Bouw van Niobe zwieperts

Discussie in 'HLG/DLG/F3K' gestart door Kcnalp Kcnarf, 12 jul 2014.

  1. Kcnarf

    Kcnarf

    Lid geworden:
    15 nov 2014
    Berichten:
    423
    sja idem hiero... goh hoe werkt dat oproelsnoer nu van mn nieuwe stofzuiger..... ff openmaken.... ff bekijken ..... OOOPS.....DZINGGGGGGgG!!!!!!!!......

    En de 15 jaar daarna gewoon maar het 220 snoer met de hand opgerold.....

    ag ja.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 14 nov 2015
  2. Kcnarf

    Kcnarf

    Lid geworden:
    15 nov 2014
    Berichten:
    423
    tankje gemaakt, en schakelingetje voort pompje gekocht. tpompje houd er niet van om langere tijd continue te draaien.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 14 nov 2015
  3. Kcnarf

    Kcnarf

    Lid geworden:
    15 nov 2014
    Berichten:
    423
    [​IMG][​IMG]

    We gebruiken geen kraantjes, want die vergeet je gewoon een keer open of dicht te zetten, das vragen om fouten maken ;-)

    Twee pijpjes erin/op, met epoxy vastlijmen.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 14 nov 2015
  4. Frans Bal

    Frans Bal The First Aviators

    Lid geworden:
    16 apr 2005
    Berichten:
    2.565
    Locatie:
    Vlaardingen
  5. Kcnarf

    Kcnarf

    Lid geworden:
    15 nov 2014
    Berichten:
    423
    je hebt helemaal gelijk francisco...dus ik ga nog ff verder op zoek....voor nu doen we het even met een timertje.
     
  6. Niels1275

    Niels1275

    Lid geworden:
    13 jul 2012
    Berichten:
    1.082
    Locatie:
    Limmen (NH)
    Ik heb ook zelf schakelingetje gemaak, fijn dat je de druk ook kan instellen met een potmetertje, bijvoorbeeld om het laminaat voor te drogen op een lagere druk
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 14 nov 2015
  7. Niels1275

    Niels1275

    Lid geworden:
    13 jul 2012
    Berichten:
    1.082
    Locatie:
    Limmen (NH)

    Je leert wel lekker snel he ;-)
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 14 nov 2015
  8. Kcnarf

    Kcnarf

    Lid geworden:
    15 nov 2014
    Berichten:
    423
    [​IMG]

    hahahah.....kijk geen kraantjes

    wel stom dat je die stickertjes er zo lastig af krijgt...naja...tgaat omt vacuum denk ik dan maar. Dat zwarte in het slangetje is ook weer zoiets....denk ik..... hoe maak ik het slangetje snel even dicht...ah ! een zwarte balpen, die past precies in het slangetje....nou die pen was in 20 seconden leeg :hammer:

    zikko
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 14 nov 2015
  9. Kcnarf

    Kcnarf

    Lid geworden:
    15 nov 2014
    Berichten:
    423
    Tpompje is een goeie koop en degelijk van construktie, edoch ik merkte vanavond dat het vacuuum toch langzaam afnam. Dus hup, open maken ! Zie onder, ik heb alle pakkingen, klepjes en wrijvingsvlakken met keramisch vet ingesmeerd. Nu houd het pompje zn vacuum vast voor 20 minuten minimaal (heb niet langer gewacht)

    [​IMG]

    siliconen klepjes

    [​IMG]

    Zie, toch shit uit de fabriek, en precies waar de pomp ook valse lucht blies

    [​IMG]

    [media=youtube]m2h2BZePtlc[/media]
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 14 nov 2015
  10. Frater

    Frater

    Lid geworden:
    22 jun 2014
    Berichten:
    654
    Locatie:
    Heeze/Amsterdam/Helmond
    Bedankt Frans voor de tip naar de drukschakelaar en ook Frank met zijn ervaringen t.a.v. de Wiltec pomp. Ik heb die even geleden een gekocht, maar nog steeds niet in gebruik genomen. Dus dat wordt zo'n drukschakelaar bestellen, een flinke pijp en een kogelkraan. Dat is tenminste mijn conclusie...

    Edit: 2 drukschakelaars besteld. Weer € 35,- lichter. Ja, wel de goede besteld, maar ze hebben daar zoveel leuk ander spul. Ik heb ook meteen een ontstoorcondensator erbij genomen, overigens.
    @Joris: die 2e is voor jou bedoeld.


    @Frank: wat heb je genomen als tank? En zou je nu dezelfde nemen als je het weer moest doen? Misschien groter, misschien kleiner?
     
    Laatst bewerkt: 28 dec 2014
  11. Kcnarf

    Kcnarf

    Lid geworden:
    15 nov 2014
    Berichten:
    423
    [​IMG]

    Vanmidgag lekker gezwiept met huey. pompje heeft 3 uur stil getaan met de tank onder 650mm kwik vacuum. Dr is in 3 uur maar 20 mm weggelekt !. Timertje kan nu dus naar 10 sec aan en 10 minuten uit.

    mooi!
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 14 nov 2015
  12. macedh

    macedh

    Lid geworden:
    22 sep 2013
    Berichten:
    257
    Locatie:
    Rijswijk
    Ha Franck,
    Hoe weet je dat hij -0,8bar is? Ik heb dezelfde gekocht en hij zuigt maar tot 600 op de schaal. Is dat dan -0,6bar?
    Verder heb ik een schakelaar ertussen gezet, http://www.pollin.de/shop/dt/MDUzOT...ster/Druckschalter_GOLDTECH_PS_100_0021g.html , anderen hebben die ook gebruikt. Maar ik krijg het niet afgesteld. Om de schakelaar te laten afslaan bij maximale onderdruk moet de stelschroef helemaal ingedraaid worden, daarna (na afslaan) loopt de druk helemaal terug tot bijna 0 op de schaal voordat de schakelaar weer aanslaat. Maar dan moet ik de stelschroef wel afplakken want die lekt (ik heb er twee gekocht en ze doen dat allebei). Verder zie ik in jouw opstelling dat er twee slangen naar het drukvat gaan, moet dat perse? 1 slang is toch ook genoeg?
    Of kan dat pompje gewoon 24 uur draaien?
    Heeft er iemand nog andere ideeën om een goedkope schakeling te maken. Andere schakelaars bijv SMC PS1100 zou prima moeten werken, alleen heb je er daar dan twee van nodig, 1 voor afslaan en 1 voor aanslaan, en ze zijn best duur.

    groeten, Edwin
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 14 nov 2015
  13. macedh

    macedh

    Lid geworden:
    22 sep 2013
    Berichten:
    257
    Locatie:
    Rijswijk
    Welke schakelaars, en werkt het inmiddels?

    groeten, Edwin
     
  14. Niels1275

    Niels1275

    Lid geworden:
    13 jul 2012
    Berichten:
    1.082
    Locatie:
    Limmen (NH)
    Hoi Edwin,
    in het zweefvlieg deel staat een topic over de bouw van een vacuum pomp
    daarin staat een schakeling van Dirk, die heb ik voor ca 45 euro aan conrad delen gebouwd en werkt als een trein

    het mooie van deze schakeling is dat je de druk kan instellen en appart de hysterese (na hoeveel druk val hij weer aan gaat)

    ik kan je deze absoluut aanraden!
     
  15. Niels1275

    Niels1275

    Lid geworden:
    13 jul 2012
    Berichten:
    1.082
    Locatie:
    Limmen (NH)
  16. macedh

    macedh

    Lid geworden:
    22 sep 2013
    Berichten:
    257
    Locatie:
    Rijswijk
    even? ;-)
     
  17. jef.cornoedus

    jef.cornoedus

    Lid geworden:
    19 sep 2014
    Berichten:
    36
    Locatie:
    Opglabbeek
    Ik heb die drukschakelaar van pollin ook gekocht en heb hetzelfde probleem als Edwin. Ik moet misschien ook maar is zo een schakelaar gaan maken maar ben nu eerst bezig met een gravity cutter dus het zal voor in de vakantie zijn. Niels bedankt voor de tip!
     
  18. DirkSchipper

    DirkSchipper Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 jun 2005
    Berichten:
    6.190
    Locatie:
    Utrecht
    Zie de afbeelding uit de post ervoor.
    Zwarte schaal is mmHg (mm kwikkolom). "-760" is de laagste waade die hij kan aangeven. Dat klopt aardig, want -760 mm kwik-kolom is vacuüm/nul c.q. -1 atmosfeer.
    -600 betekent dus -(600 / 760) = -0,789 atm (afgerond -0,8).
    Dat kun je ook afleiden uit de rode schaal "Mega Pascal".
    1 MPa = ±10 atm. Dus -0,1 MPa = -1 atm. De meter staat iets over de -0,08 MPa, dus -0,8 atm.

    [​IMG]
     
  19. macedh

    macedh

    Lid geworden:
    22 sep 2013
    Berichten:
    257
    Locatie:
    Rijswijk
    Bedankt Dirk, die kennis was blijkbaar al weer een heel eind weggezakt :-O
     

Deel Deze Pagina