatuur met een infrarood thermometer van ome Alie. Werkt voor mij goed.
     

Deel Deze Pagina