[Bouwverslagje] Zagi/ Flying-V

Discussie in 'Bouwverslagen - Vliegen' gestart door RC-mike, 10 jan 2008.

  1. RC-mike

    RC-mike

    Lid geworden:
    8 jan 2006
    Berichten:
    1.569
    Locatie:
    Ljouwert
    hallo,

    ik ben van plan om de komende dagen me bezig te houden methet snijden en tapen van een zagi/ flying-V

    ik heb gister piepschuim gehaald, en vanmiddag mijn eerste poging gedaan...TOTAAL MISLUKT!!

    het ergste is nog dat ik niet weet hoe het dan wel moet!...
    ik heb eerst gewoon de normale vorm uitgesneden met een scherp mes en daarna heb ik beide profielen op de zijkanten geplakt.
    toen ben ik (met hulp van mn moeder) begonnen met snijden...
    nu kreeg ik wel de indruk dat de draad slapper ging hangen , maar verder heb ik het gewoon gedaan zoals ik in het draadje ``bouwverslag`` van Theo Coennen heb gelezen,
    maar het ziet er gewoon niet uit, aan het einde van de vleugel kan je er bijna doorheen zien , en de hele vleugel loopt hobbelig....

    help?!

    mike
     
  2. Boek

    Boek

    Lid geworden:
    5 mei 2006
    Berichten:
    913
    Locatie:
    Brummen
    Ziet er naar uit dat je een wat betere snij-arm moet gaan maken, waarmee je de draad goed onder spanning kan zetten

    hier een foto van een arm van een vriend van mij,
    boven aan zit een schroefdraad waarmee je het draad onderspanning kan zetten en het draad zit ook aan een veer vast zodat ie altijd op spanning blijft.

    [​IMG]

    Wat ook erg belangrijk is dat je de mallen goed glad maakt zodat je niet ergens achter blijft haken met je draad.

    Groet, Freek
     
  3. Stevo

    Stevo Forum veteraan

    Lid geworden:
    22 jan 2004
    Berichten:
    6.184
    Locatie:
    Brugge-België
    Ook is het Ampérage en het voltage die je over de snijdraad laat lopen van belang. Teveel en de boel smelt te veel weg. Te weinig en je moet de draad er letterlijk door trekken waardoor er ook vervorming optreed.

    Geef eens wat specs over je voeding die je gebruikt.

    Stevo
     
  4. RC-mike

    RC-mike

    Lid geworden:
    8 jan 2006
    Berichten:
    1.569
    Locatie:
    Ljouwert
    ik gebruik een voeding van 12V 1.5A en daar achter staat dan nog 18VA (geen idee wat dit betekend)
     
  5. Stevo

    Stevo Forum veteraan

    Lid geworden:
    22 jan 2004
    Berichten:
    6.184
    Locatie:
    Brugge-België
    Hoe lang is je spandraad?

    Zou kunnen dat 1,5 Ampére te weinig is.

    Stevo
     
  6. Stevo

    Stevo Forum veteraan

    Lid geworden:
    22 jan 2004
    Berichten:
    6.184
    Locatie:
    Brugge-België
    18VA is gewoon de rekenensom van 12V x 1,5A = 18 VA of te het vermogen die je voeding kan leveren.

    Lijkt mij echt te weinig waardoor je draad niet mooi door het materiaal snijdt waardoor je ook een waardeloos profiel krijgt.

    Stevo
     
  7. RC-mike

    RC-mike

    Lid geworden:
    8 jan 2006
    Berichten:
    1.569
    Locatie:
    Ljouwert
    hij snijd er wel lekker doorheen hoor...
    mijn draad is ca 1,20 meter lang en snijd makkenlijk door het schuim
     
  8. Stevo

    Stevo Forum veteraan

    Lid geworden:
    22 jan 2004
    Berichten:
    6.184
    Locatie:
    Brugge-België
    Ik blijf erbij dat je voeding niet sterk genoeg is. Moest dit wel het geval zijn zou er een mooi profiel moeten te voorschijn komen wat dus in jou geval niet zo is.

    Stevo
     
  9. RC-mike

    RC-mike

    Lid geworden:
    8 jan 2006
    Berichten:
    1.569
    Locatie:
    Ljouwert
    hoeveel ampere zou het dan moeten zijn?....

    mike
     
  10. Stevo

    Stevo Forum veteraan

    Lid geworden:
    22 jan 2004
    Berichten:
    6.184
    Locatie:
    Brugge-België
    Ik heb zelf een regelbare voeding voor mijn snijdraad. Heb er niet echt een idee van hoeveel het juist zou moeten zijn. Ik werk meer volgens de 'trail and error" methode.

    Je kan een zwaardere voeding nemen en daar een dimmer tussen plaatsen en aan de hand van de dimmer de voeding regelen.

    Stevo
     
  11. RC-mike

    RC-mike

    Lid geworden:
    8 jan 2006
    Berichten:
    1.569
    Locatie:
    Ljouwert
    ik heb de contact punten even opnieuw gesoldeerd zodat ze nu nogmaar 60 centimeter uit elkaar staan!...ik merk wel dat de draar heter word , dus we zullen het nog een keerste proberen!
     
  12. RC-mike

    RC-mike

    Lid geworden:
    8 jan 2006
    Berichten:
    1.569
    Locatie:
    Ljouwert
    ik heb het zonet nog een keer geprobeerd , en toen is de draad geknapt,
    dus ik geef me over :p ik zal vandeweek een echte gloeidraad halen ,
    maar voor eerst laat ik hem door iemand op de club snijden.
    mike
     
  13. Igor

    Igor

    Lid geworden:
    19 apr 2007
    Berichten:
    2.083
    Locatie:
    Eindhoven
    Mooi, dan heb jij je handen vrij om foto's te maken en te te kijken hoe het moet, en die foto's kan je dan mooi hier posten :p

    P.s. Met wat voor tape ga je hem tapen? kan dat met gewoon doorzichtige tape o.i.d ook?
     
  14. RC-mike

    RC-mike

    Lid geworden:
    8 jan 2006
    Berichten:
    1.569
    Locatie:
    Ljouwert
    ik denk het wel , maar ik ga gewoon ducktape gebruiken NIET teveel , want daarna ga ik hem ook nog oracoferen :D
     
  15. Igor

    Igor

    Lid geworden:
    19 apr 2007
    Berichten:
    2.083
    Locatie:
    Eindhoven
    Oke, hwa, ik vraag me af of de vleugel wel glad moet zijn (de swift is namelijk ook niet glad) Misschien gewoon stevig tapen met inpaktape, fibertape, of ducktape ook wel goed (niet leuk vanwegen de kleuren, maar om mee te combatten, oke :p En ducktape heb je ook nog eens in verschillende kleuren bij de bouwmarkt (dan moet je wel zo'n duur merk nemen...)

    Veel suc6 trouwens, en ik volg het :D

    Igor
     
  16. Boek

    Boek

    Lid geworden:
    5 mei 2006
    Berichten:
    913
    Locatie:
    Brummen
    Mikman, als het draad gaat hangen moet je een systeem maken dat er voor zorgt dat het draad als het heet word ook op spanning blijft staan, zoals je waarschijnlijk wel weet zet het draad uit als het heet wordt.
     
  17. RC-mike

    RC-mike

    Lid geworden:
    8 jan 2006
    Berichten:
    1.569
    Locatie:
    Ljouwert
    aaaargh!

    het wil absoluut niet lukken , vandaag nog een poging gedaan en het wil echt niet!...
    ik ga eerst opzoek naar een andere voeding , mochten jullie nog wat weten dan hoor ik het wel!
     
  18. Manuel

    Manuel Guest

    Wat gaat er verkeerd ?
    Ga anders even back to basic;

    2 stokjes (potlood door midden breken oid)
    Gaatje in de 2 stokjes boren en daardoor hitte draad doen.
    Krokodillen klemmetjes aan de binnen kant van de stokjes op het draad.

    Zo kan je heel gemakkelijk hitte opvoeren; gewoon krokodillen klemmetjes verder naar elkaar toe is warmer.
    Het draad is ook altijd op spanning; het vergt alleen wel wat van je armen maar dit is als je met zen 2en snijd ook opgelost.

    Op deze manier heb ik ook veel dingen gesneden het enige nadeel is als je in je 1tje bent het erg veel vergt van je armen...

    Ik ben afgelopen dagen ook bezig met een beugel plaats wel fotos als hij af is
     
  19. RC-mike

    RC-mike

    Lid geworden:
    8 jan 2006
    Berichten:
    1.569
    Locatie:
    Ljouwert
    ja , graag ik ben wel benieuwd
     
  20. TITA

    TITA In Memoriam

    Lid geworden:
    20 aug 2002
    Berichten:
    892
    Locatie:
    Leeuwarden
    Mike,

    Neem anders contackt op met Frans Feijen, hij snijd heel veel met de computer.

    Hans.
     

Deel Deze Pagina