Altis 4 logging

Discussie in 'F5J' gestart door Blacquièrdinges, 20 apr 2014.

  1. Blacquièrdinges

    Blacquièrdinges

    Lid geworden:
    3 apr 2013
    Berichten:
    500
    Locatie:
    Assen
    Heren,

    Gisteren heerlijk zitten oefenen met wat wind en veel turbulentie. Landen in gebied waar wind net over de bomen neerslaat enz.

    Veel geleerd enz. Nu zit ik de logs van de altis te bekijken en kan van de 9 vluchten er 3 niet openen. Bij het downloaden in de altis flight manager via device download krijg ik meldingen van"

    Problem with data download! FLT00083.DAT

    En ook los inladen geeft een error:

    Unknown format! E:\FLT00083.DAT

    Beetje jammer dat ik die bestanden niet kan in lezen. Terwijl andere bv 82 en 89 prima te lezen zijn. Iemand ideeën hoe ik deze data als nog kan in lezen of reviewen?

    Blacquièrdinges
     
  2. vw4style

    vw4style

    Lid geworden:
    20 okt 2007
    Berichten:
    2.948
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
    Even mailen met aerobtec. Die kunnen je daar het best bij helpen.
     
    dumontwj vindt dit leuk.
  3. Blacquièrdinges

    Blacquièrdinges

    Lid geworden:
    3 apr 2013
    Berichten:
    500
    Locatie:
    Assen
    Dat heb ik inmiddels ook gedaan. Iemand kwam ook nog met idee om logviewer te gebruiken helaas kent die geen altis log formaat. Dus even afwachten wat aerobtec antwoordt.
     
  4. vw4style

    vw4style

    Lid geworden:
    20 okt 2007
    Berichten:
    2.948
    Locatie:
    Alphen aan den Rijn
    Staat hij in de F5J modus of training?
     
  5. jacobbos

    jacobbos

    Lid geworden:
    13 apr 2008
    Berichten:
    3.044
    Locatie:
    Gorredijk. FRL
    De Altis wordt door je PC gewoon gezien als externe USB stick. Met de software van Aerobtec kun je er dan iets mee.

    Soms helpt het om een andere PC/laptop te gebruiken om de data er op die manier vanaf te halen. Deze data kun je dan waarschijnlijk weer inlezen in de Aerobtec software.

    JB
     
  6. Blacquièrdinges

    Blacquièrdinges

    Lid geworden:
    3 apr 2013
    Berichten:
    500
    Locatie:
    Assen
    JB,

    Probleem is dat er een aantal bestanden uit een reeks niet leesbaar zijn. Ook na kopiëren of op ander systeem. Het was niet zo als eerder was dan items na een update niet meer leesbaar waren.
     
  7. jacobbos

    jacobbos

    Lid geworden:
    13 apr 2008
    Berichten:
    3.044
    Locatie:
    Gorredijk. FRL
    Tja, klinkt als een verminking/beschadiging. Ben bang dat er weinig aan te doen is. Gewoon formatteren, en het vluchtje exact opnieuw navliegen ;)

    JB
     
  8. Wimh

    Wimh

    Lid geworden:
    25 mei 2005
    Berichten:
    792
    Locatie:
    Erpe-Mere, Belgium
    ik heb hetzelfde voorgehad na de voorlaatste update. Ik hoopte dat het
    met de bugfix erna zou opgelost zijn , maar dat kon ik nog niet testen...
     
  9. Rick NL

    Rick NL The First Aviators

    Lid geworden:
    18 apr 2008
    Berichten:
    3.058
    Locatie:
    Gouda
    Heb je geprobeerd het bestand in Excel te laden?
    Dan kan je hem mogelijk lezen als spatie gescheiden dataset.
    Als je geluk hebt zie je als je een file laadt die wel werkt wat er fout is aan je #83. Dan aanpassen en opslaan als msdos text file en dan de juiste extensie er aanhangen.

    Mogelijk lukt dat, anders stuur je mij #83 en een goede en ik probeer het voor je.

    Rick
     
  10. Blacquièrdinges

    Blacquièrdinges

    Lid geworden:
    3 apr 2013
    Berichten:
    500
    Locatie:
    Assen
    Zover ik het met editor (HEX) heb bekeken zijn het geen spatie, komma, puntkomma gescheiden bestanden maar binair. Dat had ik al bekeken. De altis flight manager slaat wel de bestanden op in tekst (csv of vergelijkbaar).

    Ik wacht gewoon even rustig af wat aerobtec mailt.
     
  11. Rick NL

    Rick NL The First Aviators

    Lid geworden:
    18 apr 2008
    Berichten:
    3.058
    Locatie:
    Gouda
    OK,
    De .AFR bestanden zijn wel Excel leesbaar, dat de .DAT het niet waren heb ik niet geprobeerd.

    Succes!

    Rick
     
  12. PH-SVV

    PH-SVV Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    15 apr 2009
    Berichten:
    1.984
    Locatie:
    Ede
    Ik heb een zelfde probleem met mijn Altis, lijkt dus toch vaker voor te komen.
    Vandaag of morgen maar even de firmware opnieuw flashen en kijken of dat helpt.
    (anders lees ik hier graag wat Aerobtec heeft geantwoord)
     
  13. Blacquièrdinges

    Blacquièrdinges

    Lid geworden:
    3 apr 2013
    Berichten:
    500
    Locatie:
    Assen
    Ik heb gisteren ook gevlogen en ook daar was weer een file die "beschadigd/onleesbaar" was. Helaas heb ik nog niks van aerobtec gehoord hierover. Nog steeds beetje stil. Ik hoop dat ze een goede vakantie hebben :)
     
  14. Wimh

    Wimh

    Lid geworden:
    25 mei 2005
    Berichten:
    792
    Locatie:
    Erpe-Mere, Belgium
    Van mijn 3 vluchten deze namiddag kon ik enkel de laatste 2 inlezen. Heb ook maar eens een mailtje naar Aerobtec gedaan....
     
  15. Blacquièrdinges

    Blacquièrdinges

    Lid geworden:
    3 apr 2013
    Berichten:
    500
    Locatie:
    Assen
    Ik heb nog helaas niks gehoord van Aerobtec. Morgen nog maar eens kijken of ik een mailtje die kant op kan doen. Misschien in de spam folder gekomen.

    Blacquièrdinges
     
  16. frans46

    frans46

    Lid geworden:
    2 mei 2011
    Berichten:
    426
    Locatie:
    Gelderland
    Na het opnieuw inlezen van sofware blijken de oude file's niet meer bruikbaar voor uitlezing.
    Bij mij leek het kantelpunt of de daarbij behorende pulsbreedte een beetje dubieus. Met een drie-standen-schakelaar moet de stand van het laagste toerental de logger goed starten. Zet de schakelaar niet in de hoogste stand maar zet hem na ca. 2 seconden uit. Nu mag de motor niet opnieuw te starten zijn.
    Daar zit een te ruim grensgebied wat de logger soms verkeerd laat noteren.
    Schroef het toerental van die middenstand iets omhoog en de logger blijkt bij mij geen fouten meer te maken.
     
  17. Wimh

    Wimh

    Lid geworden:
    25 mei 2005
    Berichten:
    792
    Locatie:
    Erpe-Mere, Belgium
    Ik heb onmiddellijk antwoord gekregen ( zoals altijd trouwens). Het probleem is gekend, alsook de oplossing, deze is echter nog niet in produktie gezet. Mijn meegestuurde probleemfile heeft men aangepast zodat ik hem nu toch zou kunnen bekijken...
    nog wat geduld dus ( of trigger op "always on" zetten...)...

     
  18. PH-SVV

    PH-SVV Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    15 apr 2009
    Berichten:
    1.984
    Locatie:
    Ede
    Ik heb de trigger op always on, maar ook dan treed het op.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 5 dec 2015
  19. Blacquièrdinges

    Blacquièrdinges

    Lid geworden:
    3 apr 2013
    Berichten:
    500
    Locatie:
    Assen
    Hoi WimH

    Waarschijnlijk is mijn mail in de spam box verdwenen, kan gebeuren. Ik had de vorige keer geen problemen met de communicatie. Dus zal iets mis zijn gegaan.

    Ik wacht nu rustig af tot de fix binnenkort komt.

    Blacquièrdinges
     
  20. xat

    xat

    Lid geworden:
    9 mei 2013
    Berichten:
    244
    Locatie:
    FRS tegen de Waddenzee
    Hallo , is het al iemand gelukt , met de Altis V4 trainings-software V1.7 om de hoogte op zijn zender display te krijgen ?

    Het is mij met Graupner MX 16 Hott Firmware V1.722 nog niet gelukt met onderstaande Handleiding ?

    Telemetry support for Jeti model®, Multiplex® M-Link, Graupner® HOTT

    Connection for telemetry
    Some radio systems provide telemetry functions.
    These functions allow wireless transmission of certain data from the aircraft
    during the flight and display it on your Tx or monitor screen.
    The Altis v4 has COM A and COM B connectors reserved for this purpose.
    Use a Molex/JR telemetry cable (sold separately) to
    connect your Altis v4 to the telemetry input of your receiver.
    See Fig 5.

    AerobTec Altis v4 User Manual page 6

    See Fig 5: Telemetry connection
     

Deel Deze Pagina