Arduino aansluiten

Discussie in 'Model elektronica' gestart door Theodoorn, 25 jul 2022.

  1. Theodoorn

    Theodoorn

    Lid geworden:
    1 dec 2021
    Berichten:
    19
    Locatie:
    Doorn
    Beste mede forum leden
    Is er iemand die met een relatief makkelijke uitleg kan aangeven hoe je de rc controller , ontvanger en regelaar moet aansluiten op een Arduino uno of Nano board
    Ik ben een beginnend modelbouwer ik heb een kinghauler en ik wil via mijn rc controller de Android aansturen om bv de verlichting aan te doen of remlichten laten branden

    Alvast bedankt
     
  2. Bruno van Hoek

    Bruno van Hoek Vriend van modelbouwforum.nl PH-SAM Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 aug 2002
    Berichten:
    9.518
    Locatie:
    Almere, MVA (ex-Daedalus Amsterdam)/G&E/F23D
    Ik ga er vanuit dat je al een programma hebt voor je Arduino board? Anders helpt aansluiten ook niet.
    Wat ik niet begrijp is wat remlichten op een helicopter voor functie hebben... :rolleyes:
     
  3. Theodoorn

    Theodoorn

    Lid geworden:
    1 dec 2021
    Berichten:
    19
    Locatie:
    Doorn
    Een kinghauler is een Truck
    Ik ben bezig met het schrijven van een sketch
     
  4. eigenwijs

    eigenwijs

    Lid geworden:
    21 jul 2012
    Berichten:
    41
    Locatie:
    Beneden de rivieren
    Wat wil je precies?
    Ik heb een Arduino op 1 kanaal van de ontvanger aangesloten en dat kanaal op de zender aan een 3 standen schakelaar geknoopt. Op die manier schakel ik de landingslichten van een vliegtuig. Als dat is wat je zoekt kan ik wel een tekeningetje voor je maken hoe ik het heb aangesloten.
     
  5. Theodoorn

    Theodoorn

    Lid geworden:
    1 dec 2021
    Berichten:
    19
    Locatie:
    Doorn
    Ik heb op m,n zender 5 vrijekanalen/schakelaars en die wil ik aan de arduino koppelen
    Maar als ik naar links of naar recht stuur moeten de richting aanwijzer ook werken
    Maar hoe kan ik via m,n zender naar ontvanger de arduino aansturen
    Als jij dat tekeningetje voor me kan maken graag bvb hartelijk dank
     
  6. eigenwijs

    eigenwijs

    Lid geworden:
    21 jul 2012
    Berichten:
    41
    Locatie:
    Beneden de rivieren
    Ik heb nog even gezocht, en hier is mijn schema.
    De Lipo spanning zit bij mij rechtstreeks op de RAW input van de nano. De Nano kan daar tot 12V hebben. Check even bij jouw type arduino wat die aan kan.
    De LED's heb ik via mosfets (IRLZ44N) aangesloten omdat ik vrij zware led's heb. Dat trekt de Arduino anders niet. De inputs A0 en A1 gebruik ik voor de reciever kanalen. Omdat de receiver via de esc aan dezelfde spanningbrin hangt als de arduino hoef je alleen de signaal draad van de ontvanger maar te koppelen. De + en - zijn niet nodig in dit schema.
    De voltage regulator (D24V25F3) zit er in omdat ik max 3.3V naar de LED's wilde hebben met voldoende vermogen zodat ik niet te veel vermogen zou verstokrn in de weerstanden voor de LED's.

    Schematic_NavLights_2022-07-25.png

    Hopelijk heb je er wat aan. Er zijn vast mooiere oplossingen, maar dit is hoe ik het heb gedaan.
    Mijn code staat op github.
     
    Bruno van Hoek vindt dit leuk.
  7. Theodoorn

    Theodoorn

    Lid geworden:
    1 dec 2021
    Berichten:
    19
    Locatie:
    Doorn
    Hartelijk dank ik ga dit morgen eens uitpluizen
     
  8. Bruno van Hoek

    Bruno van Hoek Vriend van modelbouwforum.nl PH-SAM Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 aug 2002
    Berichten:
    9.518
    Locatie:
    Almere, MVA (ex-Daedalus Amsterdam)/G&E/F23D
    Dan nog steeds begrijp ik niet waarom je deze vraag in het helicopterforum stelt...
    Ik zou hem hier verwacht hebben. Vraag een moderator om hem even te verplaatsen.
    Dan krijg je veel meer reacties.
    Ik gebruik voor al mijn onboard Arduinos een ProMini (klein en licht)
     
  9. Theodoorn

    Theodoorn

    Lid geworden:
    1 dec 2021
    Berichten:
    19
    Locatie:
    Doorn
    Dank voor jou info kan e zien dat ik nieuw ben
    Kijken of ik hem kan laten verplaatsen
     
  10. Bruno van Hoek

    Bruno van Hoek Vriend van modelbouwforum.nl PH-SAM Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 aug 2002
    Berichten:
    9.518
    Locatie:
    Almere, MVA (ex-Daedalus Amsterdam)/G&E/F23D
    Ja, het was zeker niet vervelend bedoeld, maar je had me gewoon helemaal op het verkeerde been.

    Wat "eigenwijs/dystechnic" heeft gemaakt ziet er heel interessant uit.
    Ik zou het weer op een andere manier hebben aangepakt, hoofdzaak is dat het werkt en doet wat de bedoeling is.
     
  11. F2B

    F2B

    Lid geworden:
    19 jul 2006
    Berichten:
    742
    Je kunt natuurlijk een Arduino gebruiken om met een stukje logica het ingaande Rx signaal te vertalen in een lichtshow maar voor simpel aan/uit schakeling op basis van een Rx signaal zijn er ook modules te koop. Bijvoorbeeld deze: https://www.vanallesenmeer.nl/RC-Switch-with-Relay-(Assembled)-Pololu-2804
     

Deel Deze Pagina