3D geprint boot

Discussie in 'Algemeen scheepsbouw' gestart door isacat, 9 mei 2018.

 1. isacat

  isacat

  Lid geworden:
  9 mei 2018
  Berichten:
  2
  Locatie:
  Belgie
  Hoi, ik ben nieuw op dit Forum, even snel voorstellen, ik ben steven 45 jaar jong en woonachtig in Kumtich (BE).
  Ben bezig met een boot te printen met mijn 3D printer.
  De romp bestaat uit 4 stukken die ik volgens de handleiding met epoxy moet verbinden.
  Nu mijn vraag is, hoe kan ik de romp beschermen zodat deze 100% waterdicht is?
   
 2. piet

  piet

  Lid geworden:
  29 jul 2004
  Berichten:
  866
  Locatie:
  zaandijk
  Isacat, als u de onderdelen moet verbinden met epoxy zou ik daar de hele buitenkant ook mee behandelen eventueel met wat glasvezelmatten.
  Ik bouwde boten op de spantenmanier met latten en binnen en buiten behandelt met epoxy, en echt ze zijn waterdicht.
  Groetjes Piet
   
 3. k-k

  k-k

  Lid geworden:
  12 jul 2012
  Berichten:
  3.705
  Locatie:
  Oostvoorne
  Keperweefsel met epoxy eromheen. Laagje weefsel van 80 gr/m2 lijkt me voldoende als de romp lekker stevig is. Zo niet twee laagjes weefsel. Hoe dat te lamineren staan voorbeelden genoeg in bouwverslagen. Weefselmatten werkt niet zo soepel denk ik. Gr. Klaas.
   
 4. isacat

  isacat

  Lid geworden:
  9 mei 2018
  Berichten:
  2
  Locatie:
  Belgie
  bedankt voor de reacties, kan je de romp dan nog schilderen als er epoxy op zit of bestaat er epoxy met kleur pigment erin?
   
 5. k-k

  k-k

  Lid geworden:
  12 jul 2012
  Berichten:
  3.705
  Locatie:
  Oostvoorne
  Gewoon schuren, plamuren en schilderen. Je zal wel pigment in de epoxy kunnen doen, maar daarvan gaat met het schuren etc. het effect verloren. Denk dat het beter is om nadat de romp is glad geschuurd er een laag primer op te zetten. Dan heb je een mooie egale kleur om op verder te gaan. Gr. Klaas.
   
 6. ron van sommeren

  ron van sommeren Forum veteraan

  Lid geworden:
  31 aug 2002
  Berichten:
  28.956
  Locatie:
  tussen Tiel & Nijmegen, tussen Maas & Waal
  ]
  Uit welk materiaal is je boot geprint?

  Gespecialiseerd subforum
  3D Printen - MBF
   
  Laatst bewerkt: 11 mei 2018
 7. ron van sommeren

  ron van sommeren Forum veteraan

  Lid geworden:
  31 aug 2002
  Berichten:
  28.956
  Locatie:
  tussen Tiel & Nijmegen, tussen Maas & Waal
  Je kunt de moderatoren vragen om deze discussie te verplaatsen naar het 3D Printen - MBF subforum. Daartoe klik je op Meld onder het openingsbericht. Zo kun je ook om wijziging van berichten ent titels vragen (na 2 dagen bevroren), evenals gekrakeel rapporteren.

  Wanneer een bericht nog niet bevroren is, kun je het wijzigen via Bewerk, een titel die nog niet bevroren is kun je die wijzigen via Topic-Tools.

  Regio/provincie/woonplaats
  Het kan ook zeer handig zijn om je woonplaats of regio in je profiel te vermelden, dan kan iedereen dat altijd links naast je berichten zien. Voor helpende handjes, drinkgelagen, verwijzingen naar hobby-locaties, clubs en winkels, of gewoon een schouder om op uit te huilen.

  Conversaties versus profielposts
  PB = privé bericht, op dit forum heet het conversatie. Je start een conversatie met een gebruiker door te klikken op foto'tje of naam van de betreffende gebruiker, er opent een klein venstertje en daarin klik je op start een conversatie.
  Je kunt ook via profielposts communiceren, door op iemands gebruikerspagina te berichten te plaatsen, maar die berichten zijn openbaar op jouw @isacat profielpagina, iedereen kan ze lezen, en meedoen.

  Notificaties/meldingen
  Voor privébericht/conversaties kent het forum een paar handige opties zodat je o.a. berichten niet meer over het hoofd ziet. Je kunt een e-mail notificatie en/of een scherm-melding krijgen bij ontvangst van een privébericht/conversatie/post. Dit kan ook bij aantal andere forum-gebeurtenissen, zoals reacties in een discussie waarop je geabonneerd bent. Erg handig, je ziet niets meer over het hoofd :)

  E.e.a. is in te stellen door rechtsboven op je gebruikersnaam te klikken, daar zijn de diverse instellingen, ietwat onhandig, verdeeld over
   
 8. Ben44

  Ben44

  Lid geworden:
  27 jul 2010
  Berichten:
  649
  Locatie:
  Water
  Of je dat met epoxy moet kleven zal afhangen van het materiaal waarmee je print,als ik moet gokken denk ik dat epoxy waarschijnlijk niet de beste keuze zal zijn.
   

Deel Deze Pagina