3d probleem

Discussie in 'Modelbouwsoftware' gestart door Peter58, 1 okt 2020.

  1. Peter58

    Peter58

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    1.335
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    Hallo dames en heren,
    Ik loop tegen een probleem aan door een update van cura die dus niet wert. 4.7.1 liep op een hoop en had mn cura 4.7.0 gestuft.:mad:
    Met gevolg al mn instellingen weg, cura 4.7.0 weer geistaleerd en um op creality ender pro gezet.
    Dacht opgelost, ff de tempratuur bij gesteld en printen maar.
    Euhhhh dat deed ie heel netjes, maar de print is heel broos. Breekt in je handen :(
    IMG-20201001-WA0004.jpeg
    Dit zijn mn instellingen
    IMG-20201001-WA0010.jpeg IMG-20201001-WA0008.jpeg IMG-20201001-WA0006.jpeg IMG-20201001-WA0014.jpeg IMG-20201001-WA0018.jpeg IMG-20201001-WA0016.jpeg
    IMG-20201001-WA0012.jpeg
    Nu de tempratuur naar 235 gezet, kijken of dat wat doet!
    Staat dat goed?

    Grt peter
     

    Bijgevoegde bestanden:

    Laatst bewerkt: 1 okt 2020
  2. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.584
    Locatie:
    Groningen
    Filament dikte op 1.75 gezet?
     
  3. Peter58

    Peter58

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    1.335
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    Ja dat staat goed, 1.75
    Grt peter
     
  4. coen_l

    coen_l

    Lid geworden:
    27 dec 2014
    Berichten:
    515
    Locatie:
    Veldhoven
    Juiste nozzle diameter geselecteerd?
     
  5. Peter58

    Peter58

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    1.335
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    Ja, 0,4 staat ingesteld en zit in de printerkop.
    Grt peter
     
  6. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.584
    Locatie:
    Groningen
    Is dit PLA? Dan is 200+ wel vrij hoog. Met 200 moet je al een goed resultaat krijgen. Als je bed hechting goed is kan je het bed op 40 laten staan, ik heb deze altijd op 60. Verder zie ik niets geks in je instellingen. Heeft het materiaal lang stil gelegen of is het recent nog gebruikt?
     
  7. Peter58

    Peter58

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    1.335
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    Nieuwe rol pla, oude pla is wat ouder maar die print nu goed op 235° bed op 55°. De op nieuwe doos staat 195 tot 215°.
    Ik vrmoed dat er een vuiltje in de norzel zat, want nu gaat het weer goed :eek:.
    Ga de nieuwe uitproberen later, eerst de oude rol leeg printen.
    Grt peter
     
  8. Peter58

    Peter58

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    1.335
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    Nog even een vraag, bij eerste en bovenste laag die hij langzamer doet hals de rest, staat de exstruder te hakkelen.
    Die drukt dus te hard, hoe kan ik dit bij stellen?
    Moet ik dan de snelheid boven/onderkant verlagen? Staat nu op 25.0?
    Grt peter.
     
  9. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.584
    Locatie:
    Groningen
    Dan print je te koud of zit hij verstopt. Gezien de 230 graden denk ik verstopt ;)
     
  10. Peter58

    Peter58

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    1.335
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    Mijn stappenmotor die het pla doorvoert staat steeds te knakken (schiet terug), hoe kan dit?
    Laatst drukte hij de slang al uit de nippel waar het pla doorgevoert word, ook vernieuwd.
    Ik heb er al een nieuw tandwieltje voor gekocht en gemonteerd, maar blijft het doen.
    Wat kan ik hier aan doen?
    Grt peter.
     
    Laatst bewerkt: 5 okt 2020
  11. Vale Ouwe

    Vale Ouwe Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 feb 2004
    Berichten:
    5.452
    Locatie:
    Hell
    Nozzle verstopt?
    Te lage temperatuur van de nozzle? Kan een verkeerde instelling zijn, maar ook een defect in de temperatuur sensor. (breukje in de bedrading?)
     
  12. Peter58

    Peter58

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    1.335
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    Er zit een nieuwe norzel in staat op 220°, tempratuur zenzor werkt, hij stopt bij de ingestelde tempratuur.
    Instellingen staan hier boven, doet ie vooral bij de eerste laag en bij de vulling af en toe.
    Grt peter
     
  13. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.584
    Locatie:
    Groningen
    Dat zit er toch echt iets verstopt. Dat terug schieten van de motor mag echt nooit gebeuren. Haal het hele hotend uit elkaar en controleer elke stap. Ergens moet het zwaar lopen of verstopt zitten. Te heet kan PLA gaan verharden en ook verstoppen. Het hoeft niet in de nozzle zelf te zitten, de rest van de hotend kan ook verstopt raken.
     
  14. Peter58

    Peter58

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    1.335
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    Ga ik doen, zit er net allemaal nieuw op maar kan natuurlijk, bedankt !
    Grt peter
     
  15. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.584
    Locatie:
    Groningen
    Teveel retraction kan ook snel verstoppen. 2-3mm is veilig.
     
  16. Peter58

    Peter58

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    1.335
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    Intrekafstand bedoel je?
     
  17. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.584
    Locatie:
    Groningen
  18. Peter58

    Peter58

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    1.335
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    Ingesteld op 3mm
     
  19. Peter58

    Peter58

    Lid geworden:
    4 nov 2019
    Berichten:
    1.335
    Locatie:
    Vrouwenparochie
    Uit elkaar gehaald, euhhh zooitje!
    20201006_171331.jpg
    Grt peter
     
  20. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.584
    Locatie:
    Groningen
    Maar zie een verstopping? Kan ook in de ptfe buis zitten.
     

Deel Deze Pagina