2ehands duurkoop?

Discussie in 'Electro auto's' gestart door waf007, 6 feb 2020.

  1. waf007

    waf007

    Lid geworden:
    17 nov 2013
    Berichten:
    31
    Beste forumleden,

    Ik heb eem vraag, pasgeleden een 2ehands fury gekocht de verkoper had er veel staan en was erg behulpzaam. Aangezien ik wat ervaring heb met de electronica en ter plekke alles werkte dacht ik dat het wel goed zat...

    Maar helaas, zoals jullie misschien wel vaker horen is 2ehands vaak duurkoop.

    Het ging als volgt, de "complete set" werd bij thuiskomst nagekeken en toen kwam ik er achter dat er geen laadkabel voor de lipo aanwezig was.
    Dus naar de winkel 5 euro voor een laadkabel uitgegeven en bij thuiskomst de lipo geladen.

    Bij het aansluuten van de lipo bemerkte ik wat problemen, hij leek het niet helemaal goed te doen.

    Na 2 keer op en neer rijden door de straat begint de auto te schokken, dwz zachte tikjes en geen reactie op de controller. 2 seconden later...

    Rook!!

    Dus snel de kap eraf en ik zie 1 kabel uit de esc knallen waarmee de stroom toevoer afgekapt werd en de rook afnam.

    Nu een nieuwe esc erin nieuwe lipo gekocht weer aangesloten en weer zachtjes getik. Stroom er weer af goed kijken weer erop, niets werken naar behoren...

    Jullie begrijpen wel dat ik er nu niet weer mee durf te rijden omdat ik bang ben de lipo en esc weer op te blazen.

    Komt dit iemand bekent voor? Is dit een motor storing? Of is het iets in de ontvanger zender?

    Alle tips zijn welkom!!! (het gaat om een arrma fury 3300 kv motor orgineel).

    Mvg Waf
     
  2. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    27.586
    Locatie:
    Sassenheim
    Helaas bestaan er (best veel) oneerlijke verkopers op Marktplaats, er wordt veel verkocht onder de mom van "amper gebruikt, van een oud vrouwtje geweest dus in een prima staat".

    Een laadkabel beschouw ik niet als een klacht/probleem maar als je er een lader bij had mag je inderdaad een kabel verwachten.

    Dat bij langzaam gas geven er wat getik is voordat de motor op toeren komt is er meestal niets aan de hand, dat is een normaal fenomeen bij het opstarten van een "sensorloze" brushless motor. Als het ook bij meer gas is dan is er meer aan de hand.
    De kans is inderdaad aanwezig dat de motor de veroorzaker is. Heb je toevallig een multimeter? Als je op alle mogelijke combinaties bij de motor aan 2 draden meet moet je met alle mogelijkheden een zo goed mogelijk gelijke waarde meten, is 1 of 2 erg afwijkend is er zeker een spoel verbrand. Gelukkig kosten degelijke motoren niet veel, je kunt een willekeurige 540 brushless motor in de orde van 3000 tot 3500kv probleemloos plaatsen.
     
  3. waf007

    waf007

    Lid geworden:
    17 nov 2013
    Berichten:
    31
    Bedankt voor het antwoord, ik ga eens bekijken hoe ik zowiets door kan meten. Goede tip! Verder wil ik nog opmerken dat het uit stilstand was/is dathij begon te tikken. Én dat ik niet zeg dat het een malafide verkoper is, maar waarschijnlijk gewoon domme pech van mijn kant? Ik ga niet met vingers wijzen maar ga het gewoon proberen op te lossen.

    Nog 1 vraag:
    Kan een foutieve motor zorgen voor het doorbranden van de esc? Ik was nl in de veronderstelling dat dit ervoor beveiligd is.voor mn gevoel was het meer een probleem van de esc zelf of de lipo namelijk..

    Mvg waf
     
  4. Jackske

    Jackske

    Lid geworden:
    15 nov 2016
    Berichten:
    295
    Locatie:
    Lier
    Ik zou op de eerste plaats toch de verkoper hierover eens aanspreken.

    Trekt die zijn handen terug, dan kan je een leuke review bij hem plaatsen om anderen te waarschuwen!!!
    Moet je ook wel zeker zijn dat je zelf niets fout hebt gedaan natuurlijk.
     
  5. Scrap

    Scrap

    Lid geworden:
    15 jun 2015
    Berichten:
    228
    Een ESC moet wel de aantal turns aankunnen.
    Ben trouwens benieuwd naar het tikken. Is het de motor die tikjes geeft?
    Kan je een filmpje plaatsen?
     
  6. Scrap

    Scrap

    Lid geworden:
    15 jun 2015
    Berichten:
    228
    Welke ESC zit er nu in?
     
  7. waf007

    waf007

    Lid geworden:
    17 nov 2013
    Berichten:
    31
    @Scrap volgens mij nu de blx165 de nieuwe variant van de orginele..
     
  8. waf007

    waf007

    Lid geworden:
    17 nov 2013
    Berichten:
    31
    Volgens mij geeft de motor de tikjes net of de neutraal stand een beetje aanloopt of iets dergelijks hij gaat dan achteruit tikkend. Ik heb een lipo leeg gereden en hij lijkt niet echt warm meer te lopen.
    Hopenlijk is het probleem opgelost nu.
     
  9. elrofotografie

    elrofotografie

    Lid geworden:
    16 mei 2010
    Berichten:
    321
    Locatie:
    Ergens bij Rotterdam in de buurt
    Ik zou een Lipo niet helemaal leeg rijden hoor
     
  10. waf007

    waf007

    Lid geworden:
    17 nov 2013
    Berichten:
    31
    Sorry het is de gewone blx 85.
    Ik bemerk ook dat bepaalde pennen tbh vering en ophanging niet meer orgineel zijn en vervangen door gewone schroefjes.. al met al rijdt hij nu wel.

    P.s. ik rij de lipo niet leeg leeg maar tot de fury aangeeft dat hij in low power mode schiet.
     

Deel Deze Pagina