Acoms Technisport 2,4ghz antenne draad van ontvanger solderen wie kan mij helpen in de buurt van dri

Discussie in 'Model elektronica' gestart door speededwin, 18 jan 2011.

  1. speededwin

    speededwin

    Lid geworden:
    2 dec 2010
    Berichten:
    8
    Locatie:
    NIBBIXWOUD
    Goedendag allen,

    u denkt waarschijnlijk er zijn al genoeg van deze vragen gestelt maar kan het antwoord niet zo snel vinden ik heb een mooie pistoolzender van acoms een technisport 2,4ghz, ben gecrasht en nu is antenne kabel van mijn ontvanger afgebroken tot op de printplaat dus ik de modelwinkel in de buurt bellen zegt deze dat ik waarschijnlijk een nieuwe nodig heb want deze nieuwe 2,4 ghz techniek heeft een binnen en buiten kabel en als je die moet solderen gaat dat niet?? is dat zo?

    en hoe moet ik hem solderen als het wel kan het antenne kabeltje is standaard 256mm en is nu ongeveer 5mm kleiner als ik hem weer soldeer is dat een probleem en is het er gewoon aan prikken of niet en hoe??

    of moet ik een nieuwe ontvanger kopen??


    Alvast bedankt

    edwin ilbrink
    edwin_racer@hotmail.com

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Laatst bewerkt: 18 jan 2011
  2. plotterwelt

    plotterwelt

    Lid geworden:
    5 aug 2006
    Berichten:
    15.627
    Locatie:
    Oss
    Solderen kan je die niet zelf.

    Bij Futaba kan je de antenne uitwisselen , zit met een connector op de printplaat.

    Misschien bij jou ook ?
    Dan zou je een nieuwe antenne kopen en klaar is hij weer.

    Is het gesoldeerd kan je een Pb aan Corrien sturen en vragen of hij er iets aan kan doen.

    Mvg Johan
     
  3. speededwin

    speededwin

    Lid geworden:
    2 dec 2010
    Berichten:
    8
    Locatie:
    NIBBIXWOUD
    hij zit zoals u kunt zien met de net toegevoegde foto's gesoldeerd en kan hem er niet afklikken kan ik een ontvanger kopen ban futabo met klik systeem en dan gebruiken met mijn pistoolzender van acoms? en waarom kan ik dat niet zomaar solderen ik zag ook ergens anders dat het geen coax kabel is volgens hun


     
  4. plotterwelt

    plotterwelt

    Lid geworden:
    5 aug 2006
    Berichten:
    15.627
    Locatie:
    Oss
    Maak eens een duidelijke foto van de antenne .

    Zou het geen coax zijn ( wat voorkomt) kan je het solderen.

    En van andere firma,s kan je niks gebruiken.

    Mvg Johan
     
  5. jmellipse

    jmellipse

    Lid geworden:
    14 jan 2008
    Berichten:
    264
    Mijn spectrum sr3500 ontvangers hebben geen coax (de zender modules trouwens wel). Laatst was deze ook afgebroken. Gewoon opnieuw aangestript en gesoldeerd.

    Probeer gewoon 2mm van de mantel af te snijden en dan zie je wel of het coax is. Meestal zie je ook de structuur van de ijzeren mantel door het plastic van de buiten kabel gedrukt.

    Grote kans dat je Acoms ook gewoon te solderen is. Ik denk zoiezo dat het voor de prijs van een Acoms ontvanger niet zinvol ie om die te laten repareren.
     
  6. Corrien

    Corrien Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators Forum veteraan

    Lid geworden:
    28 okt 2003
    Berichten:
    12.352
    Locatie:
    Maasland
    Bij de Acoms Hayabusa ontvanger wordt een gewone draad als antenne gebruikt, geen coax kabel zoals je bij andere merken vaak ziet. Belangrijk is, dat de draad exact dezelfde lengte heeft als de oude, dus je zult een nieuwe draad moeten solderen.

    Als je niet weet hoe je dat moet doen moet je er niet aan beginnen. Met weinig of geen soldeerervaring wordt dit gewoon niets. Er is echter altijd wel ergens een elektronica-hobbyist te vinden die dat voor je kan doen. Als je in de buurt woont kun je dat natuurlijk ook hier bij de servicedienst laten doen.

    Het oude eindje moet worden uitgesoldeerd en daarvoor moet de nieuwe in de plaats komen. Zo gemakkelijk is het, maar je hebt wel de-soldeergereedschap, een goede soldeerbout en een ervaren soldeerder nodig.
     
  7. Dirk

    Dirk Forum veteraan

    Lid geworden:
    30 aug 2002
    Berichten:
    5.033
    Locatie:
    Baarn
    als het een kort antennedraadje was van ca. 32 mm (1/4 golflengte) dan is het draadje gewoon een draadje ... en kan je het vervangen door een draadje dat zo exact mogelijk in lengte gelijk is, een normale 1/4 golf antenne is 31,25 mm, maar door "interne" aanpassingen in de ontvanger kan de lengte afwijken ...
     
  8. speededwin

    speededwin

    Lid geworden:
    2 dec 2010
    Berichten:
    8
    Locatie:
    NIBBIXWOUD
    hierbij paar foto's is erg onduidelijk misschien maar het lijkt net een gewoon antenne kabeltje als me 40mhz ontvanger heeft

    lijkt wel gewoon draad en is acoms relatief goedkoop voor een pistoolzender??? en is het te solderen maakt de mm die bloot zijn nu uit voor de ontvanger als ik het soldeer is hij dat aan lengte kwijt omdat dit aan achterkant printplaat komt



    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

     
  9. hobbyist

    hobbyist Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    10 mrt 2009
    Berichten:
    3.355
    Locatie:
    Noord Brabant
    Voor dit type ontvanger is dat van de binnen en buiten kabel niet van toepassing.

    Je kunt een gewoon draadje als antenne gebruiken, maar het is wel belangrijk dat de lengte vanaf de print tot het het einde van het draadje 256mm bedraagt.

    Succes met het solderen opmeten en afknippen.
     
  10. speededwin

    speededwin

    Lid geworden:
    2 dec 2010
    Berichten:
    8
    Locatie:
    NIBBIXWOUD
    zit door de weeks in driebergen en weekend in nibbixwoud (HOORN NOORD HOLLAND) is dit dichtbij iemand die goed kan solderen ik kan ook best solderen en heb hier een super fijne gas soldeerbout met super dunne punt maar weet niet hoelang ik kan solderen want kan na een tijdje niet meer pakken op de printplaat en moet geen s39 gebruiken heb ik gehoord en antenne draad is dat hetzelfde draad wat ze als antenne van wekkerradio's en soms bij stereotorens bij geleverd krijgt.



     
  11. N.P.S.

    N.P.S. Forum veteraan

    Lid geworden:
    17 jun 2007
    Berichten:
    8.528
    ...
     
    Laatst bewerkt: 18 jan 2011
  12. speededwin

    speededwin

    Lid geworden:
    2 dec 2010
    Berichten:
    8
    Locatie:
    NIBBIXWOUD
    ik heb de oude deel er al uit gesoldeerd was zo klaar effe tippen en klaar maar nieuwe lukt niet echt wie kan in de buurt van driebergen goed solderen en heeft toevallig ook goede kwaliteit antenne kabel liggen (zie net dat ik ook wat heb maar is veel minder dik kwa draad inwendig komt van wipie wapie zwartemarkt helikopter hahaha:p ) en wil mij helpen??
     
  13. N.P.S.

    N.P.S. Forum veteraan

    Lid geworden:
    17 jun 2007
    Berichten:
    8.528
    De antennedraad vóór het solderen op de print eerst vertint?
     
  14. speededwin

    speededwin

    Lid geworden:
    2 dec 2010
    Berichten:
    8
    Locatie:
    NIBBIXWOUD
    vertinnen bedoelen gebruiken jullie daarbij s39? en hoe kort draadje draad zonder isolatie moet ik gebruiken en vertinnen houdt in?? heetmaken (me isolatie van de draad smelt moet er ook soldeer nieuw bij??) en er is geen gaatje in de printplaat door de soldeer gekomen en kan draad er niet doorheen prikken

     
  15. N.P.S.

    N.P.S. Forum veteraan

    Lid geworden:
    17 jun 2007
    Berichten:
    8.528
    Als de isolatie smelt, duurt het solderen veel te lang. Voor het solderen van elektronica-componenten wordt harskernsoldeer gebruikt. S39 is een agressief vloeimiddel dat wordt gebruikt voor het solderen van zinken dakgoten. Gebruik je dat in elektronica, dan is daar nog maar één weg voor, richting afvalbak.

    Corrien gaf al aan dat je desoldeergereedschap nodig hebt. Een tinzuigpomp, of ten minste zuiglitze. Zonder gereedschap en ervaring kan je deze klus niet klaren. Als door te veel verwarming het soldeereiland los komt van de print is de ontvanger meteen geschikt voor de afvalbak.

    Laat deze klus over aan een ervaren soldeerder met het juiste gereedschap of stuur de ontvanger naar Corrien. Dat kost wat geld, maar altijd veel minder dan een nieuwe ontvanger.
     
    Laatst bewerkt: 18 jan 2011
  16. Cheeta

    Cheeta Forum veteraan

    Lid geworden:
    8 jul 2003
    Berichten:
    9.512
    Locatie:
    Nieuwegein
    ik zou dit soldeerwerk even overlaten aan iemand met meer ervaring edwin.
    Het is belangrijk dat dit goed gebeurt.
     
  17. speededwin

    speededwin

    Lid geworden:
    2 dec 2010
    Berichten:
    8
    Locatie:
    NIBBIXWOUD
    Weet iemand een bedrijf/modelbouwwinkel of kennis die dit vaker doet en die in de buurt van driebergen/zeist/Nibbixwoud(hoorn n-h) woont



     
  18. plotterwelt

    plotterwelt

    Lid geworden:
    5 aug 2006
    Berichten:
    15.627
    Locatie:
    Oss
    Als brievenbuspost in een bubbelzakje kan je die ook naar mij sturen.( met de defekte antenne )
    Doe je extra zegels en adres er mee in en dan kan ik hem weer terug sturen .

    Stuur maar een Pb als er interesse zou zijn.

    Mvg Johan
     
  19. Hrrbs

    Hrrbs Guest

    Ik had dit ook een keer, heb de antenne er weer opgesoldeerd. het ging wel maar niet meer zoals vroeger.

    Dus ik zeg dat het een tijdelijke oplossing is
     
  20. Cheeta

    Cheeta Forum veteraan

    Lid geworden:
    8 jul 2003
    Berichten:
    9.512
    Locatie:
    Nieuwegein
    als je goed soldeert is er niks mis mee ten opzichte van een nieuwe.

    alleen solderen wordt nog wel eens onderschat.
     

Deel Deze Pagina