Tamiya baja king

Discussie in 'Electro auto's' gestart door Jasper, 22 aug 2003.

  1. Jasper

    Jasper

    Lid geworden:
    21 aug 2003
    Berichten:
    373
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ik heb een bouwverslag gelezen in de modelbouw aktueel van deze maand. Ik wou ook de Baja King maar die was er niet en heb ik nu de Baja Champ. Volgens mij is de hele auto hetzelfde alleen is de kap anders. Ik vond het een goeie keus als eerste auto bouwen is niet moeilijk!
     
  3. Dirk Jan

    Dirk Jan Forum veteraan

    Lid geworden:
    2 apr 2003
    Berichten:
    3.548
    Locatie:
    Veenendaal
    inderdaad een leuk wagentje om mee te beginnen. De auto is op basis van een bekend Tamiya chassis (TL-01) en dit is een leuk en stevig chassis om mee te beginnen.

    Het zou wel kunnen dat de aandrijving niet helemaal zand-dicht is. Dat heb je bij wel meerdere off-roads (van Tamiya). Misschien ook omdat dit model ook een aangepast on-road chassis is.
    Dit betekent niet dat het model slecht is o.i.d. maar dat je hem wel goed moet schoonhouden en om de zo veel tijd de tandwielen schoon moet maken.
    Dat is best leuk werk als je een beetje van hobbien houdt, dus dat is vast geen probleem :wink:

    Verder en leuk chassis, die je later nog kunt opvoeren en met tuningsdelen kunt uitrusten als het allemaal wat harder moet gaan en beter moet worden. Ik kan je de auto dus wel aanraden.
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ja dat zand dicht weet ik sinds van de week ook. Reed hier vlakbij op een voetbal veldje en bij het goal was al het gras weg dus mul zand en een stofwolken als je daar rijd :D Maar aan het eind van de rit kraakte de auto wel dus zand in de tandwielen. Ik heb ff het motortje eraf gehaald en vanaf daar met de compressor alles los geblazen en toen schudden en er kwam een hele berg zand uit. Daarna ff met teflon spray de tandwielen ingespoten en hij deed het weer goed. Jammer dat het nu regent gister een accu erbij gekocht en nog niet gebruikt. (3000mAh :D)
     
  5. Jasper

    Jasper

    Lid geworden:
    21 aug 2003
    Berichten:
    373
    ah, mooi zo. Ik heb nog een vraagje: welke lader moet ik kope? Want daar kom ik niet echt uit. Graag wel een goeie, goedkope beginners-lader :D
     
  6. Dirk Jan

    Dirk Jan Forum veteraan

    Lid geworden:
    2 apr 2003
    Berichten:
    3.548
    Locatie:
    Veenendaal
    je kunt het beste meteen een goede lader kopen. Deze zijn wel wat duurder dan de meetse 'beginners' laders die je bij een set koopt, maar het is het geld meer dan waard.

    De goedkope laders hebben namelijk een timer, die het laden stopt, wanneer de ingestelde tijd om is. Hij stopt dus niet wanneer de accu vol is, maar (afhankelijk van de capaciteit van de accu) te vroeg of te laat. Meestal is dit te vroeg. Als je met zo'n lader bijv. een 1500 mAh pakket laad en hij stopt in 40 minuten met laden, zal hij redelijk vol zitten. Als je daarentegen met dezelfde lader een 3000 mAh pakket laad, dan zit hij dus maar half vol, omdat de lader gewoon na 40 minuten afslaat.

    Je kunt dus beter een Delta Peak lader kopen. Deze laden je accu en stoppen het laden wanneer de accu echt helemaal vol zit. Dit is veel beter voor je accu en ook de laadmethode van een Delta Peak lader is beter voor je acu's.
    Ook een voordeel van deze laders is dat je meestal de laadstroom kunt instellen. Bijvoorbeeld 1,2 of 4 Ampere. Zo kan je voor elke accu en goede laadstroom kiezen. De hoogste laadstroom geeft een snelle lading van je accu's, zodat je niet zo lang hoeft te wachten.

    Een goede Delta Peak lader is de Delta Peak lder van Carson. Deze lader heeft verschillende handige functies, zoals ook een oplaadfunctie voor je zender en een ontlaadfunctie voor je accu's (ontladen nadat je hebt gereden, beter voor je accu's). Deze lader gebruik ik zelf ook en ik heb er goede ervaringen mee. Hij is niet al te duur, rond de 60 euro.
     
  7. Jasper

    Jasper

    Lid geworden:
    21 aug 2003
    Berichten:
    373
    bedoel je deze?

    Robbe lader 3 plus
    De ROBBE 3-PLUS lader heeft een ingebouwde voeding van 3.5 Amp, met automatische delta Peak afslag automaat. Deze afslag automaat is speciaal aangepast om ook NiMh accu?s veilig te kunnen laden.De laadstroom is instelbaar tussen 0.5 en 3.5 Amp. Een 2400 accu zal dus in ongeveer 50 minuten volledig geladen zijn. De Robbe 3 Plus is als extra voorzien van een ontlaad functie.Ook deze lader heeft 2 aparte uitgangen voor het laden van een zender en een ontvanger accu, en kan ook vanuit een 12V auto accu gebruikt worden.

    € 72.50

    dit lijkt me ook een goede:

    PROTECH MEGA PEAK 3000
    De MEGA 3000 heeft een ingebouwde 220V voeding, en laadt met 3 Amp. Hij heeft een automatische Delta Peak afslag en laadt dus veilig uw accu?s op. Een 2400 accu zal in ongeveer 60 minuten opgeladen worden. B ovendien zitten er aparte aansluitingen op om een zender en een ontvanger accu onafhankelijk van elkaar op te laden. Kan ook met een 12 volt auto accu gebruikt worden.

    € 47.95
     
  8. Dirk Jan

    Dirk Jan Forum veteraan

    Lid geworden:
    2 apr 2003
    Berichten:
    3.548
    Locatie:
    Veenendaal
    ik bedoelde eigenlijk een andere, maar deze zijn ook goed en niet al te duur.
     
  9. Jasper

    Jasper

    Lid geworden:
    21 aug 2003
    Berichten:
    373
    ah, okey

    Ik ga zo naar hobma in elst, alvast wat informeren over men rc auto. Hebben jullie nog tips wat ik moet vragen?

    MZZL

    ezel
     
  10. Cheeta

    Cheeta Forum veteraan

    Lid geworden:
    8 jul 2003
    Berichten:
    9.523
    Locatie:
    Nieuwegein
    De oplader van Carson de DELTA PEAK kost 21,50 bij www.conrad.nl

    CYA
     
  11. Dieu

    Dieu

    Lid geworden:
    19 jan 2008
    Berichten:
    41
    ik zal voor de Tamiya rising storm gaan (180- RTR Or 110,- AR2R)
    of de Tamiya Impact (160,- AR2R)
    dan moet je nog elektronica bij kopen als je een AR2R ga kopen (aanschaven)

    zelf ga ik voor de rising storm
    omdat ik die ook ga kopen
     
  12. Joris R.

    Joris R. Guest

    Die Protech Mega Peak 3000 heb ik ook en dat is echt een toplader tegen een redelijk zacht prijsje.
    Zoals Dieu ook zegt zou ik voor een Dark Impact (of een andere DF-03) gaan.Ik denk wel dat je daar zal komen met 300€, hoewel deze iets duurder is, maar ook beter ;)
    @Cheeta : Ik denk niet dat dat een snellader is ...
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 2 apr 2008
  13. Zjeraar

    Zjeraar

    Lid geworden:
    20 jan 2007
    Berichten:
    1.126
    Locatie:
    Gent
    ehh... de DF-03 was er toen nog niet volgens mij :wink:

    kijk ff naar de datum van de laatste posts, soms zijn de topics die je vind met de zoekfunctie al (redelijk) oud...
     
  14. Joris R.

    Joris R. Guest


    Sorry, viel me nu pas op :s
     

Deel Deze Pagina