asche aan zee

Discussie in 'Spoor H0 en Spoor N' gestart door raf, 21 mei 2021.

  1. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.811
    Locatie:
    As,België


    als je vanuit de sporen vertrekt naar het depot en je vergeet dit in kleine beweging te doen dan stopt de lok automatische IN het depot.
    nadien kun je in kleine beweging verder rijden .
    voor de rest kan ik weinig doen daar ik zonder printjes ben komen te vallen
    dat krijg je als je collega's uit de nood helpt
    maar ja 14 dagen wachten dan zijn ze binnen

    gr raf
     
    ozy vindt dit leuk.
  2. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.811
    Locatie:
    As,België
    de planning vandaag is de seinen van de 3weg wissel aan te sluiten
    daar ik geen onderdelen meer heb om nog servo's aan te sluiten
    nadien een pakketje naar de post brengen op de fiets dus hopen op een uurtje droog weer
    en dan eens wat opruimen want overal liggen bundels kabels dus er allemaal rolletjes van maken
    als het lukt met de seinen dan komt er een filmpje

    gr raf
     
  3. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.811
    Locatie:
    As,België
    de opruim werken gaan iets langer duren dan gedacht zo te zien .
    vandaag wel vanaf 9 uur tot nu gereden met maar 3 keer dat er iets fout liep
    waarvan 2 ontsporingen op wissels aan het station
    en dan een keer dat een lok niet geremd heeft en op de vorige inliep
    deze lok moet ik dus in het oog gaan houden en kijken waarom dit gebeurt is
    voor de rest 2 poets wagons laten mee lopen en straks of morgen de stofzuiger

    gr raf
     
  4. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.811
    Locatie:
    As,België
    nu al de loks die nog moeten omgebouwd worden uitgesorteerd
    het zijn er nogal wat LOL
    en morgen verder met opruimen en nu rolletjes kabel maken zodat die morgen de doos in kunnen
    de stofzuiger van dapol heeft zijn best gedaan en een deel kleine onderdeeltjes van de baan opgezogen
    die kunnen nadien terug op de wagons gekleeft worden
    ze liggen nu in een doosje met gevonden onderdelen

    zo dat was het voor vandaag
    gr raf
     
  5. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.811
    Locatie:
    As,België
    zo vandaag naar de garage geweest voor groot onderhoud
    dan verder met opkuisen
    drie defecte servo's gevonden en eentje is kunnen hersteld worden
    de andere twee zijn niet compatible en kunnen voorlopig niet hersteld worden
    een printje is zo wie zo defect en daar een nieuwe eind trap voor bestellen is onzin
    voor een 3 euro servo loont het de moeite niet
    maar het was plezant om te doen of ik ze hersteld kreeg
    dus nu wachten tot ik tandwielen tegen kom want die moeten ook nog ergens liggen

    gr raf
     
  6. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.811
    Locatie:
    As,België
    vandaag verder gegaan met opruimen dus het schiet een beetje op
    dan aan de module bak ook weer wat gedaan dat is al eventjes geleden
    de achterwand is geplaatst en de steunmuur is er tegen gelijmdt.
    straks foto's als ik de afstand lat kan weg halen want nu is het niet mooi
    ik ben wel mijn 4 daken verloren dus dat word zoeken voor ik de loodsen weer in orde ga hebben

    zolder.jpeg bakmodule2.jpeg bakmodule1.jpeg
    zo de foto's

    gr raf
     
    Laatst bewerkt: 8 okt 2021
  7. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.811
    Locatie:
    As,België
    vandaag een loc een andere motor en decoder in bouwen .
    dit is wel geen belgische loc maar het is een van de weinige met telex ontkoppelingen om te kunnen rangeren
    dus daar knijp ik een oogje voor dicht dan maar
    voor de rest nog verder sorteren en opruimen
    straks wel weer een filmpke van de baan

    een reeks 81
    dit is geen belgische loc maar hij heeft voor en achter telex koppelingen wat het heel gemakkelijk maakt om er mee te rangeren daar je kunt afkoppelen waar je wil
    de kolen achter op de bunker ontbreken nog maar dat is voor straks want die moeten drogen
    en dan kan ik niets meer instellen .
    weer eentje voor op de baan dus
    en op het test spoor heb ik maar 1 meter en dan nog met je linker hand de muis en het programma bedienen is allemaal niet zo makkelijk

    gr raf
     
    Laatst bewerkt: 9 okt 2021
  8. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.811
    Locatie:
    As,België
    vandaag wat wagons ombouwen met binnen licht
    massa detectie op de wielen en doorgaande stroom
    20211010_065755[1].jpg
    op de twee boogie's komen massa afnamers zodat er zeker altijd een wagon massa heeft voor de rest van de wagons
    als er dan eentje eens geen goede massa heeft flikkerd tenminste de verlichting niet
    boven komt een 3D geprinte houder voor de led's alsook het stuur printje waarmee de licht intensiteit mee kan geregeld worden
    20211010_070121[1].jpg
    de volgende is ook reeds klaar
    dit is er eentje met sluit verlichting en binnen verlichting
    20211010_095335[1].jpg
     
    Laatst bewerkt: 10 okt 2021
  9. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.811
    Locatie:
    As,België
    vandaag wat aan de 215 duikboot verder gedaan
    voor de baan nog wat mdf stukken gezaagd zodat ik verder kan met de schakel borden die rondom de baan worden aangebracht
    het volgende is van die panelen bij bestellen en daarna kijken hoe ik de openingen ga frezen voor de lcd schermpjes
    zodat deze kunnen gemonteerd worden en de kabels op lengte gemaakt
    er waren nog problemen met een loc maar na het vervangen van de anker werkte hij terug zoals het moet
    als ik terug een loc ombouw dan ga ik deze anker terug inbouwen en test rijden voor ik de loc terug dicht maak

    gr raf
     
  10. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.811
    Locatie:
    As,België
    Vandaag frees werken op de planning zodat de schermpjes kunnen ingebouwd worden
    het probleem de delen vast krijgen op de frees tafel .
    gelukkig grote zware blokken lood om de plaat omlaag te houden
    filmpke volgt en foto's na de inbouw ook
    doeme toch
    de stuur print van de frees machine is defect dus opsturen naar stepcraft om ze te laten herstellen
    dus niks te frezen dan maar wat tekenen en printen

    een handkar om ergens langs de kant te zetten op of naast een spoor
    handkar.jpg
    gr raf
     
    Laatst bewerkt: 12 okt 2021
  11. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.811
    Locatie:
    As,België
    ok vandaag weer wat verder gedaan door twee wissels van servo's te voorzien .
    maar verder kan ik niet gaan daar ik zonder printjes ben komen te zitten
    WhatsApp Image 2021-10-13 at 09.03.59.jpeg
    dan maar een print getekend om verlichting in wagons te kunnen aan brengen .
    met onderdelen en alles komt deze op 3 euro dus een pak goedkoper dan die je in de winkel koopt
    met een pot metertje is de lichtsterkte te regelen
    WhatsApp Image 2021-10-13 at 09.06.15.jpeg
    zo ziet het er dan uit in een trein .
    en dan als proef dit eens gemaakt maar dit past niet op mijn baan wegens verkeerd tijdperk

    een party wagon .nu nog een micro mp3 speler en een zeer kleine luidspreker dan is het helemaal af

    gr raf
     
    ozy vindt dit leuk.
  12. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.811
    Locatie:
    As,België
    vandaag naar affligem gaan op bouwen voor het komende weekeinde
    eindelijk nog eens een beurs na al die tijd
    hopelijk staat die mensen daar met hun ets materiaal want ik heb roosters nodig
    ik kan ze printen maar dat kost meer dan die messing ets delen kopen

    gr raf
     
  13. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.811
    Locatie:
    As,België
    de beurs is achter de rug dus terug aan de baan bezig
    zei het aan de module baan .
    ik zit met een kortsluiting op het overname spoor en dat was verleden jaar nog in orde dus ???,
    wie zoekt die vind zeggen ze
    straks foto's
    gr raf
     
  14. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.811
    Locatie:
    As,België
    zo vandaag bak 2 tegen bak 1 gezet en nu hebben we reeds een mooie lengte .
    ook waren gisteren de stukken voor de ontkoppeling uit de rangeer lok binnen
    dus vandaag deze er in gemonteerd .je moet wel heeeeel snel solderen want anders is de spoel defect
    20211023_145359[1].jpg 20211023_150441[1].jpg
    en nu kan hij weer de programmer op en kan het schakelen worden ingesteld

    gr raf
     
    ozy, Stoompomp en Peter Houweling vinden dit leuk.
  15. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.811
    Locatie:
    As,België
    vandaag op de planning bak 2 aan te sluiten aan bak 1
    20211023_151352[1].jpg 20211023_151404[1].jpg
    en dan ziet het er voorlopig zo uit
    de rails zitten reeds op hun plaats alleen de bekabeling moet nog gedaan worden
    straks filmpke dat ik reeds wat verder kan door rijden

    gr raf
     
    ozy, Peter Houweling en Herby63 vinden dit leuk.
  16. Ronaldp

    Ronaldp

    Lid geworden:
    2 mrt 2006
    Berichten:
    317
    Locatie:
    Maassluis
    Wat zijn die vierkanten kastjes aan de voorkant(4 stuks)?

    Mvg ronald
     
  17. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.811
    Locatie:
    As,België
    Ronald dat zijn lcd schermpjes die de toestanden van de blokken weer geven
    dewitte zijn blok schermen de paarse zijn info schermen met de standen van de wissels en dergelijke
    daar er een hele industrie komt zijn niet altijd alle wissels te zien en zo kun je toch volgen
    daar deze bakken door meerdere personen kunnen bereden worden is het belangrijk om te weten wie wat gedaan heeft
    loks stoppen vertraagd voor rode seinen bv
    dus als je een trein vanuit spoor drie naar spoor 2 wil laten vertrekken kies je de rijweg en dan worden respectievelijk de wissels en seinen gezet
    Code:
    Print At 1,1,"vertrek"
    Print At 1,9,"aankomst"
    Print At 2,3,Dec a ,"  "
    Print At 2,14,Dec b,"  "
     Print At 2,6, "  ",Dec uit ,"  "
    Select uit
    Case 5              ' 1 naar 1
    GoSub standaard
    Case 10
    GoSub standaard
    If PORTE.2 = 0 Then PORTB.0 = 0
    If PORTE.2 = 1 Then PORTB.0 = 1                   'portb.0 = de uitgang naar de 2 rail railes
    PORTB.1 = 1
    PORTD = %11111100    '1 naar 2  2 naar 1
    PORTC = %10111111
    Case 12 
     GoSub standaard '1 naar 2
    
    Case 15 
    GoSub standaard             '2 naar 3
    If PORTE.2 = 0 Then PORTB.0 = 0
    If PORTE.2 = 1 Then PORTB.0 = 1                   'portb.0 = de uitgang naar de 2 rail railes
    Case 16
    GoSub standaard             '3 naar 2
    If PORTE.2 = 0 Then PORTB.0 = 0
    If PORTE.2 = 1 Then PORTB.0 = 1                   'portb.0 = de uitgang naar de 2 rail railes
    PORTB.1 = 0
    Case 20               '3 naar 3
    GoSub standaard             '2 naar 3
    Case 25
    GoSub standaard               '3 naar 4
    PORTD = %11111111
    PORTC = %01111111             ' c6 was 0
    
    Case 30             '3 naar 7
    GoSub standaard 
    PORTB.0 = 1
    PORTB.1 = 1
    PORTD = %10011111
    PORTC = %11111111
    Case 31
    GoSub standaard             '3 naar 2
    PORTD.5 = 0
    PORTB.1 = 1                   'portb.0 = de uitgang naar de 2 rail railes
    PORTD.2 = 1                  'nul vervangen verkeerde functie
    PORTD.6 = 0
    Case 35               '3 naar 8
    GoSub standaard
    PORTD.2 = 0
    PORTD.6 = 0
    Case 36
    GoSub standaard             '3 naar 2
    PORTB.1 = 1                   'portb.0 = de uitgang naar de 2 rail railes
     PORTD.2 = 0
    PORTD.6 = 0
    Case 40               '3 naar 9
    GoSub standaard
    PORTD.2 = 0
    PORTD.6 = 0
    PORTD = %10011011
    PORTC = %11111111
    Case 41
    GoSub standaard             '3 naar 2
    PORTB.1 = 1                   'a = de uitgang naar de 2 rail railes
    PORTD.2 = 0
    PORTD.6 = 0
    Case 45                '3 naar 10
    GoSub standaard
    PORTD.2 = 0
    PORTD.6 = 0
    PORTC.6 = 0
    PORTD = %10111011
    PORTC = %10111111
    Case 46
    GoSub standaard 
    Case 50           ' 4 naar 4
      GoSub standaard 
    
                '3 naar 2
    PORTB.1 = 1                   'portb.0 = de uitgang naar de 2 rail railes
     PORTD.2 = 0
    PORTD.6 = 0
    PORTC.6 = 0
    Case 55
    GoSub standaard 
    PORTD = %01111011      ' 4 naar 7
    PORTC = %10011111      'd5 is door 1 vervangen
    Case 60
    GoSub standaard 
    PORTD = %01011011
    PORTC = %10011111
    Case 65
    GoSub standaard 
    PORTD = %01111011
    PORTC = %10101111
    Case 70
    GoSub standaard 
    PORTD = %01010111
    PORTC = %10101111
    Case 75  
    GoSub standaard            '7 naar 5
    PORTD = %10010111
    PORTC = %10101111
    Case 80
    GoSub standaard 
    PORTD = %11011011
    PORTC = %10101111
    Case 85
    GoSub standaard 
    PORTD = %11111111   '5 naar 9
    PORTC = %10101111
    Case 90
    GoSub standaard 
    PORTD = %11111111    '5 naar 10
    PORTC = %10101111
    Case 95
    GoSub standaard 
    PORTD = %01110111
    PORTC = %10111111
    Case 100
    GoSub standaard 
     PORTD = %11011011
    PORTC = %10011111
    Case 105
    GoSub standaard 
     PORTD = %11111111
    PORTC = %10111111
    Case 110
    GoSub standaard 
     PORTD = %11111111
    PORTC = %10111111
    End Select
     DelayMS 2000
     Cls
     Print At 1,4,"Druk reset"
     Print At 2,5," toets"
    While PORTE.0 = 1 :Wend
    Cls 
    PORTB.0 = 1
    PORTB.1 = 1
       a=0
       b=0   
       Cls
    GoTo main
    
    een stukje van de code ik ga hier niet alles posten maar dit zet dus de wissels en seinen
    gr raf
     
  18. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.811
    Locatie:
    As,België

    een van de andere schakel panelen voor het schaduw station
    hier zie je de bezet melding door de blauwe ledjes .dus een bezet spoor is een blauwe led en dan kun je dat spoor niet meer kiezen
    er zijn nog meerdere modules in aanbouw door andere leden

    op mijn thuis baan werk ik met het zelfde systeem maar doordat mijn frees machine defect was kon ik deze nog niet in de panelen inwerken

    gr raf
     
    Peter Houweling vindt dit leuk.
  19. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.811
    Locatie:
    As,België
    ok het schakel probleem is opgelost

    dit wil je dus NIET op je scoop zien komen
    maar het is opgelost en ik had het voorheen gedaan bij de andere modules maar gewoonweg door mijn niet goed werkende hersens vergeten
    daarom dat ik op mijn grote baan geen problemen heb met lange bedrading en nu op deze 2 meter dus wel
    maar opgelost al heeft het meer dan 1 dag geduurd

    hop naar het volgende probleem en dat is plaats en onderdelen

    gr raf
     

Deel Deze Pagina