WK F5J 2025 in Argentinië

Discussie in 'F5J' gestart door funpeter7823, 7 jun 2023.

  1. funpeter7823

    funpeter7823

    Lid geworden:
    22 nov 2013
    Berichten:
    849
    Locatie:
    Emmen
    Hoewel er voor de komende WK F5J in Bulgarije geen belangstelling is, lijkt er wel interesse te bestaan voor het WK in 2025. Argentinië staat voor uitdaging en avontuur. Garant dus voor een onvergetelijke reis met als bonus een WK.

    Een dergelijke reis vraagt om een goede voorbereiding. Deelnemers moeten op tijd weten waar zijn aan toe zijn. De huidige selectieregels zijn voor dit evenement minder geschikt. Zeker als het WK begin 2025 wordt gevlogen. Planning is overigens Augustus 2025. Maar duidelijk is dat niet.

    Ik hoor graag of er interesse is in deelname aan dit WK. Ik heb inmiddels een aparte whatsapp groep gestart met het WK 2025 als onderwerp. Als je interesse hebt, dan voeg ik je graag toe.

    Doel van de app is informatie te delen over het WK en tot een selectievoorstel te komen die door de belangstellenden gedragen wordt en kan worden afgetikt tijdens de komende vliegersvergadering.

    Het mogelijke wedstrijdveld in San Pedro.
    D5CF0A15-248A-49C1-BCC1-49C8F357DCD5.png
     
    Laatst bewerkt: 7 jun 2023
    bgo, F3J-Karel en jve vinden dit leuk.
  2. bgo

    bgo

    Lid geworden:
    10 okt 2008
    Berichten:
    637
    Locatie:
    Almelo
    Goed initiatief Peter. Daarmee is er voldoende tijd voor een voorbereiding en komt er hopelijk een mooi F5J team Nederland samen.
     
    funpeter7823 vindt dit leuk.
  3. funpeter7823

    funpeter7823

    Lid geworden:
    22 nov 2013
    Berichten:
    849
    Locatie:
    Emmen
    Een compleet team afvaardigen is dan ook het doel. Verwacht dat het gaat lukken. :banana:
     
  4. funpeter7823

    funpeter7823

    Lid geworden:
    22 nov 2013
    Berichten:
    849
    Locatie:
    Emmen
    Nu het WK in Bulgarije is afgelopen is de hoogste tijd voor de update.

    Op mijn oproep heb ik uit eindelijk drie reacties gehad. Het ziet er naar uit dat er compleet team naar Argentinië kan afreizen.

    Voorwaarde voor een succesvolle afvaardiging is dat er op tijd duidelijkheid komt. Dit zodat de geïnteresseerden op tijd weten dat ze Nederland kunnen gaan vertegenwoordigen op het WK.

    De voorlopige planning geeft aan dat het WK in augustus 2025 zal plaatsvinden. Dan is het wel winter in Argentinië. Men vindt van belang om Europesche deelnemers te trekken dat het WK tijdens Europesche zomervakantie plaatsvindt.

    1 juli 2024 is dan een goede datum om die duidelijkheid te hebben. Helaas geeft de huidige selectiemethode geen ruimte om op dat moment een team samen te stellen. De praktijk leert dat dit pas in het voorjaar van het jaar van het betreffende evenement is. Voor dit WK zou dit te laat zijn. Tickets moet je bijna een jaar van te voren gaan boeken.

    Ik zal dan ook een voorstel maken dat voor deze keer alleen de NK wedstrijden voor 01-07-2024 meetellen voor de selectie voor het team. Wanneer er maar drie geïnteresseerden zijn zouden wij zelf met aanwijsplekken kunnen werken. Uiteraard zullen de voorstellen worden voorgelegd in de komende vliegersvergadering en worden ze afgestemd met de Commissie Sportzaken.

    Dit jaar helaas geen team op het WK, hopelijk over twee jaar wel. Met wat flexibiliteit, gunning en wat begrip gaat het zeker lukken.
     
  5. funpeter7823

    funpeter7823

    Lid geworden:
    22 nov 2013
    Berichten:
    849
    Locatie:
    Emmen
    Volgens onbevestigde berichten zal het WK begin maart 2025 plaatsvinden.

    Er zijn nog steeds drie geïnteresseerde vliegers voor deelname aan het WK.

    Ik heb de vraag uitgezet bij de commissie sportzaken of er in het verleden vaker vroeg in het jaar een EK/WK was, en of de selectieregels hiervoor eenmalig zijn aangepast.
     
  6. funpeter7823

    funpeter7823

    Lid geworden:
    22 nov 2013
    Berichten:
    849
    Locatie:
    Emmen
    Update oktober.

    Afgelopen maand kennis gemaakt met kandidaat WK deelnemer Andries Jan. Andries Jan woont en onderneemt in Frankrijk. Vliegt daar mee in de landelijke wedstrijden. Ook pakt hij af en toe een eurotour wedstrijd mee. Begin oktober hebben wij samen landingen geoefend op het veld in Losser. Voor hem een trip van 1000 KM enkele reis die hij mooi kon combineren met familiebezoek in NL.

    Het was een nuttige dag en een leuke kennismaking.

    m.b.t. de selectie komt er een voorstel om alleen de wedstrijden mee te tellen voor de zomer. Dit zodat het team zo snel mogelijk de tickets kan boeken. Ook de Commissie Sportzaken ziet het nut in om eerder duidelijkheid te krijgen. Uiteraard zal het voorstel in de vliegersvergadering in stemming gebracht gaan worden.

    Materiaal. Inmiddels zijn er bij mij twee Prestige’s 2PK Pro’s standaard binnengekomen. Verder de nieuwe rompen voor twee bestaande super lichte 2PK FAI limits. Ik ga helemaal over op direct drive en daarnaast gebruik ik straks alleen nog maar de 4S 900 Black Edition als Lipo. Alles voor standaardisatie en het gemak om lichter te reizen door minder verschillende onderdelen te gebruiken.

    Door de nieuwe kisten kunnen er ook twee andere standaard 2PK’s op zoek naar een andere eigenaar. Heb in ieder geval een light en standaard beschikbaar voor de verkoop. Voor meer info graag een PB.
     

    Bijgevoegde bestanden:

    F3J-Karel vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina