Batterij- of lipoduur bij F3K vliegen

Discussie in 'HLG/DLG/F3K' gestart door Neesie, 24 mei 2020.

  1. Neesie

    Neesie

    Lid geworden:
    24 mei 2020
    Berichten:
    2
    Locatie:
    Apeldoorn
    Hallo, kan iemand mij vertellen hoe lang je met één batterij of lipo kunt vliegen met een F3K?
     
  2. heino

    heino

    Lid geworden:
    17 okt 2003
    Berichten:
    301
    Locatie:
    Venray
    Bij mij is het verbruik met drie KST servos ongeveer 150mAh per uur op 1S.
    Heb van die ronde cellen in gebruik van 900mAh en 1200mAh dus kan hier makkelijk een hele wedstrijd me vliegen.

    Grtz,
    Heino
     
  3. Neesie

    Neesie

    Lid geworden:
    24 mei 2020
    Berichten:
    2
    Locatie:
    Apeldoorn
    Bedankt voor je informatie Heino.
    Was alleen wel wat technisch voor mij.
    Hoeveel is dat in minuten of uren?
     
  4. Hein.z

    Hein.z

    Lid geworden:
    26 jul 2019
    Berichten:
    607
    Locatie:
    Kraggenburg
    Dat hangt nogal af van wat voor batterij je erin hebt liggen? Kunnen we zo niet zeggen.

    150 mAh / uur verbruik (voorbeeld)
    300 mAh batterij (voorbeeld)
    duur = 300 / 150 = 2 uur (max!)

    Ik vlieg zelf met 2s 300 mAh lipo's. Na een uur vliegen staan die ongeveer op 3.8v / storage.
    Ik kan dus nog wat langer maar 2 uur zou ik niet zomaar aandurven.
    Die kleine cellen kosten je de kop niet, koop er een paar en zorg dat je altijd een verse bij
    je hebt.
     
  5. tunderman

    tunderman

    Lid geworden:
    21 okt 2007
    Berichten:
    98
    Locatie:
    Gemert NB
    Ik heb zelf altijd met 2s 300mah gevlogen.
    Hierbij had ik snelle en sterke servo's.
    Echter was de vliegtijd met 1 accu altijd wel beperkt, met de kans op een lege accu.
    Momenteel vlieg ik met 1S roundcell 1000mah en kan ik heel de dag mee slingeren zonder enige twijfel over de accuspanning. Tja de servo's zijn iets trager maar dat is bij DLG meestal geen probleem.

    Gr. Richard.
     
    crins vindt dit leuk.
  6. bieze

    bieze

    Lid geworden:
    17 jun 2014
    Berichten:
    309
    Hangt een beetje van radio en ontvanger af: FrSky verbruikt wel iets meer heb ik de indruk. En de veertjes in je roeren...

    Bij mij is een 1S 500mAh leeg na ongeveer een uur, maar ik heb een paar reserve om te wisselen als het nodig is...
     
  7. Alex Hoekstra

    Alex Hoekstra

    Lid geworden:
    26 dec 2006
    Berichten:
    1.542
    Locatie:
    Hurdegaryp
    Ik vlieg zo 5 uur op een 1S 650 mAh met Frsky.
    Ik heb het wel eens nagerekend en kwam dan op 110mA per uur met 4 x X08
    @bieze , veertjes staan misschien wel erg strak
     
  8. bieze

    bieze

    Lid geworden:
    17 jun 2014
    Berichten:
    309
    Zou kunnen... Of ik stuur te veel.
    Tot welk voltage vlieg je, ik stop als ik onder de 3,6V kom.
     
  9. Alex Hoekstra

    Alex Hoekstra

    Lid geworden:
    26 dec 2006
    Berichten:
    1.542
    Locatie:
    Hurdegaryp
    Meet ik eigenlijk nooit. Wat ik wel zie is hoeveel ik er bij laad en dus weet ik dat de batterij nooit echt leeg is, Heb wel eens getest en alles blijft normaal werken tot ongeveer 3,2 volt(volgens zender) .Dan is de batterij echt leeg.
     
  10. Witwas

    Witwas

    Lid geworden:
    27 mei 2008
    Berichten:
    176
    Locatie:
    .
    ik vlieg met een 2s 300 mah (rechtstreeks op HV servo's) een klein uurtje (lijkt mij wat weinig in vergelijking met andere duurtijden hier), in mijn ervaring verbruikt frsky wel een pak meer dan mijn jeti ontvangers.
     
  11. Wubbe

    Wubbe

    Lid geworden:
    22 mrt 2005
    Berichten:
    3.354
    Locatie:
    Haarlem
    Ik vlieg toch wel een stuk langer met een 300 mAh 1S cel in mijn NXT Stream. Ik heb er 3 cellen bij, maar ik gebruik er meestal maar één (FrSky G-RX8 ontvanger).
    Maar ja, ik gebruik dan ook heel weinig stuurbewegingen ;)
     
  12. Hein.z

    Hein.z

    Lid geworden:
    26 jul 2019
    Berichten:
    607
    Locatie:
    Kraggenburg
    Ik zal er eens een voltage sensor bij in hangen, dan kan ik zien hoe hard het nu echt gaat.
    Een uur houd ik (2s 300 mAh) in ieder geval vol, maar ik weet niet hoeveel langer ik nog door kan. Er zit een BEC aan (5V), ik weet niet hoe (in)efficient die zijn.
     
  13. Wubbe

    Wubbe

    Lid geworden:
    22 mrt 2005
    Berichten:
    3.354
    Locatie:
    Haarlem
    Lijkt me een veilig gevoel zo'n voltage sensor. Ik vind het heel prettig dat ik (met 1S) de spanning op mijn zender kan zien. En een aardige juffrouw meldt het mij ook nog als de spanning zo laag is dat ik moet landen :)
     
    cryptout en tunderman vinden dit leuk.
  14. Rick NL

    Rick NL The First Aviators

    Lid geworden:
    18 apr 2008
    Berichten:
    3.577
    Locatie:
    Gouda
    @Hein.z
    Dan moet je wel de spanning van de 2S meten en niet de ontvangerspanning die op 5 volt blijft ook al is de Lipo gezakt tot bv 5.6 volt, en dat is té laag voor die dingen.
     
  15. Hein.z

    Hein.z

    Lid geworden:
    26 jul 2019
    Berichten:
    607
    Locatie:
    Kraggenburg
    Dat snap ik :) De uitgang van de BEC meet ik al via telemetrie, maar dat helpt dus inderdaad niet.
    Vandaar dat ik de voltage sensor er een keer tussen wil hangen. Op de balancer poort over alle cellen moet dat gaan volgens mij.
     
    Rick NL vindt dit leuk.
  16. Wubbe

    Wubbe

    Lid geworden:
    22 mrt 2005
    Berichten:
    3.354
    Locatie:
    Haarlem
    Tsja, dan is op 1S vliegen toch een stuk eenvoudiger.
     
  17. Hein.z

    Hein.z

    Lid geworden:
    26 jul 2019
    Berichten:
    607
    Locatie:
    Kraggenburg
    Ach, 't is maar net hoe je het bekijkt. Ik heb met ruim een uur vliegtijd nog nooit problemen gehad, en een tweede batterijtje is makkelijk mee te nemen.
    Maar inderdaad, met 1S kun je makkelijker een waarschuwing programmeren in je zender! En geen BEC die mogelijk kapot kan gaan.
     
  18. Superior

    Superior

    Lid geworden:
    6 sep 2003
    Berichten:
    1.659
    Locatie:
    Zierikzee
    Ik vlieg al jaren met 1S Een ronde lipocel van nanotech doet al jaren goede dienst in mijn Xxlite en RES model.
    En als je je alarm insteld op 3,7/3,8 volt kun je lang vliegen. Wel even controleren of je ontvanger dit geen probleem vind uiteraard;)
     
  19. Hein.z

    Hein.z

    Lid geworden:
    26 jul 2019
    Berichten:
    607
    Locatie:
    Kraggenburg
    Ik zal het eens proberen, heb ook nog zo'n ronde cel liggen.
     
    Wubbe vindt dit leuk.
  20. Hein.z

    Hein.z

    Lid geworden:
    26 jul 2019
    Berichten:
    607
    Locatie:
    Kraggenburg
    Ik heb vandaag de 1s 650 gesoldeerd, 1st volgende keer maar eens proberen hoe lang die het volhoudt.
    @Superior: doe je er ook krimpkous omheen? Heb ik maar wel gedaan als vorm van trekontlasting voor de kabel+stekker.
     

Deel Deze Pagina