M-AUTO Wintercup

Discussie in 'Electro auto's' gestart door Frans Heinsbroek, 1 sep 2007.

  1. Frans Heinsbroek

    Frans Heinsbroek

    Lid geworden:
    12 jan 2005
    Berichten:
    1.133
    Locatie:
    Schiedam
    M-auto magazine organiseert dit jaar, net als voorgaande 2 jaar haar eigen race cup. In RC-Connect hebben zij een partner gevonden die dit initiatief ondersteund.

    4 wedstrijden, gereden word in de klasse's 1:12 met een 19 turns motor / 1:12 modified / 1:12 toerwagen / Tamiya Swift std en Tamiya Swift voor gevorderden.

    Gereden wordt bij RC Speedworld in Heemskerk, RC Ronse in Belgie , Racing Paradise in Landgraaf en bij de MACH in Heemstede is de laatste wedstrijd.

    De inschrijving is geopend !

    Zie www.m-auto.nl voor de exacte reglementen en voorwaarden om mee te doen. Ook alle data zijn bekend.
     
  2. cooper

    cooper

    Lid geworden:
    17 okt 2003
    Berichten:
    4.177
    Locatie:
    Mechelen/Gent,Belgie Onderschijtingen: al z

    die klasse zie ik niet in't reglement staan
     
  3. Low_E

    Low_E

    Lid geworden:
    25 apr 2007
    Berichten:
    1.417
    Locatie:
    Dworp - Brabant - België
    klopt, is een beetje verwarrend, dus ben zelf ook eve gaan rondsnuisteren.

    Dit haalde ik van de M-Auto-site bij "news":
    In het reglement (dat je ook kan downloaden als pdf-document) is er dan weer enkel sprake van 2WD, 2WD modified, 4WD en Swift.

    Op een andere pagina vond ik dan weer het volgende, wat alles verklaard:
    4 klasses, 5 klassementen dus :)
    Mystery solved.


    ps: Naar aloude goede M-auto-traditie, staan er in deze tekst natuurlijk ook weer grammaticale fouten :) Kan ik me soms aan ergeren als ik het tijdschrift in kwestie lees. In quasi elke tekst vind je wel en aantal fouten: grammaticale, vormfouten, zinsconstructie ... Is daar dan niemand die de teksten herleest en corrigeerd? Of zijn deze fouten door de mazen van het net geglipt? Hoe doen andere magazines dat dan?
    Zelfs in het Winter-cup-reglement staan fouten
     
  4. Robert K

    Robert K

    Lid geworden:
    10 feb 2004
    Berichten:
    3.748
    Locatie:
    Zoetermeer
    Low_E, Feit is dat mensen die vaak technisch aangelegd zijn, ook aanleg hebben voor het denken in beelden, en dus vaak dyslect zijn. Overigens ben ik dat ook. Stel nou dat de M-auto de mogelijkheid niet heeft om het te laten controleren door een persoon die de Nederlandse taal uitermate goed beheerst. Dan komt er wel eens een foutje in te staan. De mensen achter de M-auto zijn allemaal hard bezig om een prachtig blad neer te zetten, en een mooie wintercup. De sfeer is er altijd super, en ik zou je willen uitdagen om dit jaar mee te doen! Ik stoor mij er niet aan, de boodschap is duidelijk. Misschien kun jij de teksten voor ze controleren :wink:

    Back on-topic. Ik zal dit jaar gewoon weer 1:12 modified mee rijden, heb immers afgelopen keer een deelname gewonnen!

    Groet Robert
     
  5. Low_E

    Low_E

    Lid geworden:
    25 apr 2007
    Berichten:
    1.417
    Locatie:
    Dworp - Brabant - België
    Och tja, ik erger me er wel aan maar dat zal wellicht beroepsgebonden zijn :)
    Ik deel je mening dat de vorm niet zo belangrijk is en dat de mensen van M-auto bezig zijn met een (meer dan) goed blad.
    Toch heeft grammatica zijn nut en blijf ik het jammer vinden.

    about Wintercup, deelname: GRAAG! ... maareuh ik zal zeer waarschijnlijk toch verzaken. Al de wedstrijden liggen voor mij op een behoorlijk flinke rijafstand (zelfs de wedstrijd in Ronse). Ik denk dat ik het voor mijn eerste jaartje als rc-er maar dichtbij huis hou. Trouwens, ik heb opgevangen dat men overweegt om op de (Belgische) Tamiya-cup ook een swift-divisie in te richten. Ik denk dat ik het daar maar op ga houden. De swift is een eenvoudige, goedkope en prettige auto .. en ik moet nog veel leren :)
     
  6. Frans Heinsbroek

    Frans Heinsbroek

    Lid geworden:
    12 jan 2005
    Berichten:
    1.133
    Locatie:
    Schiedam
    Jeroen: als "taalkundige" hier had je dat er natuurlijk zo uit kunnen halen als je eerst het stuk op de M-auto site had gelezen ;)
     
  7. cortenhoor

    cortenhoor

    Lid geworden:
    7 jul 2004
    Berichten:
    166
    Locatie:
    marum
    ik woon zelf in groningen en ben ook van de partij dus.
     
  8. Jaap J.

    Jaap J.

    Lid geworden:
    11 apr 2003
    Berichten:
    2.613
    Locatie:
    Rotterdam
    :roll:
     
  9. sjorsi

    sjorsi

    Lid geworden:
    19 okt 2004
    Berichten:
    248
    Locatie:
    Hoorn
    Dit topic is nog geen 10 berichten "oud" en er word al weer gelult over spelfouten.. De organisatie van de Wintercup zal hoogstwaarschijnlijk dit organiseren op vrijwillige basis, dus een beeeetje respect zou geen kwaad kunnen.

    Anyway,
    Ik zie net dat je in de Stock klasse bent gebonden aan een aantal vastgestelde motoren, nu weet ik dat de corally motoren goed zijn. Maar hoe zit het met de andere? (Peak b.v.)
    Ook staat er dat je bij de inschrijving een bandensmeermiddel "krijgt", is dit type ook goed voor gebruik? Of zijn er nog betere middelen?

    Bedankt!
     
  10. Frans Heinsbroek

    Frans Heinsbroek

    Lid geworden:
    12 jan 2005
    Berichten:
    1.133
    Locatie:
    Schiedam
    Sjorsi: volgens mij heb je een hamer in handen en zojuist raak geslagen :wink:

    De motoren die uitgekozen zijn voor de M-auto wintercup zijn motoren zoals die in Nl vaak gebruikt worden. Bij de NK wedstrijden tourwagen worden bv de Orion Element V2 motoren ( Peak motoren zijn hetzelfde: alleen het stickertje op de motorcan is anders ) gebruikt vanwege de grote mate van betrouwbaarheid gecombineerd met de daarbij behorende performance. Deze motoren zijn van het "oude " type. Weet niet helemaal zeker of dat het "nieuwe" type ook is toegestaan. Dat de Corally motor snel(ler) is is ook bekend. Het nadeel is dat je vaker moet afdraaien, en op de baan bepaald uiteindelijk ook de wegligging en de rijkunsten wie er het hardst gaat.

    We zien helaas te vaak dat rijders die de wegligging niet goed genoeg voor elkaar hebben dat compenseren met een snelle motor en daardoor juist langzamer gaan !
     
  11. sjorsi

    sjorsi

    Lid geworden:
    19 okt 2004
    Berichten:
    248
    Locatie:
    Hoorn
    Ja, maar dat zie je ook in de TC klasse. Snelheid kan je kopen, maar of je er sneller van wordt....

    Maargoed, op het Rctech forum las ik dat somige zijn begonnen met een Silvercan motor. Is dit niet een beetje overdreven? Dat je in de eerste paar trainingen met z'n 1/12 met een langzamere motor moet rijden kan ik goed begrijpen, maar een Silvercan vind ik een beetje overskilled. Of vergis ik me daarin?
     
  12. Stockcar racer H78

    Stockcar racer H78

    Lid geworden:
    4 apr 2006
    Berichten:
    208
    Locatie:
    Maasbracht
    Ik ben verplan om dit jaar ook mee te doen aan de M-auto wintercup. Maar dan wel met de M-03M dus in de Swift cup. Wagen is besteld. :lol: Lijkt me wel eens leuk om mee te doen. Normaal rij ik stockcar dus het zal voor mij een heel andere ervaring gaan worden.
     
  13. __Ted__

    __Ted__

    Lid geworden:
    30 aug 2004
    Berichten:
    719
    Locatie:
    Harderwijk
    Ik heb me voor dit jaar ook weer ingeschreven (2wd stock). Wordt weer een leuke winter. Ik ga er van uit dat de jeugdherberg in Ronse (België) ook weer open is voor ons.
    Let op, er is wel een inschrijvingsstop bij 75 deelnemers.
     
  14. alfaracer

    alfaracer Guest

    Ben er dit jaar ook bij (1;12 2Wd stock). Verleden jaar in Mol kennis gemaakt met de 1:12, en dat vond ik wel erg gaaf :)
     
  15. Jaap J.

    Jaap J.

    Lid geworden:
    11 apr 2003
    Berichten:
    2.613
    Locatie:
    Rotterdam
    Vorig jaar was er toch een soort regel dat je je alleen maar in mocht schrijven als je alles mee reed? Is dat dit jaar weer zo? Ik kon er niets over vinden op de site en in de reglementen in ieder geval...
     
  16. Robert K

    Robert K

    Lid geworden:
    10 feb 2004
    Berichten:
    3.748
    Locatie:
    Zoetermeer
    Jaap, Vorig jaar vreesde de M-auto cup oprichters, dat voor de modified klasse niet genoeg animo zou zijn. Daarom was enkel voor de modified klasse de regel dat je jezelf voor alle wedstrijden in moest schrijven. Voor andere klasses gold dat je ook voor één wedstrijd in mocht schrijven. Of dat dit jaar weer zo is weet ik niet. Maar aan de site te zien is er al meer animo als vorig jaar!

    Doe je ook mee jaap :wink:

    Groet Robert
     
  17. Rogier

    Rogier Guest

    Voor de liefhebber... ik verkoop mijn Swift van vorig jaar... met TRF dempers, slicks, radials, 2 accu's en een LRP Runner 2 motor..... Zie het te koop gedeelte....

    Voor mij zijn ALLE wedstrijden 250+ kilometer weg. Dat is me iets te gortig en krijg ik er thuis ook niet door (zaterdag net getrouwd... dan krijg je dat.. :D:D) Ik ga dus voor een 1:18 en in het noorden meedoen aan de wedstrijdjes.
     
  18. Stockcar racer H78

    Stockcar racer H78

    Lid geworden:
    4 apr 2006
    Berichten:
    208
    Locatie:
    Maasbracht
    nee dit jaar kun je ook voor een 1 wedstrijd meerijden. Dit staat op het inschrijfformulier. Heb het zo op de site niet gelezen. Dan kost een wedstrijd 17.50. Ik denk alleen niet dat je de LRP dingen krijgt de motor voor de swift of het smeer middel voor de andere klasses. ander zou je dat er dan nog bij moeten kopen
     
  19. Stockcar racer H78

    Stockcar racer H78

    Lid geworden:
    4 apr 2006
    Berichten:
    208
    Locatie:
    Maasbracht
    Dat is nou jammer heb de mijne net 3 dagen geleden besteld. Ik hoop hem snel te krijgen zodat ik kan beginnen met bouwen.
     
  20. Joost Alain Proost

    Joost Alain Proost

    Lid geworden:
    1 jan 2006
    Berichten:
    127
    Locatie:
    Zuid Holland
    M'n overnachting in de jeugdherberg van Ronse heb ik alvast maar gereserveerd: www.infrafos.be Je kunt er maar vroeg bij zijn, nietwaar? Heeft iemand een overnachtingsaanrader voor Eygelshoven / Kerkrade ?

    Ik zie dat bijna alle deelnemers electronisch bankieren. Mijn overschrijvingsbriefje ligt nog bij de bank te rusten... Nu maar hopen, dat ze zin hebben om te werken binnen 7 dagen. Alleen m'n R/C auto's zijn electronisch... Oh ja, en m'n computer.

    Cor, super dat je er bij bent, ondanks de afstanden voor je. Ik hoop, dat we weer net zo aan elkaar gewaagd zijn als vorig jaar.

    Axel, neem je de rest van de MVB-vertegenwoordiging (Michael, Rob, Wouter) ook mee Swiften?
     

Deel Deze Pagina