8 september : Funrise Cup 2019 - Goirle

Discussie in 'Vliegmeetings' gestart door Piet G, 6 aug 2019.

 1. Piet G

  Piet G

  Lid geworden:
  19 dec 2004
  Berichten:
  524
  Locatie:
  Goirle
  Noteer alvast in je agenda:

  Zondag 8 september Funrise Cup 2019 bij Elektromodelvliegclub Nieuwkerk te Goirle.

  Meer informatie volgt spoedig!
   
 2. Piet G

  Piet G

  Lid geworden:
  19 dec 2004
  Berichten:
  524
  Locatie:
  Goirle
  DK7A4475.JPG
  Deelnemers Funrise Cup 2018.


  Funrise Cup 8 september 2019


  Elektromodelvliegclub Nieuwkerk organiseert op zondagmiddag 8 september van 12.00 u. tot 17.00 u. een vliegshow en vliegwedstrijden op vliegveld ‘Mini-airport Nieuwkerk" aan de Aalsedijk in Goirle.

  Hoogtepunt

  Gedurende de middag kun je tevens getuige zijn van een fly-by van een Harvard van de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht en een fly-by van een sleeptoestel met een zweefvliegtuig van de Vlaamse Zweefvlieg Academie

  Wedstrijden

  Modelvliegers uit Nederland en België gaan in drie manches uitmaken wie dit jaar de grote cup mee naar huis mag nemen.
  De modelvliegtuigen worden met een elektromotor op hoogte gebracht. Nadat de motor is uitgezet wordt er een zweefvlucht gemaakt van 10 minuten.
  De vliegtuigen starten in een groep van ongeveer vijf, steeds 1 minuut na elkaar.
  Tijdens de vlucht moeten bijzondere verrichtingen uitgevoerd worden. Tijdens de eerste manche bestaat de bijzondere verrichting tussen de 4e en 5e minuut uit het maken van zoveel mogelijk loopings. Tijdens de tweede manche wordt er onder een limbolint door gevlogen en tijdens de laatste moet er een tempexpaaltje kapot gevlogen worden. Tot slot moeten de vliegers steeds proberen precies op de 10e minuut hun vliegtuig op een landingsstip te landen.

  Deelnemen
  Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor vliegers, die alsnog willen deelnemen aan de Funrise Cup. Je kunt je opgeven via info@emvcnieuwkerk.nl. Je kunt dan ook deelnemen aan onze barbecue na afloop.

  Demonstraties
  Tijdens de vliegshow laten verschillende piloten je van 14.00u. tot 16.00u. zien wat er met de verschillende modellen mogelijk is.
  De demonstraties worden gevlogen door gastvliegers en leden van onze vereniging. Er wordt demo gevlogen met helikopters, grote en kleine elektro aangedreven zwevers, met motormodellen zoals boven- en onder-dekkers,
  In deze tijd kun je dus ook genieten van de Fly-by’s met de Harvard en de sleper/zwever combinatie.
  Je kunt je via info@emvcnieuwkerk.nl ook nog aanmelden als je zelf een demonstratie zou willen geven.

  Verloting
  Door loten te kopen ding je mee naar de prachtige prijs van een BALLONVAART, die beschikbaar wordt gesteld door Scholengemeenschap De Rooi Pannen.
  De trekking zal na de demonstraties plaatsvinden en kan alleen gewonnen worden als je ook op dat moment aanwezig bent.


  Bij slecht weer
  Mocht het op 8 september te slecht weer zijn, dan wordt er uitgeweken naar zondag 15 september. Hier wordt dan tijdig publiciteit aan gegeven via onze website www.emvcnieuwkerk.nl. Hier kun je nog veel meer informatie vinden over onze vliegclub.
   
  Laatst bewerkt: 7 aug 2019
 3. Piet G

  Piet G

  Lid geworden:
  19 dec 2004
  Berichten:
  524
  Locatie:
  Goirle
  We hebben een GO:

  De Funrise Cup 2019 gaat a.s. zondag 8 september definitief door!!

  De weersvooruitzichten zijn weliswaar niet zo zomers als we van de afgelopen paar jaar gewend zijn (het zal redelijk bewolkt zijn en ook een beetje fris voor de tijd van het jaar), maar het blijft waarschijnlijk droog en er staat weinig wind.

  Het veld ligt er prima bij en wij als organisatiecomité zijn er helemaal klaar voor om er samen met jullie een ouderwets gezellig evenement van te maken!

  We kijken er naar uit om jullie zondag op ons veld te mogen ontvangen !


  Hartelijke groet,

  Organisatie Funrise Cup 2019
   

Deel Deze Pagina