Bouw Luxe motor

Discussie in 'Bouwverslagen - Schepen' gestart door Sp1987, 2 jan 2017.

 1. Sp1987

  Sp1987

  Lid geworden:
  1 jan 2017
  Berichten:
  7
  Locatie:
  anjum
  Goeije dag. Ik ben helemaal nieuw op dit forum dus zal me even voorstellen. Ik ben simon en ben 29 jaar en kom uit friesland.
  Ik ben werkzaam in de waterwerken op een kraanschip. En al een tijdje liep ik met het idee om het schip.....uhum scheepje, waarmee ik vaar na te maken. En daar ben ik een paar weken terug mee begonnen.
  Via deze weg wil ik dat met jullie delen om zo wat tips en tricks mee te krijgen.

  Hieronder een paar foto's van de tot nu toe gedane werkzaamheden.

  [​IMG][​IMG][​IMG]
   
 2. Ronald Vis

  Ronald Vis

  Lid geworden:
  2 jan 2017
  Berichten:
  161
  Locatie:
  Apeldoorn
  Hallo, ik ben één dag later op dit forum gekomen en vandaag ook een bouwverslag begonnen. Ben benieuwd naar het schip dat je wilt maken. Kan je wat laten zien van hoe dit schip eruit gaat zien?

  Vriendelijke groet, Ronald
   
 3. Sp1987

  Sp1987

  Lid geworden:
  1 jan 2017
  Berichten:
  7
  Locatie:
  anjum
  [​IMG]

  Dit is hem in ware grote.
   
 4. Ronald Vis

  Ronald Vis

  Lid geworden:
  2 jan 2017
  Berichten:
  161
  Locatie:
  Apeldoorn
  Je hebt iig 1 groot voordeel... Geen gebrek aan bouwinformatie
   
 5. kajoe

  kajoe

  Lid geworden:
  20 aug 2013
  Berichten:
  72
  Locatie:
  bij de sluis van terherne fryslan
  ik heb ook wat op het forum staan van de bouw luxe motor ,van 25m met schaal 1:25 ,de mal gemaakt van roodband ,en daar om heen het casco van polyester ,is even wat werk maar het loont.
  van mijn schip was geen tekening voorhanden ,maar ik had voor ik het schip verkocht vele tekeningen met maten e,d gemaakt en natuurlijk foto,s ,dit samen met het bekende schippers oog ben ik er uit gekomen.
  oja ik heb het eerste model net zo gebouwd ,maar na alle goede behandelingen ten spijt begon na enkele jaren het houtwerk te werken ,dus heb ik het wat beter aangepakt dit na dat ik op dit forum terecht kwam en goede ideeën .op deed ,het hele forum door gespit ,en zo doende kwam ik er op het op de manier te doen zoals beschreven .
  maar het ziet er goed uit .
   
 6. k-k

  k-k Forum veteraan

  Lid geworden:
  12 jul 2012
  Berichten:
  7.404
  Locatie:
  Oostvoorne
  Simon, Mij is het bouwen van een epoxy rompje, ondanks geen ervaring, goed bevallen. Veel advies gekregen via het forum. Voordeel is dat je in de romp een hoop ruimte krijgt en het model leent zich er zo te zien wel voor. Wel zul je later de achterboeïng er apart op moeten zetten. Zie de link voor mijn bouwverslag en kijk maar of je er iets aan hebt. Succes ermee! Gr. Klaas.

  http://www.modelbouwforum.nl/threads/multiknikspant-coastertje.229450/
   
 7. kajoe

  kajoe

  Lid geworden:
  20 aug 2013
  Berichten:
  72
  Locatie:
  bij de sluis van terherne fryslan
  ik had bij de poly bouw de romp een dikke 3 cm hoger dan die moest zijn en later geheel ge strookt in de zeeg en de boeiing ,daarna pas afgeslepen .
  de achter boeiing heb ik op een aparte mal gemaakt ook te ruim en daarna pas geschuurd .de rest dekken en opbouw van vliegtuig triplex .
  het eerste model lag zo diep dat er niet veel in gebouwd kon worden ,het 2 de van poly lag zo mooi dat ik met een lood accu op de juiste diepgang kwam d.w.z in het echt 1.25 cm op de hak en deze stak een 35 cm onder het vlak uit ,althans bij dit schip ,groninger bouw Bodewes foxhol.
   
 8. Sp1987

  Sp1987

  Lid geworden:
  1 jan 2017
  Berichten:
  7
  Locatie:
  anjum
  Idd aan bouwinformatie geen gebrek. Ook had ik het geluk dat ik op het www een lijnenplan met spantuitslag van een luxe motor vond. Na nog wat door spitten bleek deze tekening gebruikt te zijn bij de bouw van.....jawel de luxe motor waar ik op vaar.

  Ik ben er nog niet eerlijk over uit of ik hem ga behandelen met epoxy of iets dergelijks of er matten omheen doe.
  Gebruik voor de beplanking populieren hout dit omdat het makkelijk werkt en niet duur is. Of het verstandig is zal nog moeten gaan blijken.
  Als ik het hout wil behandelen om waterdicht te maken wat raden jullie dan aan?
   
  Johan de Vries vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina