Foto's maken van Smit Lloyd

Discussie in 'Werkschepen' gestart door lifeboatcaptain, 11 feb 2008.

  1. Botter

    Botter Guest

    Komt dan zeker omdat het een oud schip is.. Tegenwoordig heb denk ik elk schip wel een drinkwater systeem aan boord.. Hahaha die ziektes.. gezellig met zijn allen aan de diaree..
     
  2. armando

    armando

    Lid geworden:
    24 feb 2006
    Berichten:
    1.206
    Locatie:
    rotterdam
    ja hehe. Iedereen heb ook wel een watertank. Maar water wat je zelf drink mag niet uit de tank. Je mag het alleen gebruiken om te douche, wc`s koken enz... Maar niet drinken
     
  3. lifeboatcaptain

    lifeboatcaptain

    Lid geworden:
    19 jun 2007
    Berichten:
    428
    Locatie:
    Vlaardingen
    @ Botter,

    Ik ga de foto's van aan boord ook nog even verkleinen, maar het duurde erg lang om het geheel te posten, dus doe ik een beetje voorzichtig.

    Groetjes Josse
     
  4. hawser

    hawser

    Lid geworden:
    23 sep 2007
    Berichten:
    568
    Geen water uit tanks.

    Volgens mij is dit een onzin verhaal, schepen kunnen gewoon drinkwater bunkeren en dat drinken mits de tanks nog een beetje op orde zijn, niks geen ARBO. Weet je, die hoeveelheid flessen die er staan is net genoeg voor een weekje misschien. Ik denk dat het kieskeurige Noren zijn (arabieren met blauwe ogen!)
    groeten
    Hawser
     
  5. armando

    armando

    Lid geworden:
    24 feb 2006
    Berichten:
    1.206
    Locatie:
    rotterdam
    owja... vertel mij wat ?! Vandaar dat wij ook niet uit de tanks van ons net 1,5 jaar oude schip mogen drinken. de Mts Vlaardingen... Dus waarom zou ik hier een onzinverhaal uitkramen ? En het kan wel alleen moet je dan allenmaal middeltjes der in gooien en moet je het om de zoveel.... ?! vervangen.
     
  6. lars92

    lars92 Guest

    water uit tanks

    ik ken ook veel mensen die uit de vaart komen en de meeste watersysteem zijn tanks waar 1 kub water in kan en als ze gaan bunkeren dan wordt der een kleine hoeveelheid chloor ( of van dat andere spul dat bacterien dood ) bij gedaan , maar dat is zo weinig dat het niet schadelijk is voor de menselijke gezondheid,en de arbo heeft hier volgens mij niks mee te maken de bunkerstation worden tenslotte toch niets voor niets gecontroleerd in de zoveel tijd?

    lars :):)
     
  7. Botter

    Botter Guest

    Wat Armando zegt is ook wel geloofwaardig hoor.. Als het water in een tank zit.. dan staat het dus stil.. en in stilstaand water kan je bacterieen krijgen die ziektes veroorzaken.. Maarja we dwalen af.. Maar weer on topic :wink:
     
  8. Roel van Essen

    Roel van Essen Forum veteraan

    Lid geworden:
    13 jul 2002
    Berichten:
    13.638
    Locatie:
    Betuwe
    Ach ja, geef "de Arbo" maar weer de schuld...
    Ik ben toch redelijk thuis in de regelgeving op dat gebied, maar ik ben nog nooit iets tegengekomen over het al dan niet mogen drinken uit de drinkwatertanks aan boord van schepen.
    ALS de regeling al bestaat komt hij in ieder geval niet uit de Arbowet, het Arbobesluit of de Arboregeling... Maar ik zal eens zoeken, wie weet kom ik het nog tegen.
    By the way: Hoe doen ze het dan aan boord van cruise-schepen?
     
  9. Botter

    Botter Guest

    Roel.. Dat had ik paar posts hier boven volgens mij al gezegt..:mrgeen: Volgens mij door een drinkwater systeem aan boord.. Dat gewoon het zeewater filterd..
     
  10. lifeboatcaptain

    lifeboatcaptain

    Lid geworden:
    19 jun 2007
    Berichten:
    428
    Locatie:
    Vlaardingen
    Hier zijn de laatste foto's.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Groetjes Josse
     
  11. jerommekke

    jerommekke

    Lid geworden:
    13 dec 2005
    Berichten:
    55
    Locatie:
    Hoek
    uuuuuhhhhhmmmmmmmmmmm, stilstaand water in een tank van een schip, ok dan, maar volgens mij is een schip altijd in beweging zo ook de tanks met water erin
     
  12. stoppel

    stoppel

    Lid geworden:
    7 okt 2006
    Berichten:
    670
    Locatie:
    papendrecht
    dat chloor wat je bedoeld is bijvoorbeeld HADEX een veilig en effectief drinkwaterdesinfectiemiddel dat in kleine hoeveelheden bij het water wordt toegevoegd.

    ook zitten in drinkwatersystemen speciale filters en uv-lampen.
    ook word van zout water zoet water gemaakt.
    dit denk ik alleen op grotere schepen.
    hieronder een link met een schematje over HADEX.

    Hatenboer Water branches: Scheepvaart en Offshore
     
  13. Alex Sijbranda

    Alex Sijbranda

    Lid geworden:
    5 jan 2007
    Berichten:
    126
    Locatie:
    Dordrecht
    Armando,


    Wat jij zegt klopt volgens mij niet helemaal. Je mag best drinken van water uit een drinkwatertank, mits aan boord een drinkwaterfilter systeem geïnstalleerd is. Dit is vastgelegt in een regelement van de laatste jaren. Het zogenaamde hygiëne code, geloof ik. Hierin dien je aan te kunnen tonen dat je aan allerlei hygiëne voorschriften voldoet. Ik denk dat het op de Vlaardingen een andere reden heeft dat er niet uit drinkwatertanks gedronken mag worden.

    Op mijn werk wordt aanstaande zaterdag weer een schip opgeleverd. Dit schip de "Viking" is een zeegaande sleepboot en heeft ook gewoon drinkwatertanks en een drinkwatermaker met filitersysteem.

    Er is nooit iets voorgevallen dat er aan boord van dit schip niet uit de drinkwatertanks gedronken mag worden. De tanks worden wel in een speciale coating gezet, waardoor het water volledig geïsoleerd is van het staalwerk. Al het leidingwerk dient vervolgens weer gegalvaniseerd te zijn.

    Drinkwatermakers worden voornamelijk toegepast op schepen met een groot vaargebied. Dit hoeven dus niet per definitie grote schepen te zijn. Boven genoemde sleepboot heeft een lengte van 30m bij een breedte van 10,5m, met een onbeperkt vaargebied en heeft een drinkwatermaker.


    Groeten van Alex
     
  14. armando

    armando

    Lid geworden:
    24 feb 2006
    Berichten:
    1.206
    Locatie:
    rotterdam
    oke, najah zo zie je m aar weer... elk schip is anders.
     

Deel Deze Pagina