[Bouwfase Mast] liebherr ltm1090

Discussie in 'Bouwverslagen Trucks en Bouwmachines' gestart door Cheeta, 12 nov 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. markioo

    markioo Forum veteraan

    Lid geworden:
    21 dec 2007
    Berichten:
    6.399
    hallo
    een 1 euro vijltje van de bouwmarkt buig je in een flauwe bocht en monteer hem dan op een stuk alu of staal strip/profiel,
    als je de vijl zou kunnen buigen kan je er ook 2 gaten in boren verzinken en 2 boutjes door heen doen,
    die bramen moeten weg anders ben je constant met een verfstift in de weer als je de mast een keer uitgeschoven hebt,
    staat een beetje raar op een demo,
    je hebt een verschrikkelijk mooie mastdelen en als je dit zo ver hebt weten te maken moet je zeker een paar kl... braampjes weg kunnen krijgen,
    mvg markioo
     
  2. StefanF

    StefanF

    Lid geworden:
    6 mei 2007
    Berichten:
    1.034
    Locatie:
    Lent
    hallo Alwin
    Je kan ook een dremel met flexibele as of zo'n klein 12Vboormachientje aan een stuk pijp knopen en deze met een slijp steentje door de koker halen, dit gaat wat sneller.
    Waarvoor heb je de rem nodig? je kan die n.l. oo zelf maken. Elektromagnetisch of met een servo.
     
  3. arm1948

    arm1948

    Lid geworden:
    2 sep 2007
    Berichten:
    1.453
    Locatie:
    Sliedrecht
    Hoi Alwin

    Neem een strip van al. of staal en plak daar met dubbelzijdig tape grof schuurlinnen op.En dan raggen maar.

    Mvg Opa Wil
     
  4. markioo

    markioo Forum veteraan

    Lid geworden:
    21 dec 2007
    Berichten:
    6.399
    hallo Wil
    dat stelde ik ook al eerder in topic 719 voor,
    schuurlinnen om een profiel heen wikkelen en erdoorheen halen,
    dus het was niet zo n gek idee als u het ook al zegt,
    mvg markioo
     
  5. robbert-geveke

    robbert-geveke

    Lid geworden:
    29 dec 2007
    Berichten:
    268
    Locatie:
    Westland
    mogenlijk de koker een beetje in drukken tussen de bankschroef met wat stukjes hout

    als het een braam had geweest had de kras wel erger geweest over de hele lenkte (denk ik)
     
  6. Cheeta

    Cheeta Forum veteraan

    Lid geworden:
    8 jul 2003
    Berichten:
    9.519
    Locatie:
    Nieuwegein
    ik gok zelf ook dat het niet komt door de braam maar komt door het mastdeel zelf. aangezien ze niet 100% vlak zijn helaas door het lassen. en het midden is het moeilijkste stuk.

    wat ik ga doen is als de boel over een tijdje opgeknapt gaat worden dan schuur ik daar het beschadigde mastdeel wel vlak op dat stuk.
     
  7. fabi

    fabi

    Lid geworden:
    23 mrt 2007
    Berichten:
    626
    Locatie:
    belgie
    Als je er in gaat met een smal lang stuk hout moetje de oorzaak , al dan niet braam kunnen voelen. Lijkt me raar daar het op het midden zit en toch smal gekrast is zoals een braam ,
    maar naar mijn mening zou het dan over de hele lengte moeten gekrast zijn . Door gebogen kan maar dan zou het in de breedte meer gekrast zijn of er zit toch een klein braampje
    in de kleine doorbuiging waar gelast is.
     
  8. stef.barneveld

    stef.barneveld

    Lid geworden:
    16 mei 2008
    Berichten:
    149
    Locatie:
    Ede
    Hallo Alwin

    ik krijg allemaal halve foto's ?? Of is de schade zo erg dat er halve mastdelen wegvallen?
    Over dat electromagneetje het volgende: volgens mij heb ik die dingen op de beurs in Duitsland ergens uit een bak gekocht, maat ik zou niet meer weten bij wie dat was. Maar conrad heeft ook leine magneetjes.

    By the way. die liertrommel staat bij mij alleen noch op tekening. Ik ga er binnenkort wel 2 of 3 maken voor een demag.

    Stef
     
  9. Cheeta

    Cheeta Forum veteraan

    Lid geworden:
    8 jul 2003
    Berichten:
    9.519
    Locatie:
    Nieuwegein
    hoi stef,

    ik heb zelf wel de volle fotos mogelijk dat een f5 helpt?

    ik zit nu hard te denken over zelfbouw elektro magneet. een ring voor in de trommel heb ik al. alleen nog kijken naar een metalen ring om het draad omheen te wikkelen.

    zoek buitendia van 50mm en binnen van 40 - 45mm.
     
  10. VOLVO FH 16 750

    VOLVO FH 16 750 Forum veteraan

    Lid geworden:
    26 jan 2008
    Berichten:
    9.200
    Locatie:
    Haren (Ems) Deutschland
    Hallo Alwin,

    Jammer van de beschadiging !
     
  11. Cheeta

    Cheeta Forum veteraan

    Lid geworden:
    8 jul 2003
    Berichten:
    9.519
    Locatie:
    Nieuwegein
    agjah het kan gebeuren he. maar komt wel weer goed ;).

    eerst maar is de boel operationeel krijgen.
     
  12. Cheeta

    Cheeta Forum veteraan

    Lid geworden:
    8 jul 2003
    Berichten:
    9.519
    Locatie:
    Nieuwegein
    aaa
     
    Laatst bewerkt: 14 okt 2010
  13. VOLVO FH 16 750

    VOLVO FH 16 750 Forum veteraan

    Lid geworden:
    26 jan 2008
    Berichten:
    9.200
    Locatie:
    Haren (Ems) Deutschland

    Hallo Alwin,

    Boren van 49 en 35 mm zijn er wel te koop, maar het probleem zal zijn, heb jij een kolomboormachine waar deze boren in passen ???
     
  14. Cheeta

    Cheeta Forum veteraan

    Lid geworden:
    8 jul 2003
    Berichten:
    9.519
    Locatie:
    Nieuwegein
    als er een 13mm as op zit...
     
  15. VOLVO FH 16 750

    VOLVO FH 16 750 Forum veteraan

    Lid geworden:
    26 jan 2008
    Berichten:
    9.200
    Locatie:
    Haren (Ems) Deutschland

    Hallo Alwin,


    Dat gaat dus niet lukken, want aan dit soort boren zit een conus 1.

    Die past dus niet in jou een boorkop !!
     
  16. Cheeta

    Cheeta Forum veteraan

    Lid geworden:
    8 jul 2003
    Berichten:
    9.519
    Locatie:
    Nieuwegein
    hmm... dan zou ik de boorkop moeten verwijderen denk ik. boorkop zit met een conische pen in een bus.
     
  17. VOLVO FH 16 750

    VOLVO FH 16 750 Forum veteraan

    Lid geworden:
    26 jan 2008
    Berichten:
    9.200
    Locatie:
    Haren (Ems) Deutschland

    Hallo Alwin,

    Maar dan gaat het nog niet lukken hoor, want jou boormachine heeft waarschijnlijk een conus 3, daar past zo'n grote boor niet in !!

    Bovendien vraagt zo'n grote boor nogal wat kracht, dit kan je echt niet houden met een handboormachine, maar ook niet met een kleine tafelkolomboormachine.

    Ik heb best een zware tafelkolomboormachine, maar ik kan hier maximaal een boor in hebben van 20mm met de conus 2.

    Je zou kunnen proberen je werkstuk op de draaibank op te spannen en dan de boor in de drieklauwplaat klemmen, maar dan moet je doorlaat in jou draaibank wel groot genoeg zijn om de boor met conus 1 in de klauwplaat vast te klemmen.
    Maar dan vraag ik me af ,of jou draaibank sterk genoeg is om zo'n groot gaat te boren !

    Maar okvan 12 mm in een keer naar 49 mm boren gaat ook niet lukken.

    Het enigste wat dan nog overblijft is uitfrezen op de freesbank en het werkstuk opspannen in de verdeelkop, zodat je het werkstuk kan roondraaien en zo uitfrezen.
     
  18. Cheeta

    Cheeta Forum veteraan

    Lid geworden:
    8 jul 2003
    Berichten:
    9.519
    Locatie:
    Nieuwegein
    dan gaan ze een retourtje richting de maker van de platen en worden ze cnc aangepast.

    stappenboren vind ik tot 40mm..
     
  19. Fido Newton

    Fido Newton

    Lid geworden:
    5 feb 2009
    Berichten:
    200
    Locatie:
    Zoetermeer
    Ik weet niet of je een freesbankje en een verdeelkopje hebt, maar anders is het bijna onmogelijk om zulke grote gaten te maken. Alleen gaten frezen is een oplossing.
    Door zulke grote boren te gebruiken komen er enorme krachten vrij, dat je je de zuiverheid van je trommel niet meer in de hand hebt.

    Groetjes

    Jeroen
     
  20. Cheeta

    Cheeta Forum veteraan

    Lid geworden:
    8 jul 2003
    Berichten:
    9.519
    Locatie:
    Nieuwegein
    aaa
     
    Laatst bewerkt: 14 okt 2010
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina