Blade mCPx voor beginner

Discussie in 'Heli-Pilot's Mess' gestart door minibike12, 14 jun 2011.

 1. Chow

  Chow Forum veteraan

  Lid geworden:
  21 mrt 2011
  Berichten:
  10.456
  Locatie:
  Paramaribo
  De eerste versie had last van los schietende blades. Er is een revisie uitgebracht en de recente modellen hebben die revisie. Voor de zekerheid wel even vragen aan de webshop. Maar waar je gaat bestellen heeft een goede reputatie dus mag er van uitgaan dat dit wel ok is. Vragen echter kan geen kwaad. Verder zijn er altijd mensen met problemen. Ik heb zelf geen problemen en anderen ook niet. Welke andere problemen doel je dan op?
  Verder krijg je de mCPX met de gewone blades. Apart zitten er blades bij met palletjes erop. Die zou je het beste als eerste kunnen gebruiken. Maakt de mcpx wat rustiger in hover.
  Verder kun je alles vinden in het mcpx topic.
   
 2. minibike12

  minibike12

  Lid geworden:
  7 mei 2009
  Berichten:
  206
  Locatie:
  Nijmegen
  Ik heb inderdaad gelezen over het problemen met de blades in rev.1
  Maar dat het in de nieuwe revisie opgelost is.
  Ik dacht er aan om de RTF mCPx te bestellen bij RcKix.
  Er staat al bij dat het de nieuwste versie helikopter is met nieuwe rotorkop.
  Hebben mensen hier goede ervaringen met RcKix?


  Ik heb nog wat dingen gelezen van : Los schietende linkjes, problemen met de maingear en met de tailrotor.

  Bij de maingear werd gezegd dat deze soms terug op de plek gedrukt moest worden, waarom is dit (was me nog niet helemaal duidelijk).
  En bij de tailrotor word gezegd dat deze soms uitschieters vertoont, na een tijdje vliegen.

  Hoe zit dit en kan hier nog wat aan gedaan worden?
   
 3. Chow

  Chow Forum veteraan

  Lid geworden:
  21 mrt 2011
  Berichten:
  10.456
  Locatie:
  Paramaribo
  RcKix is sponsor van dit forum meen ik dus trek je conclusies. Verder zijn shopbesprekingen op dit forum niet toegestaan..

  Ja de linkjes schieten los bij een crash. Sommigen maken ze vast. Ik doe dat niet omdat ik denk dat dit expres is gedaan om de swashplate balletjes te beschermen tegen afbreken. Overigens dien ik te vermelden dat ik nog maar 1 linkje ben kwijt geraakt. Je krijgt er 4 reserve linkjes bij.
  Bij zo'n beetje elke crash verschuift de maingear. Kwestie van aandrukken en vliegen.
  De tail uitschieten? Ja als je flink rondjes gaat racen kan dat gebeuren. Komt omdat de tailrotor door een aparte motor wordt aangedreven. Trust me. Voordat je daar last van gaat krijgen ben je maanden verder. Als je er sowieso last van gaat krijgen.
   
 4. minibike12

  minibike12

  Lid geworden:
  7 mei 2009
  Berichten:
  206
  Locatie:
  Nijmegen
  Dat shop besprekingen niet toegestaan zijn wist ik niet, mijn excuses daarvoor.

  Zo te horen niet echt iets waar ik mij veel zorgen om moet maken, dat is mooi.
  Maar is het ook nog een mogelijkheid om de maingear te veranderen, zodat deze goed blijft zitten? Of gewoon afblijven en soms aandrukken?
  Het aandrukken van de maingear wijzigt zichzelf neem ik aan?
   
 5. Chow

  Chow Forum veteraan

  Lid geworden:
  21 mrt 2011
  Berichten:
  10.456
  Locatie:
  Paramaribo
  Nee je moet niks veranderen.. Gewoon lekker laten zoals het is. Tís allemaal by design zo. Hoe vaster je alles zet hoe eerder dingen breken. Het aandrukken is simpel. Gewoon aandrukken totdat hij klik doet.
  Makkelijker kan ik het niet maken. En nogmaals. Tís geen beginnershelicopter. Maar je hebt je zinnen erop gezet en dan kun je het beste gewoon de adviezen volgen. Anders kun je net zo goed 189 euro aan mij overmaken. Heeft iemand er nog lol van ;)
  Dus zodra de doos binnenkomt en het regent buiten vooral niet toch maar binnen proberen. Anders staat er na 5 minuten hier een topic van jou met foto's van de schade en hoe e.e.a. weer te repareren. Klink lullig misschien maar dat is wel zoals het gaat. Voorbeelden genoeg te vinden.
   
 6. minibike12

  minibike12

  Lid geworden:
  7 mei 2009
  Berichten:
  206
  Locatie:
  Nijmegen
  Isgoed, dan laat ik het allemaal gewoon normaal.

  En ik weet dat het geen makkelijke helicopter zal zijn.
  Maar ik hou ook wel van een uitdaging, dus dat scheelt.
  Aan de adviezen zal ik me zeker houden.
  Ik ga denk ik morgen een flight sim bestellen, maar dat moet ik nog even kijken ivm een en ander.
  En de helikopter wordt "waarschijnlijk" aan het eind van deze maand besteld.

  En die €190,- hou ik wel zelf :D

  Ik zal jullie op de hoogte houden van mijn ervaringen, en vorderingen :)
   
 7. dromer1967

  dromer1967 Guest

  Ik ben benieuwd naar je ervaringen straks.

  Ik stond ook voor de keuze van een eerste helikopter (voorwaarde in de huiskamer kunnen vliegen om op mijn gemak te oefenen).

  Heb gedacht aan de mCPx en de mSR. Wilde geen contra axiaal, omdat dat me wel erg simpel leek.

  Ben uiteindelijk voor de mSR gegaan. Mede omdat de rotersnelheid van de mCPx een stuk hoger ligt en het risico voor beschadingen van het meubilair (flatscreen enz) bij een crash een stuk groter zijn. Als je buiten vliegt is dat natuurlijk geen probleem. Al kun je dat met een mSR nauwelijks, want je merkt binnenshuis al, dat hij erg gevoelig is voor wind als er een deur openstaat of zo.

  Anyway, ik ben blij met de keuze van mSR. Inmiddels kan ik vier accu's achter elkaar crashvrij leegvliegen, maar heb nog lang niet de indruk dat ik het toestel beheers.

  Er ligt dus nog genoeg uitdaging voor me in de mSR. Dat kan natuurlijk ook te maken hebben met het feit dat ik geen twintig meer ben dat weet ik niet :cool:

  Ieder heeft een eigen leercurve denk ik. Maar persoonlijk ben ik blij dat ik geen mCPx heb gekozen als eerste toestel. De mSR geeft mij nog genoeg uitdaging de komende periode.
   
 8. Pheter

  Pheter

  Lid geworden:
  4 apr 2011
  Berichten:
  1.383
  Locatie:
  Friesland
  Je noemt nog net niet mijn naam:D
  Ik ben wel zo iemand en zekers zo eigenwijs om niet te luisteren en mkjn eigen ding te doen, daar ben ik middels achtergekomen en kan je veel frustraties geven;)

  Luister naar Chow, als je de doos binnen hebt en buiten regent het, gan dan niet binnen bezig. Voor je het weet kunnen we elkaar de hand drukken:D

  Heb mijn les nu wel geleerd en oefen in kleine stapjes.
  Succes en we horen hoe het gaat
   
 9. Chow

  Chow Forum veteraan

  Lid geworden:
  21 mrt 2011
  Berichten:
  10.456
  Locatie:
  Paramaribo
  Ik heb dezelfde fout met de Walkera gemaakt hoor.. Even denken dat een stukje hoveren wel zou lukken zonder enige sim ervaring. Dus de mooie glimmende koffer open. Trots op mijn aankoop. Accu opgeladen en tsja.. Buiten dus geen vliegweer. Stoelen opzij. Zender en heli aan.. Gas erop en toen heeft het een slordige 10 seconden geduurd en lag de Walkera zonder staart achter de centrale verwarming..
   
 10. Thijs031

  Thijs031

  Lid geworden:
  27 aug 2007
  Berichten:
  717
  Misschien beter niet waarschuwen eigenlijk moet je dat gewoon een keer mee gemaakt hebben ..... hoe vervelend het ook is maar dan vergeet je het nooit meer ;)
   
 11. Chow

  Chow Forum veteraan

  Lid geworden:
  21 mrt 2011
  Berichten:
  10.456
  Locatie:
  Paramaribo
  In dat geval. Trek de doos open.. Zoek een volle ruimte en vol gas de hoogte in :)
   
 12. Pheter

  Pheter

  Lid geworden:
  4 apr 2011
  Berichten:
  1.383
  Locatie:
  Friesland
  Moeten we nog wel een verhaaltje houden over trauma verwerking:help:
   
 13. Chow

  Chow Forum veteraan

  Lid geworden:
  21 mrt 2011
  Berichten:
  10.456
  Locatie:
  Paramaribo
  Tsja, ik heb alle heli's wel een keer moeten repareren. De mcpx dus gewoon nog helemaal niet..
   
 14. danny.act

  danny.act

  Lid geworden:
  28 jun 2007
  Berichten:
  438
  Locatie:
  Putte (B)
  Wanneer je niet de beschikking hebt over een goede leermeester en niet aan de kabel kan is voor velen onder ons het leerproces onoverkomelijk, en begin je best waar uiteindelijk iedereen begint, bij het begin. Dit voorkomt vele onnodige teleurstellingen en scheelt uiteindelijk een flink deel in de kosten.

  Je hebt véél meer voldoening wanneer je stap voor stap je Heli leert beheersen en vervolgens kan opstappen naar dat iets moeilijker model.
  Je kan natuurlijk proberen enkele stappen in het leerproces over te slaan, wanneer dit dan mislukt stopt het voor velen hierbij en geeft men er uiteindelijk de brui aan.

  Ikzelf heb via de simulator het Heli vliegen onder de knie proberen te krijgen en heb destijds tevens een coaxiaal Heli'tje aangeschaft. Tussendoor gebruik ik dit nog steeds in de tuin en heb hier nog steeds plezier aan. Dit was dus (voor mij althans) geen weggegooid geld en heeft tevens heel wat geholpen in het Heli leerproces.
   
 15. Pheter

  Pheter

  Lid geworden:
  4 apr 2011
  Berichten:
  1.383
  Locatie:
  Friesland
   
 16. Chow

  Chow Forum veteraan

  Lid geworden:
  21 mrt 2011
  Berichten:
  10.456
  Locatie:
  Paramaribo
  Wat is de definitie van begin. De coax vloog ik na een avond door de kamer en keuken en de Solo Pro was ik na 3 weken wel op uitgekeken. Dat zal voor iedereen anders zijn maar kan me voorstellen dat je daar dan verder geen geld aan wilt uitgeven als je ambitie een cp is. Dan beter de hard way. Sim kopen en echt weken simmen en dan voorzichtig met een mcpx wat gaan oefenen. En of je nou een mcpx moet repareren of een Solo Pro. Da's een beetje lood om oud ijzer. Enige verschil is dat je met een makkelijke heli heel snel door de kamer kunt racen en met een mcpx blijft het vrij monotoon oefenen. Wat overigens ook erg bevredigend kan zijn. Vergt alleen meer discipline want kunstjes kun je echt de eerste maanden of langer wel vergeten.
   
 17. minibike12

  minibike12

  Lid geworden:
  7 mei 2009
  Berichten:
  206
  Locatie:
  Nijmegen
  Leuk om verschillende meningen te horen.
  Maar vooral om te zien hoe mensen heel verschillend hun leerproces door hebben gelopen.

  Dat ik een keer zal crashen heb ik me wel op ingesteld, maar heb mezelf veel voorgenomen om te gaan simmen. Wat ik wel aan mezelf heb gemerkt (en vooral mijn ouders :p) is dat het woord opgeven (bijna) niet in mijn woordenboek voorkomt.

  Ik ken inderdaad zoals jullie zeggen veel mensen die heel snel opgeven als ze dingen doen waar je vooral geduld voor moet hebben. Maar dat heb ik vrij weinig gehad. Ik ben bijv. al erg lang met computers bezig (bouwen, repareren, upgraden enz.), en daar ben ik ook al een hoop vervelende problemen tegengekomen. Maar doordat ik toch na tegenslagen door ben gegaan, heb ik het wel vaak kunnen maken. En ben nu op dat gebied een stuk wijzer :).(Computers kunnen toch vervelend zijn soms :eek:)
  (als jullie dat grootspraak vinden begrijp ik dat helemaal, ik kom zelf niet veel mensen meer tegen met veel geduld, helaas...)

  Ik heb me ook al wel een beetje ingesteld dat het maanden zal duren voor ik een beetje fatsoenlijk kan vliegen, maarja, dan heb ik wat te doen. En mocht de heli een keer goed crashen, zal ik inderdaad wel even in een dip zitten, maar heb ik wel weer een hobby projectje erbij.


  Maargoed.
  We gaan zien hoe ik het oppak.
   
 18. Chow

  Chow Forum veteraan

  Lid geworden:
  21 mrt 2011
  Berichten:
  10.456
  Locatie:
  Paramaribo
  Je bent van de game generatie dus als je geduld hebt en met beleid te werk gaat lukt het wel...
   
 19. minibike12

  minibike12

  Lid geworden:
  7 mei 2009
  Berichten:
  206
  Locatie:
  Nijmegen
  "Game Generatie"
  Leuke term, maar wel waar.
  Ben verder geen hardcore gamer ofzo, speel soms een spelletje, en ben verder meer aan het hobbyen.

  Maar vanwaar zou het makkelijker zijn voor een jongere uit de game generatie, dan voor een oudere uit de generatie die (naar mijn weten), meer met geduld en discipline zijn opgegroeid?
   
 20. Chow

  Chow Forum veteraan

  Lid geworden:
  21 mrt 2011
  Berichten:
  10.456
  Locatie:
  Paramaribo
  Beter ontwikkelde hand/oog coordinatie. Mijn zoontje groeit op met de Nintendo wii. Ik groeide op met een doos Lego..
   

Deel Deze Pagina