albatros besteld - tips and tricks?

Discussie in 'HLG/DLG/F3K' gestart door peytr, 25 mrt 2021.

 1. peytr

  peytr The First Aviators

  Lid geworden:
  24 apr 2012
  Berichten:
  175
  Afgelopen weekend met hoogbejaarde Highlight op stap. Geinig ding maar heeft bij mij nu 40 gram lood in de neus door reparatie aan stabilo. Evengoed weer zo leuk dat ik denk: iets beter kistje zou geinig zijn. Zie ik hier in 'Te koop'-forum dat iemand zijn bijna ongebruikte Albatros te koop aan biedt voor een redelijke prijs. Nachtje over geslapen en besloten dat ik em wel wil hebben. Net te laat :bye:.

  Ik had me er intussen op ingesteld dus even geGoogled wat voor kistje dat is; recreatiekistje maar wel met enige performance en niet al te duur. Took the plunge: er wordt er een voor me gemaakt en bestelde direct een ballastkitje mee:yes:. Kan even duren voor ie vliegt maar zal hier laten weten wat ik er van denk. Ben intussen benieuwd of er anderen zijn die het kistje hebben en of er tips and tricks te vergeven zijn.
   
 2. bieze

  bieze

  Lid geworden:
  17 jun 2014
  Berichten:
  309
  't was de mijne die te koop stond...

  Ik had hem gekocht om 'eens te proberen' en hij had me aangenaam verrast met zijn vliegeigenschappen. De reden dat hij weggegaan is, is omdat hij moest concureren om vliegtijd tegen een paar andere kisten...
  Het is niet het meest glimmende toestel, maar daar zie je niks van op 50 meter hoogte.
  Er zat een T-peg bij de kit, maar die heb ik vervangen door een andere. Hij leek me niet de sterkste.
  Als je het toestel hebt laten maken zal deze er waarschijnlijk al inzitten, als hij ooit zou afbreken kan je er nog altijd eentje doorheen steken... Voor hetzelfde geld, heb ik me gewoon te snel zorgen gemaakt!
  Leuke vlieger voor een redelijk zachte prijs ('k weet niet wat hij nu kost)

  Veel plezier met 'de nieuwe'...
   
 3. peytr

  peytr The First Aviators

  Lid geworden:
  24 apr 2012
  Berichten:
  175
  Dank! Ja, ik herken uw gebruikersnaam. De kist kost 375 en ruim 400 met een ballastkitje er bij en dan wat muntjes om uit Polen naar hier te komen.
  Ik was al zo gevallen voor uw kistje dat k toch maar besloot dezelfde te bestellen, inclusief het kleurschema. Ik bestelde deze als opvolger voor een hoogbejaarde highlight - die lijkt me wat minder maar is ook al leuk. Als recreatievlieger heb je een eenvoudig leven.
   
 4. bieze

  bieze

  Lid geworden:
  17 jun 2014
  Berichten:
  309
  Ah, ik begreep dat je hem ging laten 'assembleren'... indien niet kan je de werppen zelf eens bekijken en beslissen wat je ermee doet.
  Volgens mij is hij dan in prijs gezakt, want ik had 537 betaald met ballast en servotray zonder verzending...

  De gustibus et coloribus non est disputandum... (of zoiets)
  Altijd leuk kleurtjes kiezen, omdat het de eerste was die naar Belgie kwam, mocht ik mijn ontwerp kiezen. Ik vond wel dat het duidelijk een "albatros" moest blijven... Leuk dat het in de smaak viel!

  Deze dlg voor onder 500 euro in huis... hier kan je je geen buil meer aan vallen!
   
  Loet Wakkerman vindt dit leuk.
 5. nayy

  nayy

  Lid geworden:
  3 dec 2005
  Berichten:
  76
  Hallo,

  Benieuwd naar de prestaties van die albatros DLG, ... voor een 1,5m zwever is deze prijs alvast heel scherp...

  Al gevlogen ondertussen ?

  Nayy
   
 6. bieze

  bieze

  Lid geworden:
  17 jun 2014
  Berichten:
  309
  Hey Yannick, als ik me goed herinner waren de vliegeigenschappen vergelijkbaar met de Auri. De afwerking was iets minder, maar blijkbaar gebruikt de maker geen blanke lak in zijn mallen. Bij mij waren er doffere plaatsen in de vleugel. Iets minder bling-bling voor veel minder ping-ping dus. De neus is niet overdreven ruim voor servo's, maar dat vind ik bij de meeste DLG's! (behalve dan bij de Auri)
  Zoals ik al eerder zei, ik denk dat je je er geen buil aan kunt vallen...
   

Deel Deze Pagina