Bouwverslag Smit Hunter(offshore uitvoering)

Discussie in 'Werkschepen' gestart door Ronaldp, 18 okt 2006.

  1. Ronaldp

    Ronaldp

    Lid geworden:
    2 mrt 2006
    Berichten:
    243
    Locatie:
    Maassluis
    Ben me in het verdiepen in de verlichting.
    Nu heb ik een Robbe F 14 zender.Met verschillende aan en uit schakelaars.Deze schakelaars wil ik gebruiken voor de diverse verlichting te schakelen. 20210503_144357.jpg
    Deze switchen bedienen de multi switch decoders in de boot.
    20210503_144448.jpg

    Kan ik deze kanalen gebruiken om de verlichting te voeden?Of moet er nog wat na de multi swicht voor de led verlichting?
    Wil dus led verliching gebruiken.
    Welke adviseren jullie....met draad.
    Heb nu gloeilampjes.
    16200467627691176763387939716706.jpg
    Heb 2 multi switchen in de boot.Is het beter om deze apart te voeden?
    De voeding komt nu via de vaarregelaar boegschroef (BEC).

    Mvg ronald
     
    Laatst bewerkt: 3 mei 2021 om 15:15
  2. k-k

    k-k Forum veteraan

    Lid geworden:
    12 jul 2012
    Berichten:
    8.316
    Locatie:
    Oostvoorne
    Ronald, Zowel de Volksregler uit Duitsland, als deze bij RC Point zijn geschikt voor deze motoren. Neem aan dat je per motor eentje neemt. Bij RC Point betaal je minder porto en levert snel. Lukt het nog met de omkeer modules?
    https://www.rc-point.nl/rc-electron...-rijregelaar-16a-vsa-envelop/a-71233-20000331
    Geen idee wat er achter de decoder kan of moet om de verlichting te schakelen. Is er geen gebruiksaanwijzing bij, of ergens vandaan te downloaden?
    Bij 3 van mijn schepen gebruik ik een multiswitch van CTI, waarmee ik 4 dingen kan schakelen.
    In mijn Bugsier 3 loopt het via een Beier module. Zo heb je allerlei puzzels. Gr. Klaas.
    PS Heb zelf nog wel eens naar de decoders gezocht toen ik mijn F14 nog had. Zie link.
    Even doorklikken en dan zie je een reactie van Corrien.
    https://www.rc-point.nl/rc-electron...-rijregelaar-16a-vsa-envelop/a-71233-20000331
     
    Laatst bewerkt: 3 mei 2021 om 17:11
  3. Ronaldp

    Ronaldp

    Lid geworden:
    2 mrt 2006
    Berichten:
    243
    Locatie:
    Maassluis
    Kan iemand vertellen waar dit luik voor dient?
    Er staat in de tekening dat het een drinkwater luik is???
    Maar is dat ook zo?
    16200526392018879357789179004422.jpg
     
  4. Ronaldp

    Ronaldp

    Lid geworden:
    2 mrt 2006
    Berichten:
    243
    Locatie:
    Maassluis
    De ompoler ligt bij Corrien.

    Mvg ronald
     
  5. k-k

    k-k Forum veteraan

    Lid geworden:
    12 jul 2012
    Berichten:
    8.316
    Locatie:
    Oostvoorne
    Ronald, Zal een toegangsluik naar de voorpiek of kettingbak(ken) kunnen zijn. Of eventueel een vluchtluik. Drinkwatertanks hebben vaak een opgebout toegangsluik in een zijwand. Drinkwatertanks hebben doorgaans aan dek alleen maar vul- en ontluchtingspijpen. Kijk maar eens op de sleepboot waar je zelf op vaart. Bij een groter schip is het meestal niet zoveel anders. Ontwikkelaars van bouwdozen hebben soms een verwarde blik of gaan met een vertaling de fout in. In theorie zou je via dit luik in een ruimte kunnen komen waarin het inspectieluik van de drinkwatertank zit. Gr. Klaas.
     
    Herby63 vindt dit leuk.
  6. Ronaldp

    Ronaldp

    Lid geworden:
    2 mrt 2006
    Berichten:
    243
    Locatie:
    Maassluis
    Maak het luik maar rood.....vlucht luik.

    Mvg ronald
     
  7. Ronaldp

    Ronaldp

    Lid geworden:
    2 mrt 2006
    Berichten:
    243
    Locatie:
    Maassluis
    Klaas,

    Mis ik hier de link? PS Heb zelf nog wel eens naar de decoders gezocht toen ik mijn F14 nog had. Zie link.

    Welke multiswitch van CTI gebruik je voor de verlichting?

    mvg Ronald
     
    Laatst bewerkt: 4 mei 2021 om 13:03
  8. k-k

    k-k Forum veteraan

    Lid geworden:
    12 jul 2012
    Berichten:
    8.316
    Locatie:
    Oostvoorne
  9. Ronaldp

    Ronaldp

    Lid geworden:
    2 mrt 2006
    Berichten:
    243
    Locatie:
    Maassluis
    Als ik het goed begrijp heb je voor deze multiswitch wel een drie standen knop nodig om alle uitgangen te bedienen.
    Heb alleen nog maar 2 standen knopjes vrij op de zender.:( on/of
    En dan kan je dus maar 2 uitgangen bedienen van deze multiswitch.

    mvg Ronald
     
  10. k-k

    k-k Forum veteraan

    Lid geworden:
    12 jul 2012
    Berichten:
    8.316
    Locatie:
    Oostvoorne
    Even de gebruiksaanwijzing lezen bij die PS4a Ronald. Denk wel dat je een 3 stande "tip" toets schakelaar nodig hebt. Gr. Klaas.
     
  11. Ronaldp

    Ronaldp

    Lid geworden:
    2 mrt 2006
    Berichten:
    243
    Locatie:
    Maassluis
    Klopt.....maar die drie standen switch heb ik niet meer over.
    Kijken als er iets is voor een twee standen switch.
    Zal de vraag wel eens stellen in electronica forum.

    Mvg ronald
     
  12. k-k

    k-k Forum veteraan

    Lid geworden:
    12 jul 2012
    Berichten:
    8.316
    Locatie:
    Oostvoorne
    En op je decoder/multiswitch, zoals Corrien schrijft, werkt dat niet?
    Hieronder zijn tekst. Kijk maar of het overeenkomt met jouw decoder/multiswitch. Meer kan ik er niet van maken. Gr. Klaas.


    Op de decoder zit een schakelaartje ppm/pcm. Dit moet op ppm staan.

    De decoder heeft een accu-aansluiting. Hierop sluit je een 6 of 12 Volt accu aan, waarmee de verbruikers worden gevoed. Rood = plus en zwart = min, zoals het gebruikelijk is bij een servosnoer.

    De verbruikers sluit je aan op rood (plus) en wit (geschakelde min). De zwarte draad van het servosnoer gebruik je bij de verbruikers dus niet en kun je het beste verwijderen.

    Om vast te stellen of het zenderdeel van de multiswitch wel werkt: sluit een servo aan op het desbetreffende kanaal (dus de decoder even losnemen). Deze moet nu staan tikken. Het ritme van de tikken verandert als je schakelaars op 'aan' zet.
     
    Herby63 vindt dit leuk.
  13. Ronaldp

    Ronaldp

    Lid geworden:
    2 mrt 2006
    Berichten:
    243
    Locatie:
    Maassluis
    Corrien vertelde me het zo te doen;


    Je hebt een 7-kanaals zender, waarvan 6 kanalen in gebruik zijn. Op een multiswitch kanaal werkt deze CTI switch niet (multiswitch kanalen werken te traag), maar op het 7e kanaal kun je een 3-positie schakelaar plaatsen. Wat je er voor nodig hebt is een 3-positie schakelaar, een servosnoertje en een weerstand van 82k. De rode draad van het servosnoer komt aan de weerstand, die je vervolgens op de midden-aansluiting van de schakelaar soldeert. De andere twee draden komen op de buitenste aansluitingen van de schakelaar.

    En zo ga ik het dus doen.

    Mvg ronald
     
  14. k-k

    k-k Forum veteraan

    Lid geworden:
    12 jul 2012
    Berichten:
    8.316
    Locatie:
    Oostvoorne
    Dat kan ook Ronald. Je moet een schakelaartje hebben dat in de middenstand terug komt. Door lang of kort naar een kant contact te maken schakelt de PS4a. Heb hier in de rommeldoos nog spullen om zo'n setje te maken. Heb je belangstelling stuur dan even een PB met je adres. Gr. Klaas.
     

Deel Deze Pagina