beeldscherm aanpassen aan grootte

Discussie in 'De Non-Modelbouwkroeg' gestart door Bullet3030, 13 jan 2011.

  1. Bullet3030

    Bullet3030

    Lid geworden:
    7 jun 2010
    Berichten:
    1.027
    Locatie:
    Heemskerk
    HAllo,

    Ik ben een 22inch pc lcd scherm gekocht maar ik kan niet vinden hoe ik het venster moet aan passen aan de grootte.

    Bv het forum.Ik kan klikken rechts onderin het venster van de browser om hem te vergroten maar dit is niet de manier volgens mij en moet ik dan iedere keer bij elke tab doen.
    Ik heb de dpi aan gepast, dan wordt het iets beter maar krijg ik op het bureau blad mega grote snelkoppelingen en als ik op het forum kijk staat niet alles meer op ze plek en sommige dingen door elkaar.Als ik de resolutie aan pas krijg ik ook niet de juiste kwaliteit.

    Welke knappe kop helpt me met dit probleem.

    Alvast bedankt voor de moeite!
     
  2. wilbert.v/d.berg

    wilbert.v/d.berg

    Lid geworden:
    16 mrt 2009
    Berichten:
    1.658
    Locatie:
    Barneveld
    is het een full HD scherm?
    dan moet je grafische kaart dat wel ondersteunen anders kun je gegarandeert problemen verwachten.
     
  3. Ad Bakker

    Ad Bakker In Memoriam

    Lid geworden:
    20 feb 2009
    Berichten:
    10.153
    Locatie:
    Barendrecht (NL)
    Biedt dit hier misschien uitkomst?

    Groet,

    Ad Bakker
     
  4. wilbert.v/d.berg

    wilbert.v/d.berg

    Lid geworden:
    16 mrt 2009
    Berichten:
    1.658
    Locatie:
    Barneveld
    hij heeft het ook de desktop dus verwacht niet dat dit aan het forum ligt.
     
  5. Ad Bakker

    Ad Bakker In Memoriam

    Lid geworden:
    20 feb 2009
    Berichten:
    10.153
    Locatie:
    Barendrecht (NL)
    Ja, dat had ik niet gezien. Dan zou het inderdaad wel eens aan de grafische kaart kunnen liggen. Maar op dat gebied ben ik als iMac machinist niet thuis.
     
  6. Hugy

    Hugy

    Lid geworden:
    23 apr 2009
    Berichten:
    1.667
    Locatie:
    Maarn
    Kan je misschien even een screen shot plaatsen. Ik werk zelf in een computer winkel dus als ik het even kan zien is het een stuk duidelijker.
     
  7. wilbert.v/d.berg

    wilbert.v/d.berg

    Lid geworden:
    16 mrt 2009
    Berichten:
    1.658
    Locatie:
    Barneveld
    zou wel jammer zijn als je een nieuwe kaar moet kopen, dat kost je wel weer een aardig bedragje.
    volgens mij heb je geen goedkope videokaartjes die full HD ondersteunen.

    maar laat hugy idd maar kijken.
     
  8. Robert

    Robert Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    28 mrt 2002
    Berichten:
    5.538
    Locatie:
    Eibergen, Gelderland
    Soms krijg ik ook overal de schuld van! ;-)
     
  9. Bullet3030

    Bullet3030

    Lid geworden:
    7 jun 2010
    Berichten:
    1.027
    Locatie:
    Heemskerk
    ik zou niet weten hoe ik een screen shot moet maken :) maar het is volgens de doos een full hd scherm maar er zit geen eens hdmi aansluiting op dus daar hem ik me twijvels over.De kaart is een nvidia Geforce 8600GT en het beeldscherm is een acer x223 hq.Met de dpi instellingen wordt het wel wat beter ook is dan het inlogscherm van windows op goeie grootte maar de snelkoppelingen zijn eigenlijk veel te groot.Normaal had ik een half bureau blad vol nu is hij helemaal gevuld met snelkoppelingen omdat ze zo groot zijn geworden.
     
  10. Robert

    Robert Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    28 mrt 2002
    Berichten:
    5.538
    Locatie:
    Eibergen, Gelderland
    Welk besturingssysteem heb je?

    Bij Windows7 kun je door de CTRL toets ingedrukt te houden en gelijktijdig het scrolwieltje van de muis te draaien de grootte van de iconen aanpassen!

    Robert
     
  11. Cheeta

    Cheeta Forum veteraan

    Lid geworden:
    8 jul 2003
    Berichten:
    9.502
    Locatie:
    Nieuwegein
    je hebt het toch niet over de grijze ruimtes naast het forum he?
     
  12. Bullet3030

    Bullet3030

    Lid geworden:
    7 jun 2010
    Berichten:
    1.027
    Locatie:
    Heemskerk
    ik heb vista.Nou in het begin bv marktplaats was zo klein dat ik een half venster beeld had en de rest was grijs.Bv ook het forum idd rechts en links veel ruimte.Dit is met de dpi instelling wel wat beter geworden en de letters zijn ook veel groter en leesbaar.Als ik met me muis over een snelkoppeling ga dan komt er een vak omheen die ook vrij groot is.Alle snelkoppelingen bij elkaar is het scherm helemaal gevuld.
     
  13. Hugy

    Hugy

    Lid geworden:
    23 apr 2009
    Berichten:
    1.667
    Locatie:
    Maarn
    print screen doe je door ctrl+printscreenknopje tegelijk in te drukken. Printscreenknopje zit boven het insert knopje. (meestal dan) Daarna open je paint en doe je ctrl+v. Dan sla je die foto op en post je op photobucket of iets dergelijks. En dan de link naar die foto hier op het forum plaatsen.
     
  14. Ad Bakker

    Ad Bakker In Memoriam

    Lid geworden:
    20 feb 2009
    Berichten:
    10.153
    Locatie:
    Barendrecht (NL)
    Veel sites hebben nu eenmaal een vaste breedte qua aantal pixels. Het modelbouwforum heeft een breedte van ruim 1100 pixels (ik denk dat dat zo is dat 15 inch notebooks net nog de volle breedte op het scherm krijgen, en dus niet horizontaal hoeven te scrollen).
    Als je dan een window met het forum op "full screen" mode op een 1920 x 1080 HD monitor weergeeft krijg je inderdaad grijze balken (aan beide zijden dus ongeveer 400 pixels). Dat is nu eenmaal zo. Ik heb dat op een 21,5 inch iMac ook. Het grote scherm heb ik eigenlijk alleen maar nodig voor tekenwerk.

    Groet,

    Ad Bakker
     
  15. wilbert.v/d.berg

    wilbert.v/d.berg

    Lid geworden:
    16 mrt 2009
    Berichten:
    1.658
    Locatie:
    Barneveld
    maar het verhaal van het desktop dan?

    mijn 9600 GT ondersteund ook nog geen full HD en de 8600 is nog een serie jonger.
    mijn broer heeft ook een 24'' full hd scherm maar deze geeft uiterst fijn beeld.
    ook de achtergrond is superfijn en zeker bij het gamen zie je een groot verschil met mijn monitor.

    ik ben bang dat je kaart hem dan niet ondersteund.
     
  16. Bullet3030

    Bullet3030

    Lid geworden:
    7 jun 2010
    Berichten:
    1.027
    Locatie:
    Heemskerk
    [​IMG] oke nou het is al beter dan het was misschien dan met de tijd een andere kaart.Hier een afbeelding van het bureau blad.(bedankt voor de instructie)De grote snelkoppelingen blijft raar.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 17 nov 2015
  17. Hugy

    Hugy

    Lid geworden:
    23 apr 2009
    Berichten:
    1.667
    Locatie:
    Maarn
    Staat de resolutie goed? Zo te zien wel. Alleen de pictogrammen moet je nog even aanpassen.
    Probeer eens ctrl in te houden en dan te scrollen.

    Kan je ook eens een screenshot maken van een webpagina die er volgens jou raar uitziet.
     
  18. Bullet3030

    Bullet3030

    Lid geworden:
    7 jun 2010
    Berichten:
    1.027
    Locatie:
    Heemskerk
    [​IMG] hey top de snelkoppelingen zijn al een maatje kleiner en kan er nu meer kwijt.De resolutie staat op 1920/1080. hier nog wat afbeeldingen van bv mp en het forum.

    [​IMG]

    Het forum ziet er nu wel goed uit.Maar als ik dan naar mp ga staan er erg kleine lettertje vergeleken met het forum(welke natuurlijk het belangrijkste is;))
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 17 nov 2015
  19. wilbert.v/d.berg

    wilbert.v/d.berg

    Lid geworden:
    16 mrt 2009
    Berichten:
    1.658
    Locatie:
    Barneveld
    ik heb geeneens snelkoppelingen meer.
    vind het wat rommelig staan, maar dat is meer een persoonlijke keuze ;).
     
  20. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    27.310
    Locatie:
    Sassenheim
    Rechter muisknop op de achtergrond klikken en dan eigenschappen uit het menu kiezen. Vandaar kan je naar personalize (ik ken alllen de engelse termen) vanwaar je de resolutie maar ook je lettergrootte en pictogram grootte/afstand kan instellen
     

Deel Deze Pagina